anderlecht-online

Open full view…

Anderlecht Online - Van Ranst: "Hooguit symbolische bekerfinale" (26 mrt 20)

Thu, 26 Mar 2020 08:20:16 GMT

DickieGreenleaf
Thu, 26 Mar 2020 20:32:24 GMT

En als er niet meer gespeeld wordt zie ik in de verste verte geen manier om de prijzen te verdelen op een manier die niet tot eindeloze discussies zal leiden

Ken+De+Roock-Nicksfan
Thu, 26 Mar 2020 21:02:12 GMT

> @JVR > Brugge logische kampioen Over welke logica heb je het dan?

inpurplewetrust
Thu, 26 Mar 2020 21:45:58 GMT

De logica van meest behaalde punten ... Je moet al 6 matchen georganiseerd krijgen, die Brugge allemaal verliest en Gent er minstens 5 wint en 1 gelijkspeelt, om een andere kampioen te krijgen. Klinkt weinig realistisch. Zelf bij halvering van punten klinkt het absurd. Denk dat er weinig gediscussieerd zal worden wie rechtstreeks naar de CL mag. En Dickie. Begin mei met groepstrainingen beginnen? Als je wil dat de pandemie nog een jaar duurt met zware pieken, moet je dat vooral doen. Denken dat voetbal met 22 gespeeld wordt die op meters van mekaar spelen, is simplistisch en absurd. Je vergeet dat er een staf bij komt kijken die 2 keer zo groot is. Kortom bij een wedstrijd, kom je in contact met een 50-tal mensen, in een leeg stadion: heel slecht idee.

DickieGreenleaf
Thu, 26 Mar 2020 23:03:00 GMT

Je kan makkelijk alle betrokkenen op voorhand laten testen

DickieGreenleaf
Thu, 26 Mar 2020 23:05:52 GMT

En voor de rest heeft Ken gewoon gelijk: competitie halfweg stopzetten en gemakshalve de boeren tot kampioen uitroepen? Wie daar een touw aan kan vastknopen heeft hulp nodig, vrees ik

inpurplewetrust
Fri, 27 Mar 2020 06:21:31 GMT

Moet de maatschappij de kost op zich nemen om 8 wedstrijden * 50 man op zich te nemen, om koning voetbal te laten doorgaan? Ik denk het niet. Dit is een geval van overmacht in nooit geziene omstandigheden, je hoeft daar geen touw aan vast te knopen. Bij de meeste andere sportcompetities wie definitief zijn vastgelegd, is het op die manier gelopen, met heel weinig consternatie tot gevolg. Opnieuw, ik zie niet in waarom voetbal boven al die andere sporten geplaatst moet worden.

inpurplewetrust
Fri, 27 Mar 2020 06:25:35 GMT

*50 man te laten testen, uiteraard,

thomas1993
Fri, 27 Mar 2020 06:27:04 GMT

Akkoord met DickieG. niet meer spelen = seizoen nietig verklaren. Als er volgend jaar europees wordt gespeeld => lottrekking, hebben we nog kans op CL ^^ Maar ik zou toch vanaf half mei achtr gesloten deuren spelen. Is toch goed te managen lijkt me. zonder hulptrainers op de bank, kunne in contact staan via Walkie, zo kunne wisselspelers een stoel tusse elkaar laten. vor de rest zo min mogelijk media-werkers enz.. pakt totaal 100 man aanwezig? als ze de Tour de france laten doorgaan zonder publiek waarom dan geen voetbal? Daar zijn meer mensen op korte ruimte samen. twee matche/week is tijdig klaar met volledige pay-offs. start laatste speeldag reguliere comp. = 16/05 of 23/05 kan zelf nog. einde play offs 30/06. Start gecontroleerde groepstraining week 1 of 2 mei. Voor de rest spelers verantwoordelijk voor individuele voorbereiding tot start groepstraining.

