anderlecht-online

Open full view…

Anderlecht Online - Anderlecht vergooit zege in slotminuten (09 dec 18)

Sun, 09 Dec 2018 19:23:51 GMT

PurpleFre
Sun, 09 Dec 2018 21:03:44 GMT

Luka, voor zover ik zag, speelden we tegen genk met een viermansdefensie met Najar op links. Maar los daarvan... elke week opnieuw lees ik koppen als "hein verrast met compleet nieuwe opstelling". Waar zijn we mee bezig? Wat dimata betreft: het feit dat je quasi met een man minder speelt en geen enkele aanval er nog uit komt omdat je spits (ik vergeet de totaal nutteloze santini even) geen sprint meer kan trekken?! En dan in de laatste minuut deksel op de neus krijgen. Sorry, maar voor mij beïnvloedt dat wel het resultaat. En het is potjandorie zover gekomen dat wij met dichtgeknepen billen naar het drieluik cercle-moeskroen-wb trekken... ik vind ook dat de grootste fout gemaakt is door herman (financiele put) en devroe (waardeloos transferbeleid) maar zelfs met een bijna even weinig talentvolle kern speelde weiler (een coach waar ik ook geen fan van was) nog kampioen.

Luka1510
Sun, 09 Dec 2018 21:19:27 GMT

Weiler is een coach die zeker respect verdient, maar zeggen dat de kern van nu evenveel kwaliteit bevat als de kern onder Weiler is toch de waarheid geweld aandoen. Om te beginnen had Weiler met Kara als leider in de defensie (met naast hem Spajic/Nuytinck of Deschacht) al de middelen om de helft van de wedstrijden de nul te houden (en de wedstrijden zonder Kara bleek dit ook voor Weiler heel lastig), terwijl we nu quasi geen enkele wedstrijd de nul houden. Bovendien had je met Hanni (ja, de alom bekritiseerde Sofiane Hanni) iemand die met een actie vanuit het niets plots een doelpunt kon scoren, had je een Tielemans die in de Belgische competitie vanochtend afstand een goal kon maken, had je Acheampong die met zijn snelheid de tegenstrever pijn kon doen. En dan vergeet ik gemakshalve dat Teo dat seizoen zelfs scoorde door gewoon ballen verkeerd te raken...... Maar goed, puur op resultaat bekeken doet Hein het inderdaad niet goed. Ik kan me dan ook best voorstelle n dat zijn positie op een bepaald moment in het gedrang zal komen (en dit zou wel eens het geval kunnen zijn indien het komende drieluik qua punten serieus tegenvalt).

PurpleFre
Sun, 09 Dec 2018 21:29:54 GMT

Luka, hebben wij niet zelf kara uitgeleend aan nantes en deschacht weggejaagd? Als hein die zo hard nodig had, had ie zijn veto moeten stellen, maar neen, hein wou liever een halve zot met twee hersencellen uit griekenland. En dan krijgen we nog een cadeau van 8 miljoen die nu de bank warm houdt. Acheampong, tja, laat die jongen de 100m lopen, en das een ster, maar overzicht, voetballen, techniek... dan is amuzu gelijkwaardig. Tielemans is een gemis, maar een goeie kums moet dat kunnen oplossen. Over hanni zitten we wel op dezelfde golflengte. En op dat ene half jaar na kunnen we niet veel goeds over teo zeggen, nietwaar? En nogmaals, ik bekritiseer in eerste instantie de kern (en de samensteller ervan) maar zelfs met deze platte kern, zie ik nergens ook maar een spoor van tactisch vernuft, van spelsysteem, van wissels die de match doen kantelen, ...

asperge
Sun, 09 Dec 2018 21:38:49 GMT

Laat het ons kort houden...Hein ziet het niet of hij wil het niet zien! Wat Marc Brijs wel kan bij STVV lukt Hein niet bij ons.Automatismen 0,0...We zijn reeds december he.

PurpleFre
Sun, 09 Dec 2018 21:40:49 GMT

Amen, asperge.

inpurplewetrust
Sun, 09 Dec 2018 21:45:48 GMT

Ik herinner mij nog zijn woorden eind juli dat hij zo blij was een hele voorbereiding met een vaste kern te hebben kunnen werken. Een mens vraagt zich af wat die hele kern wekenlang heeft gedaan ...

