anderlecht-online

Open full view…

Anderlecht Online - Aantal spelers hoopt op nieuwe kans (16 okt 19)

Wed, 16 Oct 2019 09:08:10 GMT

Anthony+Princent
Wed, 16 Oct 2019 09:08:10 GMT

Laat het uit.

Callisto
Wed, 16 Oct 2019 09:18:45 GMT

Op de rechtsachter mag er voor mij wel eens iets anders geprobeerd worden. Niks tegen Sardella, maar hij brengt op die positie niet genoeg en ik weet niet of hij op die positie genoeg progressie kan maken. Als die opgeleid is als CV zou ik hem nog eerder daar kansen geven. We hebben nood aan meer diepgang en kracht op de rechts- en linksachter, nu is alles veel te statisch. Ons middenveld is ook niet vergeven van spelers die diepgang brengen en onze flankaanvallers zijn niet efficiënt genoeg.

Anthony+Princent
Wed, 16 Oct 2019 11:16:59 GMT

Maar dan iemand met potentieel zoals Sael Anthony of Kana. Toch niet kieptsjoe...

Anthony+Princent
Wed, 16 Oct 2019 11:17:48 GMT

Musona ... Makarenko... afgeserveerd. Niet goed genoeg.

uitvreter
Wed, 16 Oct 2019 12:11:12 GMT

> @Callisto > Sardella, Als die opgeleid is als CV zou ik hem nog eerder daar kansen geven. Dat vinden wel meer mensen. Ik niet. Opgeleid bij Anderlecht bij de jeugd als CV, is meestal geen referentie. De nadruk in de opleiding ligt op techniek, passing, inzicht, uitvoetballen. Verdedigers bij de jeugd moeten bijna nooit onder druk voetballen. Sardella is in die zin een typisch Anderlecht-jeugdproduct, hij kan alles wat men hem heeft geleerd, maar een Cv zie ik er niet in. Gewoon te weinig gestalte, alleen op RB of LB kan hij het op termijn misschien maken, heeft nog wel die progressiemarge denk ik. Hem afschrijven zou ik zeker nog niet doen.

uitvreter
Wed, 16 Oct 2019 12:14:55 GMT

> @Callisto > We hebben nood aan meer diepgang en kracht op de rechts- en linksachter, ...en onze flankaanvallers zijn niet efficiënt genoeg. Vind ik ook. Offensieve backs die de lijn af gaan, daar hoop ik op. Chadli op RB of LB zou ideaal zijn. Hij heeft er de kwaliteiten voor. Op linksbuiten zie ik liever Yari, volgens mij is dat zijn beste positie.

vincen
Wed, 16 Oct 2019 13:43:10 GMT

> @uitvreter > Sardella is in die zin een typisch Anderlecht-jeugdproduct, hij kan alles wat men hem heeft geleerd, maar een Cv zie ik er niet in. Gewoon te weinig gestalte Klopt volledig.

Callisto
Wed, 16 Oct 2019 14:50:06 GMT

Uitvreter, wat je schrijft over Sardella kan misschien wel kloppen, qua gestalte etc. Ik zie er echter ook geen offensieve back in, hopelijk kan hij het in de toekomst wel brengen. Afschrijven zou ik hem ook niet doen, maar voorlopig is het wat weinig vind ik.

Anthony+Princent
Wed, 16 Oct 2019 15:26:48 GMT

Maar defensief is hij nu al veel beter dan veel rechtsbacks die we hier in het verleden gehad hebben. En hij is nog maar 17!! Laat hem maar staan en vooruitgang boeken aanvallend, werken aan diepgang en voorzetten. Zoiets daar kan je aan werken. Als we met prullers als Appiah geduld hebben gehad moeten we dat zeker hebben bij Sardella. Hij is intelligent en heeft goede voetjes. Centraal gaat hij het moeten afleggen tegen mannen van rond de 1.90 zoals uitvreter zegt maar die jongen heeft veel potentieel. Is nu in de media en bij supporters de grote reden van onze mindere resultaten maar dat is natuurlijk niet de realiteit. Als er anderen beter waren dan hadden die wel gespeeld. Kompany is ook niet achterlijk en als hij erin gelooft dan is dat met een reden.

Anthony+Princent
Wed, 16 Oct 2019 15:31:31 GMT

Tussen 17 en 20 groeit een lichaam nog enorm he. Daarom kun je erop aan dat die jongen fysiek nog veel steviger gaat worden en zijn passing en defensief positiespel zit al goed. Ook met het hoofd is hij ondanks zijn lengte best sterk.

BertBibber
Wed, 16 Oct 2019 17:29:41 GMT

> @Callisto > offensieve back Maar zijn dat instructies of kunnen ze dat echt niet? Het lijkt mij eerder dat de backs niet mogen meekomen...

Anthony+Princent
Wed, 16 Oct 2019 17:44:29 GMT

Inderdaad Bert. De laatste wedstrijd moest Sardella blijven en speelden we met 3 achteraan. Dewaele werd dan weer extra middenvelder en je ziet ook dat de tegenstander het daar moeilijk mee heeft. Wat lengte betreft Sardella meet nu 1.77 volgens transfermarkt. Mascherano 1.75, Iván Córdoba 1.73, Puyol 1.78... Het is niet ideaal maar geen must om een reus te zijn. Hoe zou je zelf zijn als aanvaller? Misschien is het moeilijker om voorbij een kleine vlugge verdediger te dribbelen dan een slome lange speler.

Callisto
Fri, 18 Oct 2019 08:38:01 GMT

> @BertBibber > Maar zijn dat instructies of kunnen ze dat echt niet? Het lijkt mij eerder dat de backs niet mogen meekomen… Het ene kan ook met het andere te maken hebben, als je weet dat Sardella bv dit niet kan is het beter Dewaele naar het middenveld te doen doorschuiven, maar het wordt wel voorspelbaar en je sluit opties uit. Tegen Mechelen bv viel het mij op dat zelfs tegen 10 man Sardella nooit inschoof, over zijn tegenstander ging. Terwijl alles vooraan vaststond en de aanvallers geen ruimte vonden. Kan mij niet inbeelden dat iemand als Kompany niet ziet dat er mogelijkheden waren als de backs ook inschoven, natuurlijk had je toen op de flanken Amuzu en Doku, het is niet dat die in de 16 veel klaarmaken...