anderlecht-online

Open full view…

Anderlecht Online - Kompany: "Deze nederlaag neem ik op mij" (17 aug 19)

Sat, 17 Aug 2019 19:21:16 GMT

vincen
Sun, 18 Aug 2019 09:14:49 GMT

> @heymp > Dit is de enige weg vooruit , beter dat de pijn punten nu naar boven komen zodat er aan gewerkt kan worden. Het eerste pijnpunt is al de conditionele achterstand (Chadli, Roof, Nasri, Sandler, Dimata, Sambi, Zulj, Thelin, ...) Een voorbereiding is er niet geweest. Elke week speelden we met 11 andere spelers. Iedereen die gevoetbald heeft, weet dat de voorbereiding missen, iets is dat je het ganse seizoen meedraagt.

Boegie+
Sun, 18 Aug 2019 09:21:09 GMT

Ik kan mij grotendeels vinden in de commentaar van Easy1 en juanforever. Een project als dit en zeker met de spelers waarover we beschikken vergt enorm veel tijd en een krachtig budget en dat heeft Anderlecht niet...meer. Destijds was onze ploeg de kapitaalskrachtigste van het land, maar door een gebrek aan LT -visie van het (vorig) bestuur is onze club naar beneden gedonderd en voorbijgestreefd door verschillende andere clubs. Ik zal maar geen namen noemen. En denken dat Coucke er zomaar geld kan inpompen is met de financial fair play regels wishful thinking. Bovendien was eerste jaar Coucke een echte ramp....Hopelijk verbetering in aantocht, maar dat is afwachten.... Ik zag gisteren de match Man City -Tottenham. Wat een match en wat een speelwijze systeem Guardiola. Ik begrijp dat Kompany het hier wil introduceren, maar vergelijk eens het verschil in kwaliteit qua spelers....en de verschillen qua budget.....Realisme is toch op zijn plaats! Vind het te gemakkelijk te verwijzen naar de VAR en de scheidsrechter om hen aan te wijzen als oorzaak van het verlies. Dat is zoals een struisvogel de kop in de grond te steken. Zelfs na die zeer licht toegekende penalty komen we terug tot 2-2, maar na de 3-2 gingen de koppen ten onder. Geen vechtlust, geen drive. Dat vond ik ontgoochelend en blijkbaar kon de coach op het veld dat niet veranderen. Laat ons eerlijk zijn, de 2de helft was desastreus! Onbegrijpelijk en..niet de eerste keer. Wel ben ik het eens met Dickiegreenleaf als hij stelt dat de kern potentieel genoeg heeft om dit seizoen iets te halen (Play off 1), maar dan zal het toch niet lang meer mogen duren om onder stoom te komen, want stilaan zal het gebrek van ook maar één overwinning in de koppetjes beginnen te spelen..... En dan zal de verdediging er moeten staan. Centraal staan we (normaal) stevig - behalve gisteren - maar zo zwak op de vleugel posities. En vooraan zou Vlap eindelijk eens een echte spits in steun mogen krijgen.... Ik snapte ook al niet waarom de 2 de helft aangevat werd zonder spits.....Slecht speelde Thelin toch niet. Veel veel werk aan de boeg Kompany en......de tijd dringt.....

Opnaar35
Sun, 18 Aug 2019 10:23:36 GMT

Ik kon gisteren de match enkel via sporza volgen. Na de eerste helft lees je dat we verdiend op voorsprong staan. Er volgde een licht euforisch gevoel, maar vooral veel opluchting. Vervolgens moest ik een klein uurtje met de auto rijden (bewust geen radio 1 opgezet, uit nervositeit). Eénmaal aangekomen terug de uitslag controleren... Het voelde echt als een slag in de maag. Ik kan gerust zeggen dat mijn avond voor de rest om zeep was. Van onze laatste 14 officiële matchen hebben we er 1 gewonnen. Het minste dat we kunnen zeggen is toch dat ons geduld wel echt op de proef gesteld wordt, en we zijn er nog niet. Los van alles probeer ik positief te blijven, ooit zal het wel eens in onze richting beginnen vallen zeker? Gisteren zijn we inderdaad een groot deel genaaid door de scheidsrechter, maar dat hoort er nu éénmaal soms bij, als ploeg moet je mentaal weerbaar genoeg zijn om je hierover te zetten. Ook fysiek zijn we inderdaad nog verre van top. Door alle commotie die constant rond RSCA hangt zou je al bijna vergeten dat we effectief al een nieuwe spits gehaald hebben (en ook geen goedkope). Roofe jongen, ik hoop dat je weet hoeveel ik op jou reken. Een paar goals en heel de ploeg kan vertrokken zijn.