PurpleFre
Sun, 09 Dec 2018 21:48:08 GMT

Maar even concreet nu. Hoe lossen we dit op? Voor de tweede keer in zes maand staan we voor operatie grote kuis. Intussen halen de boeren 16mil € binnen in de CL. En wij? Nog geen miljoen. Maar gelukkig gaan we dat oplossen als we deze zomer onze sterspelers voor veel geld gaan verko... ah nee, laat maar... En ben ik de enige die het is opgevallen dat we niets meer horen over die nieuwe sportief directeur waar twee weken geleden veel tamtam werd over gemaakt?

asperge
Sun, 09 Dec 2018 21:53:07 GMT

Volledig met jou eens PurpleFre.

PurpleFre
Sun, 09 Dec 2018 21:54:27 GMT

Ik wou dat we het hier niet over eens hoefden te zijn :(

inpurplewetrust
Sun, 09 Dec 2018 22:03:19 GMT

Sportief directeur gaat hier niks aan veranderen, of denken we echt dat Mannaert of De Condé de mannen zijn die het verschil maken bij Brugge en Genk? Nee transfers komen er na grondig scoutingswerk en unanimiteit over iemands kwalititeiten en niet omdat iemand op Twitter zegt dat er een goeie speler rondloopt in Denemarken. Kortom gezond boerenverstand (sorry voor de woordkeuze) zou ons al een eind op weg helpen.

PurpleFre
Sun, 09 Dec 2018 22:11:37 GMT

Wie gaat in de winter de beerput dan ledigen, purple? Mr. Michel Jr? Of toch weer devroe? En om van onze huidige kern af te raken gaan we nog een hele hoop horlogedooskes moeten zoeken... Het stoort mij mateloos dat we, ondanks vele persconferenties en sterke woorden, enkel (nutteloos) zoethoudertje zetterberg hebben gekregen.

inpurplewetrust
Sun, 09 Dec 2018 22:16:36 GMT

Mee eens hoor PurpleFre, ook Zetterberg gaat niks aan we malaise veranderen. Alle respect voor Pär, maar die man is al jaren uit het voetbal, die gaat ons geen wijsheden bijbrengen. Verschueren heeft de kennis en een paars hart, maar geen idee wat hij juist mag doen van Coucke. Persoonlijk ben ik voorstander van een man die dichter bij de realiteit zit à la Vercauteren, Morten Olsen, ... (zijn maar voorbeelden, gaan het niet worden). Alleszins er is heel veel geld nodig om alle fouten van afgelopen zomer recht te zetten, maar wel geen 8 miljoen voor een waardeloze verdediger.

PurpleFre
Sun, 09 Dec 2018 22:18:48 GMT

Pas op he, georges leekens zit weer zonder club :p

Callisto
Mon, 10 Dec 2018 08:11:13 GMT

Laat ons een beetje realistisch blijven, het beleid de laatste jaren (en dat zijn er meer dan 2) heeft ons opgezadeld met een dure en zwakke kern. De voorbije zomer is er een opkuis gebeurd en dat zal de volgende transferperiodes verder moeten gebeuren. En ja, er werden spelers gehaald die geen meerwaarde zijn (om het eufemistisch uit te drukken), maar als je op de mededelingen van de directie afgaat is de loonlast wel gezakt. Als we nu gericht de volgende transferperiodes een paar échte versterkingen binnen halen, degenen die niet voldoen en niet tevreden zijn met een bijrol kunnen lozen én de jeugd enkele jaren aan ons binden dan zie ik het wel goedkomen. Die nieuwe TD is een goeie zaak en dat er niet te veel tamtam meer wordt gemaakt in de pers over wie het kan worden is alleen maar positief. Zetterberg gaat niet de man zijn die alles gaat veranderen, neemt niet weg dat hij wel bepaalde zaken kan bijbrengen, vanuit zijn rol en die is niet de beleidsbepaler zijn, maar een brug vormen tussen bestuur en technische staf/spelers. Rome is niet op 1 dag gebouwd, dat gaat bij ons ook niet lukken, we waren te ver weggezakt daarvoor, ondanks nog redelijke resultaten door oa de aanpak van Weiler. Maar dat was ook niet de manier om de negatieve tendens om te keren. Tielemans, Kara en Teo hebben dat jaar het verschil gemaakt, dat was geen resultaat van bouwen, maar van een realistische aanpak, spelers met bepaalde kwaliteiten die je niet zomaar vindt met ons budget én het nodige geluk/tegenstander die het laat afweten (zoals nu eigenlijk ook wel, alles kan nog afgezien van het povere spel). Ik ben ook geen fan van Hein tot hiertoe, ook door zijn vasthouden aan 3 verdedigers, het vele wisselen (behalve dan om tijdens de wedstrijd in te grijpen), maar laat ons vooral geduld hebben, gisteren was qua wedstrijd een stuk beter dan wat we de laatste weken tegen veel zwakkere ploegen zagen (waarmee ik niet op Genk doel).

