anderlecht-online

Open full view…

Geen geld voor spits, maar Mbokani moesten ze niet hebben??

malmsteen
Sun, 28 Jul 2019 22:14:35 GMT

Anderlecht heeft me vandaag verbaasd in het eerste half uur met hun pressing, vlotte balcirculatie en balbezit. Ze verdienden absoluut te winnen tegen Oostende. Maar de afwerking ontbrak en het is verkeerd om te wachten tot eind augustus om een spits te kopen. Het is een fantastisch nieuw aanvallend systeem, maar bij City lukt dat ook maar omdat ze samen met Liverpool de beste ploeg uit de Premier League hebben en defensieve fouten goedmaken door meer te scoren dan de tegenstander. Daar loopt dan ook een Agüero rond... Ze hoopten de eerste vier makkelijke matchen zonder kleerscheuren door te komen, alvorens tegen Genk, Standard, Club e.a. uit te komen; dat blijkt alvast een misrekening. Indien ze niet snel ingrijpen (versterken) riskeren we een dramatische nul op zestien(!). Vorig jaar haalden we met Hein nog 12/12 uit het gemakkelijke begin... Het is idioot om moedwillig de ploeg de verzwakken door spelers als Kums, Trebel en Saief uit de kern te laten, in de hoop dat die een transfer zoeken, wat dan geld moet genereren voor versterking... Ze zijn zeer kieskeurig wat betreft die spits die beter moet zijn dan Santini en Thelin, maar ze hebben geen budget meer! Waarom dan niet de transfervrije Mbokani genomen, die nog steeds de beste spits van de Jupiler League is? Hij heeft vandaag alweer tweemaal gescoord voor Antwerp... Met hem erbij i.p.v. Gerkens, hadden we niet verloren. Zolang er geen nieuwe spits is, moet Thelin een echte kans krijgen. Toch wel zeer toevallig dat zowel hij als Santini een kleine blessure kennen. En Saief deed onder Hein de hele linkerflank en is secuurder en balvaster dan Cobbaut en is de enige die Amuzu kan vervangen. Coucke moet deze week tien miljoen voorschieten en daarmee kunnen ze bij FC Midtjylland die Onauchu kopen waar ook Genk en Club achter zitten. Die kan een bal bijhouden, is snel, kopbalsterk en heeft een goed schot met de linker en scoort vlot. Ze kunnen eventueel een ruil met Sanneh voorstellen, al vrees ik dat zowel de club als de speler hier niet voor open staan... Met de overschot van het geld trekken ze een rechtsachter aan, vervolgens kun je Chipciu laten gaan... Zulj is geen verdedigende middenvelder en Sandler is nodig om de verdediging te versterken in de plaats van Bornauw. Probeer eerst Kums eens uit op die positie en daarna Trebel en verkoop dan eerder Zulj en hou de beste van voornoemde twee.

vincen
Sun, 28 Jul 2019 22:35:37 GMT

> @malmsteen > maar ze hebben geen budget meer! Al die bijkomende sponsors, de verkoop van de stadionnaam, het geld van Belfius, de zoveel meer verkochte tickets, de vele verkochte truitjes van Kompany, de kapitaalsverhoging van Coucke, ... genereert dat niet voldoende budget? Neen, Veranda's Willems en Joma kunnen niet geven wat wereldspelers als Allianz en Adidas kunnen geven. Neen, Coucke regelde geen bijzondere deal met lotto. Slechts 1 miljoen per jaar wordt er betaald door Lotto voor zowel de naam, de vlag, de ledboarding, logo-zitjes, 3d carpets en de hospitality. Een weggeefprijs dus. Neen, wat Belfius meer geeft aan de Jeugdacademie, verliezen we de komende jaren maal 5 bij Fortis. Neen, je moet al 10 extra abonnementen verkopen voor elk verlies van 1 VIP-seat. En er zijn veel minder VIP-seats verkocht. Neen, slechts 5200 truitjes X 40 € (winst per truitje voor rsca) = maar 208.000. Met dat geld kan je slechts enkele maanden Zetterberg betalen om op de bank te zitten. Neen, de kapitaalsverhoging deze winter was nodig voor de putten van de 35 weggesmeten miljoenen te vullen die Devroe spendeerde in de zomer van 2018 aan Sanneh, Vranjes, Milic, Makarenko, Abazaj, Adnic, Bakkali, Cobbaut, ....

Callisto
Mon, 29 Jul 2019 15:24:46 GMT

35 miljoen nu al, er komt elke week nog wat bij of zo? De twee grootste miskleunen waren wat Hein wou, Sanneh en Vranjes. De rest mag je Devroe gerust verwijten. Maar dan kom je aan een heel ander bedrag, waarvan al 5 miljoen is gerecupereerd via Santini en er zullen er ongetwijfeld nog volgen. Goed dat jij de financiële audit op anderlecht doet, misschien kan je terwijl ook nog een gratis colaatje drinken en stiekem even dat gouden armbandje terug aan doen. Wat jij hier allemaal verkondigt, zonder daar iets van te kunnen staven, is gewoon zielig en zonder enige positieve intentie.

vincen
Mon, 29 Jul 2019 20:16:46 GMT

> @Callisto > De twee grootste miskleunen waren wat Hein wou, Sanneh en Vranjes Tekende Hein ook de contracten?

vincen
Mon, 29 Jul 2019 20:17:23 GMT

> @Callisto > en stiekem even dat gouden armbandje terug aan doen. Kheb nu altijd een paars bandje aan. :-)

Callisto
Mon, 29 Jul 2019 22:24:09 GMT

Hein wou Vranjes al in Gent. Dat hij de contracten niet tekende kan best zijn, maar wat had je verwacht? Wat als ze Hein zijn zin niet hadden gegeven met transfers? Saief is er nog zo eentje. Hein schoof nu al, wanneer hij wel veel inspraak kreeg in de transfers, de schuld in ieders schoenen zonder ooit 1 keer zelf voor de spiegel te gaan staan. Als je als voorzitter kiest een trainer te behouden die al aangesteld was voor de overname, dan moet je hem vertrouwen geven. Welke mogelijkheden hadden ze daarnaast? Hein direct ontslaan? Hem zijn geliefde spelers weigeren? Elke andere optie was net zo goed faliekant afgelopen. Dat heb je als je van dag 1 met de rug tegen de muur staat. Waarschijnlijk werd gedacht dat het vlotter zou gaan om het om te buigen, maar ik heb hier nog niemand een zinvoller alternatief zien bieden dan hetgeen nu gebeurt. Kiezen voor de jeugd, Bayat en Hein rommel (plus Musona en een paar andere Devroe miscasts) opkuisen, financieel gezond worden en tegelijkertijd de ploeg versterken met gasten als Vlap.