anderlecht-online

Open full view…

Anderlecht Online - Gemiste kansen, VAR en defensieve fouten nekken Anderlecht (1

Sat, 17 Aug 2019 18:20:52 GMT

juanforever
Sat, 17 Aug 2019 22:18:43 GMT

Een goede trainer zal ons zeker efficienter laten voetballen. Qua rendement was Weiler een toptrainer.... iedereen weet wat zijn lot was... fans verkiezen nu matchen zoals vorige week toen tegen 10 man niet kon gewonnen worden en vandaag waarin slechts 1 helft echt goed gevoetbald werd en toen vergeten werd de klus ook echt af te makken bij gebreke aan een spits met killerinstinct a la Mbokani.... indien die ipv thelin vandaag speelde stond het na 1 minuut vandaag al 0-1...

guyke
Sun, 18 Aug 2019 04:10:25 GMT

Na de rust dachten ze bij Anderlecht dat ze de schaapjes op het droge hadden maar de tweede helft was Kortrijk véél gretiger en sterker dan Anderlecht. We zullen er toch doormoeten maar als het straks 2/20 wordt moet er toch weer wat gedaan worden.Kompany of géén Kompany.

guyke
Sun, 18 Aug 2019 04:29:47 GMT

2/24 bedoel ik natuurlijk.

inpurplewetrust
Sun, 18 Aug 2019 06:46:20 GMT

Omdat sandler niet discussieert of boos wordt is het een correcte penalty volgens Degryse. Kan iemand die man is uitleggen dat niet elke voetballer een ongemanierde boer is die op alles schreeuwt en bediscussieert?

Lucantiek
Sun, 18 Aug 2019 06:54:56 GMT

> @juanforever > Qua rendement was Weiler een toptrainer Dat heeft hij na zijn passage in Anderlecht bewezen..........Bij Luzern op 19 wedstrijden, slechts 9 keer gewonnen en buiten. Net zoals destijds Herbert Neuman zullen we van Weiler waarschijnlijk niets meer horen. Welke club zit er te wachten op een trainer met zo een defensieve manier van spelen. De rangschikking nu liegt inderdaad niet maar ondanks dat heb ik dit seizoen al meer voetbalplezier gehad als de laatste seizoenen (seizoen Weiler als dieptepunt ondanks de titel). Ik blijf geloven dat dit goed komt. De eerste helft gisteren was bijna perfect. Geduld is een schone deugd. Het niet of te laat aantrekken van een fitte spits speelt ons momenteel het meeste parten. Maar we staan ervoor en moeten erdoor !!!

Jacques1963.
Sun, 18 Aug 2019 07:50:41 GMT

Voor de competitiestart had ik al aangegeven dat Play-Off1 het streefdoel MOET zijn en dan PROBEREN een Europees ticket te bemachtigen, dit zou al fantastisch zijn en iedere normale mens moet toch beseffen dat dit niet in 1 seizoen recht getrokken kan worden na al die vorige rampseizoenen, dus nu is het cruciaal voor Rsca dat iedere supporter achter Vince en zijn team blijft staan, anders zie ik het niet of nooit meer goed komen met ons.

juanforever
Sun, 18 Aug 2019 07:55:20 GMT

@ Jacques, ok maar is dan echt geen bijsturing af en toe mogelijk als je vaststelt dat er tekortkomingen aan het systeem zijn zoals nu toch duidelijk is ? Sorry maar koppig en inflexibel zijn qua systeem is niet noodzakelijk de weg vooruit.... en we kunnen geduldig zijn maar we zijn ook geen club of aanhang om meer dan de helft van het seizoen in de rechterkolom te bengelen

guyke
Sun, 18 Aug 2019 08:00:41 GMT

Sandler heeft volgens mij niet gediscussieerd of boos geworden i.v.m. die penalty (die er volgens mij ook géén was) omdat hij dacht dan krijg ik er misschien nog een kaart bovenop. En op Vlap was dat géén penalty?

DickieGreenleaf
Sun, 18 Aug 2019 08:31:09 GMT

We moeten ons van 3 dingen goed bewust zijn: 1) we zijn gisteren ongelooflijk genaaid door VAR en scheids, anders winnen we die match 2) Deze kern heeft het potentieel om nog dit seizoen -eens onder stoom- iets te halen 3) Geduld hebben betekent: niet na 1 maand alles in vraag stellen en onzinnige discussie oprakelen (Weiler etc.) We moeten hier samen door. COYM!!

vincen
Sun, 18 Aug 2019 08:45:41 GMT

> @Lucantiek > Het niet of te laat aantrekken van een fitte spits speelt ons momenteel het meeste parten. Mbokani doorsturen was een hele domme zet.

vincen
Sun, 18 Aug 2019 08:48:03 GMT

> @DickieGreenleaf > 1) we zijn gisteren ongelooflijk genaaid door VAR en scheids, anders winnen we die match Laten we ons daarachter toch niet gaan verschuilen. We verliezen 4-2. We speelden veel te weinig kansen bij elkaar, de inzet in de 2de helft was een drama en onze verdediging (Kompany-Sandler-Chadli-Kayembe) was boter.