kevinvds83
Mon, 10 Dec 2018 12:09:57 GMT

> @Callisto > Laat ons een beetje realistisch blijven, het beleid de laatste jaren.............. Volledig mee eens met je analyse... Denk dat het er vooral op aankomt om geduld te hebben, de resultaten zullen wel volgen.... Maar ik ben er wel van overtuigd dat we verder hadden kunnen staan in geval Hein zou afgestapt zijn van zijn driemansverdediging!

PurpleFre
Mon, 10 Dec 2018 12:15:34 GMT

Callisto, we zijn half december he. Het argument dat we niet op elkaar ingespeeld zijn, kan je gebruiken rond half september, als er op het eind van de transferperiode nog 17 nieuwe spelers bij komen. Hein heeft heel de voorbereiding met dezelfde kern kunnen afwerken. Enkel Sanneh is er op de valreep nog bij gekomen. Weet je hoe je spelers op elkaar laat inspelen? Door je ploeg niet elke week op 5 plaatsen te wijzigen...

Marco_Polo
Mon, 10 Dec 2018 12:43:02 GMT

Hein buiten …waarom ? geef Hein de kern van bv Manchester City of Barcelona en dichter bij huis Racing Genk en hij haalt ook top resultaten . Of omgekeerd : geef Guardiola , Klopp of een andere wat genoemd word toptrainer de kern van het huidige Anderlecht zij zouden er ook niet veel van bakken . Ik vind het eigenlijk nog een wonder dat we nog 4de staan en een paar keer de kans gehad hebben om de kloof te dichten .Het zijn nog altijd de spelers die het moeten doen.

inpurplewetrust
Mon, 10 Dec 2018 12:50:37 GMT

> @Marco_Polo > Of omgekeerd : geef Guardiola , Klopp of een andere wat genoemd word toptrainer de kern van het huidige Anderlecht zij zouden er ook niet veel van bakken Hoe weten we dat zeker? Waarom worden er dan overal ter wereld constant top trainers op straat gezet? Antwoord is simpel: omdat de mayonnaise niet meer pakt en de ploeg niet meer achter de trainer staat. Wel, we zijn in zo'n fase geraakt, ik merk weinig tot geen spelvreugde, amper motivatie, niemand die voor de ploeg door het vuur wil gaan, kortom een ploeg zonder ziel. Ik vind nog altijd dat de trainer voor dat vuur moet zorgen. En het verleden laat blijken dat dit vaak de oorzaak was waarom toptrainers overal ter wereld op straat worden gezet.

PurpleFre
Mon, 10 Dec 2018 14:50:46 GMT

Marco, dat eeuwige argument dat een topcoach er met deze kern ook niets van zou bakken, geloof ik ook allang niet meer. Waarom kan een coachwissel een degradatiekandidaat doen opleven? Omdat een goeie coach spelers boven zichzelf laat uitstijgen. Hein slaagt er tegenwoordig alleen in ze nog wat meer naar beneden te trekken...

Marco_Polo
Wed, 12 Dec 2018 16:30:51 GMT

> @PurpleFre > dat eeuwige argument dat een topcoach er met deze kern ook niets van zou bakken, Spelers beter maken , of ze naar beneden trekken hoe doe je dat ? Ik geloof niet in die onzin......met een toverstok misschien

next