anderlecht-online

Open full view…

Anderlecht Online - Anderlecht begint goed aan tweede seizoenshelft (21 jan 18)

Sun, 21 Jan 2018 20:57:56 GMT

MathiRSCA
Sun, 21 Jan 2018 20:57:56 GMT

Ganvoula was echt dramatisch, maar ik vond ook Sa maar heel erg matig spelen. Dendoncker en Kums in de 1e helft ook, maar die hebben zich herpakt in de tweede. Hanni vond ik in de eerste helft echt genieten, met een paar heel goeie acties. Ook Appiah kon mij wel bekoren bij momenten. Saief vond ik ook wel een degelijke wedstrijd spelen en toonde dat hij een goede voorzet heeft. Deschacht was dan weer de beste verdediger.

juanforever
Sun, 21 Jan 2018 21:07:15 GMT

Akkoord met analyse mathi... jammer dat boeren vandaag weer door geluk en, eens te meer, scheidsrechter werden geholpen.. wel duidelijk dat als wij echt nog een titelkans willen behouden, we nog een bijkomende goede centrale verdediger en een efficiente spits nodig hebben... hein zei ook dat we vooral in afwerking nog beter moeten worden en met ganvoula en theo zie ik dat niet gebeuren

Xytox
Sun, 21 Jan 2018 21:19:41 GMT

> @MathiRSCA > Ganvoula was echt dramatisch Akkoord. Die komt technisch veel te kort en heeft veel te weinig explosiviteit. > @MathiRSCA > ik vond ook Sa maar heel erg matig spelen... Deschacht was dan weer de beste verdediger Ik heb enkel de tweede helft kunnen kijken, maar daarin was Deschacht zo goed als onzichtbaar. Door de man-meer situatie hadden we veel balbezit en daarbij zie je dat Deschacht voetballend te beperkt is. Puur verdedigend heeft hij zijn nut, maar als we ooit dominant willen spelen, zouden we eigenlijk beter moeten hebben dan Ollie! Sa vond ik zeker niet minder dan Deschacht in die tweede helft. Integendeel, puur verdedigend is Deschacht misschien nog iets beter, maar hij heeft dan ook tien jaar meer ervaring en is al helemaal geïntegreerd in de club. Sa heeft nog altijd niet zoveel ritme maar puur voetballend is hij al pakken beter dan Ollie. Saief vond ik ook behoorlijk en hoewel het geen superspeler is, kan hij wel nuttig zijn voor ons. Was al verfrissend om eens een goede voorzet te zien en dan nog vanop links! Hanni lijkt me ook iets minder met zichzelf te worstelen dan de afgelopen maanden, dus hopelijk kan hij deze lijn verder zetten.

MathiRSCA
Sun, 21 Jan 2018 21:20:29 GMT

Vind dat als Stanciu vertrekt, er eventueel nog wel iets creatiefs bij mag ook. Achter de spitsen loopt het ook niet over. Nu is Gerkens misschien geblesseerd en Hanni geschorst tegen Beveren. De ene kan je vervangen door Amuzu, de andere misschien Bruno maar dat scheelt toch een pak in kwaliteit. En brugge, tjah, inderdaad weer geluk vandaag, maar anderzijds verliezen ze punten en of ze er nu 2 of 3 verliezen, dat maakt op zich niet zoveel uit. Rsca moet vooral zelf zijn eigen wedstrijden winnen

heisenberg
Mon, 22 Jan 2018 11:34:20 GMT

Uw analyse van de 2e helft rond Sa en Deschacht klopt niet Xytox. Deschacht heeft enkele doelkansen vermeden met goeie interventies, terwijl Sa enkele keren zonder onder druk te staan de bal gewoon in de voeten van tegenstanders dropte. Voor alle duidelijkheid ik spreek gewoon over de 2e helft en hou geen pleidooi voor of tegen een speler.