Scifo
Sun, 18 Aug 2019 10:28:27 GMT

Het voetbal is mooier, maar we komen nu in de situatie waar ik voor vreesde. Dringend nood aan punten en dat met Genk, Antwerp, standard en club in het vooruitzicht. De messen worden nu al geslepen... En toch hoop ik dat we de ingeslagen koers verder blijven volgen. Ik heb enorme frustraties wat de resultaten betreft, maar heb ook al meer voetbal gezien dan alle wedstrijden van vorig seizoen bij elkaar.

Lambicske
Sun, 18 Aug 2019 11:00:03 GMT

Het was inderdaad geen penalty, maar dat is nog geen reden om een wedstrijd te verliezen. We kwamen in de tweede helft als lammetjes uit de kleedkamer. Te zelfverzekerd, nonchalant en al met de gedachte dat de overwinning binnen was. Een gebrek aan agressiviteit en gretigheid heeft ons genekt. We zullen nog heel wat geduld moeten hebben met deze ploeg. Maar gisteren hebben we toch een unieke kans gemist op onze eerste overwinning.

DickieGreenleaf
Sun, 18 Aug 2019 12:28:07 GMT

Als supporters kijken we weer tegen een week frustratie aan, maar er is 1 voordeel aan heel de situatie: er is geen weg terug én er is geen alternatief. (Stop ook het gezever over Vercauteren etc. Davies en De Roeck kunnen desnoods werk van Vince overnemen.) Er is hier de voorbije jaren oeverloos gepalaverd, van gedachten gewisseld, soms met stront gesmeten: pro/contra Herman, Roger, Jacobs, Bayat, Weiler, Coucke, Devroe etc etc. Slechts over 1 ding was werkelijk iedereen akkoord: het ECHTE ANDERLECHT is een team dat wint met dominant en technisch verzorgd voetbal. Wat dat betreft waren we de weg helemaal kwijt. Nu krijgen we meer dan we verdienen, nl. een wereldtopper die er zijn levenswerk wil van maken om ons weer die illustere club van weleer te maken. Geduld is niet de grootste kwaliteit van Anderlechtsupporters, maar nu moeten we dit echt kunnen opbrengen. Zelfs als we de komende weken weinig of geen punten halen. De beloning zal navenant zijn, daar geloof ik absoluut in.

Stijn_Mosselfes
Sun, 18 Aug 2019 12:34:09 GMT

komt allemaal goed na nieuwjaar, maar in de bekermatchen moet het er tot dan zeker op zijn

DickieGreenleaf
Sun, 18 Aug 2019 12:39:40 GMT

Ik had de commentaar van Vandenbempt écht nog niet gelezen hoor, mannen... Blijkbaar is hij akkoord 🙂

Sporting4evr
Sun, 18 Aug 2019 12:47:18 GMT

Daar ik de afgelopen wedstrijden de toekomst nog rooskleurig inzag gezien het mooie spel en onze positieve evolutie, bleek gisteren toch wel een serieuze teleurstelling. onze defensie lijkt me kwetsbaarder dan ik had verwacht en we creëren toch ook veel te weinig goede kansen . Dit soort tegenstander zou 90 minuten sterretjes moeten zien als je de namen op ons wedstrijdblad zag. Ik zou toch nog zeker 1 controlerende middenvelder gaan halen want Kayembe viel gisteren wederom door de mand en alle hoop op Zulj vestigen lijkt me ook zeer gevaarlijk. Ik geef Coucke gelijk als hij zegt dat er met deze kern wel resultaten moeten gehaald kunnen worden. Het lijkt me geen slecht idee om een echte coach type Vercauteren te gaan halen ipv de stroman die Davies toch wel is. Speler/trainer werkt niet op dit niveau en dat blijkt nu stilaan ook. Laat Kompany zich maar focussen op zijn job als speler.Dat lijkt me na gisteren al meer dan voldoende.

vincen
Sun, 18 Aug 2019 23:51:07 GMT

> @Sporting4evr > Kayembe viel gisteren wederom door de mand Kayembe speelde gisteren linksachter. Dewaele speelde VM.