inpurplewetrust
Sun, 18 Aug 2019 10:21:34 GMT

Klopt Vincen, maar Kortrijk heeft zichzelf niet in de match gevoetbald, ze kregen 3 kansen en plots staat het 3-2. Ik vind nog altijd onze eerste helft beter dan hun2de helft, maar ze scoren aan 100%, dat maakt het verschil. Dat de ref 5min na de rust het spel heeft doen kantelen, kon iedereen zien, alleen de VAR niet.

jozef
Sun, 18 Aug 2019 11:31:33 GMT

We moeten ons inderdaad niet verschuilen achter de VAR. Verdedigend klopt het gewoon niet. Als je jonge spelers wil integreren laat hen dan tenminste spelen op de plaats waar ze hun jeugdopleiding kregen. We blijven Vincent en de ploeg steunen maar aub Anderlecht staat voor 'winnen' en als 30' goed voetbal en spelen met jeugd een alibi wordt om geen resultaten te halen, dan ben ik echt niet gelukkig als supporter.

guyke
Sun, 18 Aug 2019 11:43:55 GMT

Hopend op Roofe Vrijdag al moeten we dat ook weer afwachten.

Son
Sun, 18 Aug 2019 13:14:06 GMT

Heel de week uitkijken naar de volgende match van RSCA. Dat is lang geleden. Een verdienste van het 'project'. Na 90' een desillusie, en dan weer een week uitkijken naar de revanche. Supporter zijn heeft rare trekken :). Een zoektocht naar het falen? Een heleboel redenen bijeen! 1 ervan: tactiek. Ik blijf mezelf herhalen, wat tactische variatie moet toch kunnen, Vinnie? Elke ploeg laat het balbezit aan ons en zakt in. Centraal sta je dan met je 2 aanvallende CM's, naar binnen snijdende flanken én afhakende spits samen te troepen op een zakdoek. Verschaeren,Vlap, Nasri hebben op die manier 0,0 ruimte. Gevolg veel horizontaal spel zonder enige snelheid, en je creatieve spelers komen te weinig aan de bal. Maar op de tegenaanval staan je flanken OF je CM onderbezet. Toch eens denken over die 4-1-4-1 opstelling? De visie is mooi, maar 1 ideaal systeem bestaat niet, hopelijk heeft Davies ook af en toe iets anders gedaan dan hetzelfde systeem in jonge mannen drillen. Ik hoor hier enkelingen roepen ,' het bestuur moet investeren'. Het bestuur hééft voldoende geïnvesteerd. 8M Vlap, 6M Roofe, het loon van Chadli, Nasri, Kompany, ... daar kunnen ploegen als Kortrijk, Moeskroen, KVM of Oostende enkel van dromen. Dus ligt het aan het spelersmateriaal: nee. Aan de mentaliteit: niet aan de ingesteldheid mogelijk aan de mentale weerbaarheid... maar hoe zou je zelf zijn na 4 wedstrijden zonder zege. We zijn een basis aan het leggen voor een mooie toekomst. Hou de visie, maar wees niet koppig/blind om wat bij te sturen.

jozef
Sun, 18 Aug 2019 14:38:44 GMT

Amaai 'Son' dat is nu eens een perfecte analyse. Ik durf nog verder gaan. Het is zoals Peter Van den Bempt in het begin van het seizoen al zei: "onderschat de Belgische trainers niet". Waarom willen wij perse balbezit, dat is zo gemakkelijk op te vangen. Maar we kijken weeral uit naar vrijdag, dat is nog 6 keer slapen.....

Lopiso
Sun, 18 Aug 2019 15:00:48 GMT

Het voetbal is bij momenten ongelofelijk veel beter dan wat we de afgelopen jaren hebben gezien. Liever zo verliezen met een ploeg in opbouw dan saai en slecht voetbal spelen. We zijn nog maar 4 wedstrijden ver. Het zal wss nog even duren. Keep the faith.

vincen
Mon, 19 Aug 2019 08:26:10 GMT

> @Lopiso > We zijn nog maar 4 wedstrijden ver. En we hebben nog maar tegen janneke en mieke gespeeld en we hebben al een gigantische achterstand.

Devastate
Mon, 19 Aug 2019 08:49:04 GMT

Gelukkig zijn de supporters in het park wél supporters. Wat hier soms komt opdagen...

Devastate
Mon, 19 Aug 2019 08:55:12 GMT

> @DickieGreenleaf > we zijn gisteren ongelooflijk genaaid door VAR en scheids, anders winnen we die match Dat we de match zouden winnen, durf ik niet beweren. Het verval was plots wel heel groot en we kwamen niet zo scherp uit de kleedkamer. Dat die spookpenalty KVK zuurstof gaf op een moment dat ze al een tijdje aan het stikken waren, dat zeker wel. De eerste helft was wel behoorlijk goed opnieuw, en dat stemt me in ieder geval hoopvol. Ik hoop enkel dat de achterstand niet té groot zal zijn voordat de puzzelstukjes in elkaar gaan vallen. Ik verwacht dat Roofe daar wel eens een pivotale rol in kan gaan spelen.

next