DickieGreenleaf
Fri, 27 Mar 2020 07:48:05 GMT

> @inpurplewetrust > Moet de maatschappij de kost op zich nemen om 8 wedstrijden * 50 man op zich te nemen, om koning voetbal te laten doorgaan? Ik denk het niet. Akkoord. De clubs kunnen die test bekostigen. > @inpurplewetrust > je hoeft daar geen touw aan vast te knopen. Bij de meeste andere sportcompetities wie definitief zijn vastgelegd, is het op die manier gelopen, met heel weinig consternatie tot gevolg. Opnieuw, ik zie niet in waarom voetbal boven al die andere sporten geplaatst moet worden Met alle respect, maar dat vind ik onzin. In een vorige post heb ik dat 'opbod in afgelasting' genoemd. Voor de volksgezondheid maakt de annulatie geen enkel verschil, maar we doen het toch maar 'om ons groot hart te tonen', of omdat 'anderen het ook doen'. Dat slaat helemaal nergens op en creëert een vicieuze cirkel die grote economische schade veroorzaakt. En wat dat betreft zal het sowieso hard ontwaken zijn, de (digitale) geldpersen laten draaien doet men niet ongestraft

Inpurplewetrust
Fri, 27 Mar 2020 08:24:46 GMT

> @DickieGreenleaf > Voor de volksgezondheid maakt de annulatie geen enkel verschil, maar we doen het toch maar ‘om ons groot hart te tonen’ Dat is gewoon fout wat je hier zegt. Vanuit medisch standpunt maakt elk contact wel een verschil. Ik ben akkoord dat de economische schade van al deze maatregelen ongezien gaat zijn, de financiele crisis van 2008 gaat er werkelijk niets tegen zijn, maar er is geen enkel alternatief. Je moet probleem per probleem aanpakken in volgorde van grootte. Het grootste probleem is volksgezondheid, want dit leidt tot onmiddelijke mortaliteit en beinvloed alle indirecte problemen. Als je dit probleem niet aanpakt, dan loop je het risico dat je, zolang er geen vaccin bestaat (wat nog minstens 6-8 maand zal duren), continu pieken zal zien in nieuwe gevallen, sterftecijfers, ... aangezien het virus niet zomaar verdwijnt en op een gegeven moment grenzen terug open zullen moeten. Er is geen enkel evenement, sportactiviteit of bedrijfsactiviteit die een toekomstvisie kan uitwerken zonder dat probleem 1 opgelost is, want binnen 2 maand kan je person eelsbestand een serieuze klap gekregen hebben en zul je toch opnieuw je productie moeten stilleggen etc. Sport komt bij mij als allerlaaste prioriteit in de economie. Voetbal is gesubsidieerd en krijgt belachelijk veel sponsoring en TV-gelden, als clubs vandaag in de problemen zitten, is dat te danken aan wanbeleid (en hiermee verwijs ik absoluut niet naar Anderlecht alleen, ik denk dat 90% van de clubs in deze categorie past). Als je met zo'n hoge subsidies, TV gelden en sponsoring geen reserves kan opbouwen, moet je je dringend afvragen of je als bedrijf niet gefaald hebt. Er zijn sectoren die 100% zelfbedruipend zijn en dit wel kunnen. Alternatief is het Trump-scenario, waar je pleit om de economie zo snel mogelijk te laten hernemen, de mensen bang zijn om thuis te moeten blijven, met als resultaat ondertussen het land te zijn met de meeste besmettingen ter wereld, terwijl ze 3 maand tijd hebben gehad zich voor te bereiden. Intussen heeft Dhr. Trump ook al beseft hoe achterlijk zijn idee was, en hier op terug gekomen.

DickieGreenleaf
Fri, 27 Mar 2020 08:52:36 GMT

> @Inpurplewetrust > Dat is gewoon fout wat je hier zegt. Vanuit medisch standpunt maakt elk contact wel een verschil. Wat ik zeg is helemaal niet fout. Voetbal spelen in een afgesloten setting, met geteste spelers en omkadering houdt 0.000 procent risico in voor wie dan ook. Geen idee waarom je Trump erbij haalt. JPL hervatten in gecontroleerde/veilige omstandigheden staat hier los van.

Inpurplewetrust
Fri, 27 Mar 2020 09:03:33 GMT

> @DickieGreenleaf > Wat ik zeg is helemaal niet fout. Voetbal spelen in een afgesloten setting, met geteste spelers en omkadering houdt 0.000 procent risico in voor wie dan ook. >Geen idee waarom je Trump erbij haalt. JPL hervatten in gecontroleerde/veilige omstandigheden staat hier los van In een context waar er niet genoeg mensen getest KUNNEN worden, lijkt mij dit echt heel fout, maar we delen die mening duidelijk niet. Er gaat geen enkel ziekenhuis staan te springen om vedetten te gaan testen opdat ze een spel kunnen spelen, terwijl er 100'en mensen niet getest kunnen worden. Ik snap niet waarom je zou voetballen in een leeg stadion, zonder inkomsten, met spelers die niet op volle kracht zitten, mensen onnodig bang maken, ... Voor mij zijn er veel grotere prioriteiten dezer dagen dan een sport te laten doorgaan.

uitvreter
Fri, 27 Mar 2020 09:18:53 GMT

Chapeau voor wat ipwt schrijft. Daar zit heel veel ratio in, en het bespaart me een hoop tijd. ;) Verwijzing naar Trump is overigens volledig terecht. Objection overruled.