Inpurplewetrust
Mon, 19 Aug 2019 07:52:21 GMT

> @Sporting4evr > lle hoop op Zulj vestigen lijkt me ook zeer gevaarlijk. Misschien is het je ontgaan dat Sambi binnenkort terug is.

Sporting4evr
Mon, 19 Aug 2019 08:43:11 GMT

ipwt, Kayembe valt op praktisch elke positie door de mand.. Heeft Sambi vorig seizoen dan zo een verpletterende indruk nagelaten? Hij moet absoluut zijn kans krijgen maar heeft, net zoals vele van onze youngsters, nog alles te bewijzen. Wat extra ervaring op ons middenveld lijkt me geen overbodige luxe. Wat mij betreft mogen ze Trebel terug van onder het stof halen, we betalen hem nu toch.

Inpurplewetrust
Mon, 19 Aug 2019 09:36:13 GMT

> @Sporting4evr > Heeft Sambi vorig seizoen dan zo een verpletterende indruk nagelaten? Ik vond van wel.

vincen
Mon, 19 Aug 2019 10:16:21 GMT

> @Sporting4evr > Heeft Sambi vorig seizoen dan zo een verpletterende indruk nagelaten? Op mij wel. Niet alleen tijdens zijn optreden in de A ploeg maar ook bij zeker bij de beloften.

vincen
Mon, 19 Aug 2019 10:17:33 GMT

> @Sporting4evr > Wat mij betreft mogen ze Trebel terug van onder het stof halen, we betalen hem nu toch. Da mag van mij ook. Maar het gaat niet over Trebel of Kums hun voetbalkwaliteiten. Het gaat over de persoonlijke vete die Coucke heeft met Bayat, en dit ten koste van de club.

Sporting4evr
Mon, 19 Aug 2019 10:50:29 GMT

Dan hoop ik mee met jullie wat Sambi betreft. Ik begrijp Coucke dat hij van Bayat verlost wil geraken maar dit is natuurlijk pure kapitaalsvernietiging. Trebel/Saief en Kums gaan echt niet half hun loon inbinden om ergens anders te gaan spelen. Ze zouden wel zot zijn. Stel ze regelmatig op en met wat geluk spelen ze zich in de kijker en ben je er van verlost. Op deze manier is er totaal geen interesse voor deze gasten en blijf je nog jaren zitten met hun torenhoge loonlast.

vincen
Mon, 19 Aug 2019 10:58:47 GMT

> @Sporting4evr > Ik begrijp Coucke dat hij van Bayat verlost wil geraken maar dit is natuurlijk pure kapitaalsvernietiging. klopt

Geuzen
Mon, 19 Aug 2019 21:30:47 GMT

Alleen : waarom lukt het Brugge om wel gericht aankopen te doen. Waarom.namen wij Mobieler niet ipv Van Crombrugge en nemen ze die goede verdedigende middenvelder van Tottenham die zijn carrière nog bij Beerschot begon,alsook Bats in de spits en een.linksback. dat zoon de plaatsen waar versterking nodig is en NOGMAALS ,werk idd maar met Bayat of we geraken niet verlost van overtollig middelmaat. Coucke mag zelf zijn portefeuille eens flink opentrekken, anders zie ik de meerwaarde niet in dat hij voorzitter werd Dan kon.je beter Wouter van Woestijnvis nemen,die kent wat van voetbal

Geuzen
Mon, 19 Aug 2019 21:31:21 GMT

Bedoel Mignolet

vincen
Mon, 19 Aug 2019 23:02:15 GMT

> @Geuzen > werk idd maar met Bayat of we geraken niet verlost van overtollig middelmaat. Daar is het te laat voor. De oorlog Bayat-Coucke is daarvoor te groot.

next