anderlecht-online

Open full view…

Anderlecht Online - Kayembe kan contract verlengen (19 jun 19)

Wed, 19 Jun 2019 06:26:05 GMT

Luka1510
Wed, 19 Jun 2019 06:26:05 GMT

Sorry, maar Kayembe is te weinig wanneer we ambitie hebben. Waarom verlengen als zijn huidig contract nog 2 jaar doorloopt? Probeer hem van de hand te doen......

vincen
Wed, 19 Jun 2019 07:04:17 GMT

Sambi Lokonga is beter op die positie dan Kayembe

Callisto
Wed, 19 Jun 2019 07:53:26 GMT

Voetballend is Lokonga zeker beter, maar Kayembe heeft ook (fysieke) kwaliteiten. Sommigen zeggen hier dat na Biglia enkel Kouyaté op de 6 voldoening schonk (al vind ik dat Dendoncker ook behoorlijk sterk was op die positie). Wel dat is ook geen fijne voetballer, die het vooral van zijn duelkracht en loopvermogen moest hebben. Dendoncker in mindere mate ook. Dus ook al ben ik geen grote fan van dat type spelers, ze kunnen zeker hun nut hebben en ik heb wel de indruk dat Kayembe iemand is die altijd het volle pond geeft. Dus, ik kan het zeker wel begrijpen. We moeten geen 11 Messi's hebben, afhankelijk van de rest van de ploeg (er moet dan in de defensie zeker genoeg voetballend vermogen zitten) kan een type als dit op de 6 voor mij wel.

Son
Wed, 19 Jun 2019 08:24:04 GMT

Misschien deze jonge gast wat tijd geven alvorens zomaar af te schrijven? Wat betreft zijn technische kwaliteiten: https://www.youtube.com/watch?v=lFR6q8wAb2k Niet omdat hij enkele matchen de opdracht kreeg om gaten dicht te lopen dat hij niet kan voetballen. Een schot, techniek en kracht. Ik geef hem alvast een kans!

Callisto
Wed, 19 Jun 2019 08:33:56 GMT

Persoonlijk vind ik hem een kans geven zeker ok. Viel me alleen nogal tegen dat hij in wedstrijden tegen mindere ploegen nog steeds zo lateraal bleef spelen en best nog veel ballen verloor ondanks nul risico in zijn passing. Maar in een zwalpend team zonder veel kwaliteit is het zeker voor een jongere niet simpel, dus mag gerust nog kansen krijgen!

DickieGreenleaf
Wed, 19 Jun 2019 11:02:58 GMT

De keren dat ik hem zag spelen vond ik hem sterk. Ik hou wel van dat type spelers (genre Kouyaté). Kayembe heeft ook het lichaam om dat soort spel (kilometers maken, duels aangaan, tackelen) aan te kunnen. Trebel (net als Defour destijds) is technisch misschien beter, maar je weet dat zijn lichaam het vroeg of laat begeeft als hij zichzelf op die manier belast

GameOfThrones
Wed, 19 Jun 2019 11:45:22 GMT

Nu nog Sambi en Doku verlengen

uitvreter
Wed, 19 Jun 2019 15:06:46 GMT

> @Luka1510 > Sorry, maar Kayembe is te weinig wanneer we ambitie hebben... Probeer hem van de hand te doen… Sorry, maar niet mee eens. Je kan over elke speler discussiëren, en het zal ook nooit exacte wetenschap worden, maar zomaar een etiket “onvoldoende” opkleven, nee, dat gaat me te ver. Dat je bvb. Saelemaekers en Amuzu te weinig vindt, daar kan ik je nog wel in volgen. Maar hoe je Cobbaut telkens weer tot op de grond afbreekt, nee, daarin niet. En idem wat Kayembe betreft: ik schat dat hij een keer of 6 heeft mogen starten, en volgens mij behoorde hij meestal tot de beteren. In de thuismatch tegen Brugge ging hij het eerste kwartier echter kopje onder en leed een paar keer balverlies, en dat was voor een pak mensen blijkbaar al voldoende om hem helemaal af te schrijven, hoewel het hele team op dat moment zwalpte, en hoewel hij zich later in de match herpakte. Een topper zou ik hem zeker niet noemen, maar hij heeft wel kwaliteiten, en is dus één van de weinige jongens met een zeker potentieel. Hij heeft (zoals idd Kouyaté) de natuurlijke gave om 90 minuten op hoog tempo te blijven spelen, en in minuut 90’ versnelt hij nog net zo makkelijk als in minuut 1’, iets waar, zoals Dickie ook aangeeft, jongens als Defour en Trebel (waar je dan wel mee dweept) niet in slaagden. Ik heb de indruk dat je van spelers telkens verwacht dat het al afgewerkte producten zijn, m.a.w. technisch, tactisch en fysiek 100% klaar. Dat is weinig realistisch, vrees ik. Volgens mij staat hij op dit ogenblik verder dan Kouyaté een jaar of 10 geleden. Daar was in het begin ook nog werk aan hoor. (kwam van RWDM). Werd eerst uitgeleend aan Kortrijk. En kwam vervolgens vooral in de ploeg omdat Polak en Wasyl voor de rest van het jaar uitvielen, en omdat er zo 2 vacatures vrijkwamen op het middenveld. En zelfs dan duurde het nog een tijd voor hij zijn plaatsje verwierf, want aanvankelijk kreeg een zekere Saré de voorkeur. Kayembé zou ik dus zeker nog niet afschrijven, al had ik hem persoonlijk nog liever eens op de linksachter gezien, met zijn kwaliteiten zou hij daar misschien nog beter uit de verf komen dan centraal op het middenveld. Ik wil mijn mening overigens best herzien, wel te verstaan als ze erin slagen om een kern samen te stellen met 20 à 25 spelers die stuk voor stuk beter zijn dan Kayembe (of Cobbaut…), maar ik vrees dat dit voorlopig ook weinig realistisch is.