DickieGreenleaf
Fri, 27 Mar 2020 09:19:22 GMT

> @Inpurplewetrust > In een context waar er niet genoeg mensen getest KUNNEN worden Heel binnenkort zal de schaarste aan tests van de baan zijn. Maar je moet een oplossing WILLEN zien, natuurlijk. En plots zijn de voetballers weer 'verwende, overbetaalde vedetten', zelfs voor de supporters. Je kan het zo bekijken, maar qua stigmatisering moet dat niet onderdoen voor 'werkloze profiteurs'.

DickieGreenleaf
Fri, 27 Mar 2020 09:20:56 GMT

> @uitvreter > Objection overruled Hoezo?

uitvreter
Fri, 27 Mar 2020 09:21:27 GMT

En voor de rest heeft Ken eerder ongelijk.

Inpurplewetrust
Fri, 27 Mar 2020 09:58:59 GMT

> @DickieGreenleaf > Heel binnenkort zal de schaarste aan tests van de baan zijn. Op basis waarvan denk je dat? Ik heb al verschillende artikels gelezen waarin duidelijk wordt gemaakt dat het aantal tests ALTIJD zal beperkt zijn, het gaat niet enkel om materiaal, maar ook mensen die de tests moeten afnemen en analyseren. > @DickieGreenleaf > Je kan het zo bekijken, maar qua stigmatisering moet dat niet onderdoen voor ‘werkloze profiteurs’ Uiteraard, helemaal mee eens hoor, voor mij moeten die zeker niet onderdoen, er zijn dezer dagen ook veel werkende profiteurs :)

Anthony+Princent
Fri, 27 Mar 2020 11:30:38 GMT

Wacht nog een paar weken en onze gezondheidszorg valt ook in mekaar net zoals Italië. België is er veel erger aan toe dan mensen denken. Verplegers en dokters die besmet zijn en niet getest worden etc. Masker bril en handschoenen zijn niet nodig... En de economische/financiële klap wordt net zo zwaar. En het zou me niet verbazen als er nog ergere dingen uit voortvloeien. Dat er dezer tijde überhaupt aan voetbal gedacht wordt gaat er bij mij niet in. Als ik dan lees van ploeg X heeft interesse in X en zoekt versterking voor x aantal miljoen dan word ik daar een beetje misselijk van. Grappig ook dat er mensen zijn die denken dat dit een kwestie van weken of maanden is eer dat het varkentje gewassen is en we gaan weer over tot de orde van de dag. Maar de wereld zal hoogstwaarschijnlijk nooit meer dezelfde zijn.

Inpurplewetrust
Fri, 27 Mar 2020 14:29:52 GMT

> @Anthony+Princent > Wacht nog een paar weken en onze gezondheidszorg valt ook in mekaar net zoals Italië. Als je ervan uit gaat dat de gezondheidszorg in Italië op gelijke hoogte staat van België, kan dat effectief. Alleen is de gezondheidszorg in België veel beter ontwikkeld dan in Zuid-Europa. Onze universitaire ziekenhuizen zijn toonaangevend in Europa. Ik zou mij meer zorgen maken als ik vandaag in Zuid-Spanje of Zuid-Italië woonde ...

Anthony+Princent
Fri, 27 Mar 2020 23:38:41 GMT

Natuurlijk. Maar alles hangt ervan af hoe ze het zelf aanpakken. En ook van het aantal kritieke gevallen. Nog zo'n paar gevallen zoals in Sint-Truiden waar tientallen dokters/verplegers zelf besmet raken ... Dat kan geen enkel land aan. Dan mag je nog de beste gezondheidszorg hebben. Ik kan alleen vaststellen dat de preventieve maatregelen in België (die ziekenhuispersoneel moeten beschermen) ondermaats zijn. Geen of niet de juiste mondmaskers. Geen veiligheidsbrillen. Personeel dat symptomen vertoont en moet doorwerken... Ook krijgen wij als burger enkel maar de raad om handen te wassen. Iedereen heeft 20.000 euro op zijn rekening maar een masker van 35 euro en een brilletje van 15 en wegwerphandschoenen van een paar cent hoeft allemaal niet. Ik ben benieuwd..

next