uitvreter
Mon, 22 Jan 2018 11:48:48 GMT

-Wat Hanni betreft: speelde idd een sterke eerste helft, 9/10, ik dacht dat ie weer helemaal terug was. Helaas … 2de helft veel minder. Zeer slordig, met als uitschieter die tegenaanval waarbij hij altijd Deschacht moet aanspelen, maar helaas op rechts opent en het zo alweer verprutst, helemaal naar het beeld van zijn eerste seizoenshelft. -Saief lijkt een aanwinst (anders dan ik verwacht had), was één van de beteren. Wel jammer dat we hierdoor weer een soort 3/6/1 spelen, (met enkele bezetting op de flanken) zonder specifieke vleugelaanvallers, wat de speelkansen voor Amuzu doet afnemen. - Deschacht speelde een zeer degelijke partij. Foutloos. Was ook één van de beteren. Iedereen weet dat ik geen fan ben, maar als het goed is, moet je het ook zeggen. Dendoncker (van wie ik dan weer wel “fan” ben) speelde een belabberde eerste helft. Maar het stoort me heel erg dat sommige lui hier er als de kippen bij zijn om dat te benadrukken. Vooral Luka dus, die met twee maten en twee gewichten “objectief” is. De laatste match van Trebel voor de winterstop (tegen Gent) was minstens even belabberd, werkelijk elke pass, elke actie mislukte, maar dan zwijgt Luka in alle talen… - Wat Appiah betreft: ik ga niet beweren dat hij een wereldvoetballer is, maar gisteren was hij zeker één van de beteren. Loopvermogen en snelheid te koop (sowieso), maar gisteren ook paar zeer precieze assists, opgelegde kansen die helaas door Gerkens en Saief werden gemist. (spijtig voor de stats van Appiah natuurlijk). Wie de match van gisteren aangrijpt om zijn beklag te doen over Appiah, heeft de match niet gezien, of moet van zijn azijnverslaving af. -goeie invalbeurt van Amuzu, mag van mij de voorkeur krijgen op Gerkens. -Last but not least: Ganvoula. Ik kan me inbeelden dat Hein hem eens zet, in de hoop in de 2de helft een gepikeerde Teo in te brengen, of in de hoop de dirigenten duidelijk te maken dat er in de spits echt iemand bij moet. Bewijs geleverd, in dat geval. Maar mijn punt is: WIE BINNEN DE CLUB IS IN GODSNAAM OP HET IDEE GEKOMEN OM UITGEREKEND DEZE KLOJO NAAR ANDERLECHT TE HALEN???????????????????

Xytox
Mon, 22 Jan 2018 11:49:13 GMT

> @heisenberg > Deschacht heeft enkele doelkansen vermeden met goeie interventies Per definitie kan je niet weten wat hij vermeden heeft, aangezien het er nooit gekomen is. Ik heb hem geen enkele cruciale interventie zien doen. Integendeel, hij werd enkele keren makkelijk uitgespeeld en had geluk dat hij steun kreeg van zijn ploegmaats. Toch fantastisch hoe men hier altijd met twee maten en twee gewichten beoordeelt. Als Ollie zijn schoenen aan de goede voet doet, heeft hij al een super partij gespeeld. Als een andere speler twee slechte passes geeft, was hij zwak.

Ken+De+Roock-Nicksfan
Mon, 22 Jan 2018 12:45:51 GMT

> @Xytox > Per definitie kan je niet weten wat hij vermeden heeft, aangezien het er nooit gekomen is. Probeer die definitie maar eens op te stellen, dan zal je zien dat het onzin is! :-)

CaroBart
Mon, 22 Jan 2018 13:04:49 GMT

Wat zitten hier toch verschillende lullers op dit forum. Gelukkig zijn er ook nog enkele supporters aanwezig.........

Luka1510
Mon, 22 Jan 2018 18:14:26 GMT

@ Uitvreter Dan moet je mijn post van na de wedstrijd tegen Moeskroen eens lezen (mbt Trebel). Anderzijds is het zo dat Dendoncker al een heel seizoen ondermaats presteert (toch voor iemand met zijn potentieel), het gaat dus niet alleen over gisteren. Als je zoals Trebel tussendoor eens een slechte match hebt mag dat ook gezegd worden, zonder meer.

heisenberg
Mon, 22 Jan 2018 18:22:01 GMT

Beste Xytox, ik heb maar 1 maat en 1 gewicht. Ik beoordeel spelers objectief want ik hoop iedere keer opnieuw van elkeen dat ze goed presteren. Ik zal proberen een definitie te geven. Deschacht heeft in de 2e helft (die jij analyseerde) een keer of 4 vermeden dat een Genkie alleen onze 16 kon ingaan. De precieze verderzetting weet idd niemand, maar wie een beetje voetbal volgt weet dat wanneer er een speler op snelheid de 16 induikt er vaak wel eens een gevaarlijke situatie kan ontstaan. Als Oli slecht speelt zal ik met dezelfde maten en gewichten dat hier toegeven.

heisenberg
Mon, 22 Jan 2018 18:24:50 GMT

Als oli per definitie nooit goed kan doen, dan benadert dat de definitie van 2 maten en gewichten.

BertBibber
Mon, 22 Jan 2018 18:47:05 GMT

Oli was gisteren de beste verdediger, wie dat niet toegeeft is gewoon niet objectief. Punt. Ik weet niet hoeveel er offensief van hem verwacht wordt in dit systeem. 1 keer was hij goed meegelopen naar voor en kreeg hij de bal niet van Hanni die voor mij toch een raadsel is. Kwaliteiten heeft hij zeker, maar hij is zo wisselvallig. En toch, als we nog willen meedoen voor de titel, zal het van hem moeten komen. Amuzu gaat het ook niet elke week doen.