JVR
Wed, 19 Jun 2019 16:33:47 GMT

Een uitleenbeurt lijkt mij perfect om hem een jaartje te laten groeien... ik zie zeker potentieel in deze jongen en hem nu al afschrijven is onrechtvaardig! Niet vergeten dat hij vorig seizoen in een zwak team terechtkwam en weinig steun van zijn medemaats kreeg...

Luka1510
Wed, 19 Jun 2019 16:54:44 GMT

Uitvreter, Kayembe is zoals je zegt inderdaad geen topper, hij is eerder het prototype van de middelmaat. Afgezien van zijn loopvermogen zijn de voetballende kwaliteiten die hij bezit te beperkt, alsook het vermogen om snel het spel te lezen. Wanneer ik bovendien lees dat de visie van Kompany gestoeld is op hoge pressing, terwijl Kayembe altijd veel te laag staat en te afwachtend speelt, dan zie ik helemaal geen reden om zijn contract te verlengen. Waarom zijn contract trouwens verlengen als hij nog 2 jaar contract heeft? Wat Cobbaut betreft heb ik nooit beweerd dat hij geen kwaliteiten heeft, alleen heeft hij niet de kwaliteiten om als verdediger in een viermansverdediging zijn plaats te hebben. Elke wedstrijd (ook zondag op het EK Beloften) gaat zijn licht een aantal keer uit waardoor je kansen weggeeft / tegendoelpunten pakt. Enkel in een 3-5-2, wanneer hij alleen de linkerflank kan bestrijken, is Cobbaut van enig nut. Nu je het toch over Kouyate hebt, het grote verschil tussen Kayembe en Kouyate is de diepgang in hun spel. Zelfs in zijn beginperiode zag je Kouyate m et de regelmaat van een klok met lange halen terreinwinst boeken met de bal aan de voet, alsook opduiken in de grote rechthoek van de tegenstrever. Kayembe zijn loopvermogen wordt vooral benut voor het lopen achter de tegenstrever met bal. Je hebt natuurlijk gelijk wat het samenstellen van de kern betreft, maar ik mag toch hopen dat er niet op Kayembe wordt gerekend voor een basisplaats? Dat hij tot de kern mag behoren, tot daar aan toe. Maar moet daarom zijn contract verlengd worden? Zijn er geen andere prioriteiten op vandaag? Ik zal het nog eens herhalen, maar wie denkt dat Kompany met deze kern beter zal doen dan Hein of Rutten of Belhocine, die zou wel eens zwaar bedrogen kunnen uitkomen. En ik blijf er bij dat Kums / Trebel intrinsiek nog altijd onze betere voetballers zijn. Dit zijn net degenen die in een goede ploeg wel kunnen meedraaien. Vele anderen zouden zelfs wanneer ze beter omringd zijn toch door de mand vallen. We zitten niet op hetzelfde spoor jij en ik, en ik durf zelfs te hopen dat je gelijk krijgt. Voorlopig echter heb ik enkel de indruk dat we recht in de door Coucke opgezette Kompany-val zijn gelopen. Als ik zie hoe onze technische staf werd ingevuld kan ik voorlopig enkel besluiten dat de enige visie die momenteel wordt toegepast de ‘ons kent ons’ theorie is. Kan je het me kwalijk nemen dat ik twijfels heb wanneer ik merk dat iemand met een verleden in de bewakingssector lid wordt van onze technische staf? Ben ik de enige bij wie dit argwaan opwekt? Maar zoals altijd in voetbal.......time will tell.....en misschien ga ik hier binnen 6 maanden wel volledig met de billen bloot met mijn theorieën......wat ik overigens niet erg zou vinden.

Geuzen
Wed, 19 Jun 2019 17:24:05 GMT

Vind hem veel te licht voor de top,eerder voor Waregem, Beveren,Oostende of zo

uitvreter
Wed, 19 Jun 2019 18:13:32 GMT

Luka, geen probleem, die staff vind ik ook onverklaarbaar tot zelfs lachwekkend groot. Een soort gewezen para/bodyguard op het terrein, lol ... Ivm Cobbaut: ik zag slechts een deel van de match, maar hij leek me toch centraal achteraan te spelen, naast Faes, met De Norre op de linksachter. Dat is niet Cobbauts positie, vind ik dus geen faire beoordeling. En zoals gezegd, het is geen exacte wetenschap. Als ze met 20 spelers afkomen die stuk voor stuk beter zijn, mij niet gelaten. Maar wordt niet gemakkelijk, denk ik.