anderlecht-online

Open full view…

Anderlecht Online - Kleine clubs plannen acties tegen Pro League (27 mrt 20)

Fri, 27 Mar 2020 07:50:36 GMT

DickieGreenleaf
Fri, 27 Mar 2020 07:50:36 GMT

Never waste a good crisis... Misselijkmakend hoe ze op die manier van een gezondheidscrisis profiteren

thomas1993
Fri, 27 Mar 2020 08:23:07 GMT

Van hun standpunt bekeken nog wel ergens te begrijpen, voor ons nadelig. Zij hebben niets meer te winnen in play off 2. Beveren, ohl & beerschot hebbn erook voordeel bij. Misschien zien zij hier ook een kans om samen met Brugge definief van play off 1 af te raken. Hopelijk komt het zo ver niet & blijven ze bij de top van de JPL rustig. Dat ze het nog maar een maand aankijken & zien wat de gezondheid situatie dan is. Geen overhaaste beslissingen.

Inpurplewetrust
Fri, 27 Mar 2020 08:25:42 GMT

Als de helft van de clubs niets meer te winnen of te verliezen heeft, krijg je sowieso een laatste speeldag die symbolieke uitslagen gaat geven.

Luka1510
Fri, 27 Mar 2020 08:30:44 GMT

Dickie, ik kan je volgen in je reactie. Maar dit geldt niet enkel voor het voetbal, ook in andere sectoren profiteert iedereen van de ‘opportuniteiten’ die hen in de schoot worden geworpen. Ketens die online grote omzet halen zetten de verhuurders van hun winkelpanden onder druk (ook emotionele druk, ‘we moeten elkaar helpen’) om hun huur de komende maanden niet te moeten betalen. Dit wordt op economisch vlak een domino zoals we er nooit één zagen in de geschiedenis, want dezelfde ketens die nu ‘sociaal engagement’ prediken zullen na de crisis plots de betekenis van die woorden niet meer kennen en mensen noodgedwongen (zo zullen het dan noemen) ontslaan. Het valt me dik tegen van enkele bedrijven en vooral hun CEO’s die tot op vandaag als een soort ‘wereldverbeteraars’ werden neergezet. Niet dus, al zeker niet als je profiteert van een situatie als deze waarin we ons nu bevinden om je te onttrekken aan je plichten, dan verdien je dit predikaat niet!

DickieGreenleaf
Fri, 27 Mar 2020 08:54:39 GMT

> @Luka1510 > Het valt me dik tegen van enkele bedrijven en vooral hun CEO’s die tot op vandaag als een soort ‘wereldverbeteraars’ werden neergezet "Als de vos de passie preekt, boer let op uw ganzen"

DickieGreenleaf
Fri, 27 Mar 2020 08:55:32 GMT

Ik ben het dus met je eens :-)

Swinne
Fri, 27 Mar 2020 09:19:56 GMT

Hun reactie is begrijpelijk. Maar het eerlijkst (daarom niet het leukste) zou de competitie schrappen zijn. FIFA of uefa die de regel uitroept voor heel Europa. Geen degradant, geen promovendus, geen kampioen. Europees voetbal een jaartje overslaan, (Aangezien de competitie geschrapt werd is er dus geen eerlijke winnaar v Europees voetbal tickets). En volgend seizoen herstarten van 0 zonder CL en EL . Als ze praten over het starten volgend seizoen met 18ploegen in de jpl omdat het niet eerlijk is een promovendus en degradant uit te roepen doordat dit nog niet gespeeld werd, hoe kan je dit dan wel doen voor de kampioen en de Europese tickets??? Een vermoeden van "Brugge ging toch kampioen worden" vindt ik een amateuristische uitleg en weinig rechtlijnig met de uitspraak over kampioen 2eklasse. Dus, het eerlijkst, schrappen en het voetbal laten herstarten van 0.

uitvreter
Fri, 27 Mar 2020 09:41:39 GMT

Luka, kan je ook een paar namen geven van bedrijven, gewoon om het didactisch wat te verduidelijken?

Luka1510
Fri, 27 Mar 2020 09:58:30 GMT

Uitvreter, ik wens niemand persoonlijk tegen de schenen te schoppen, maar om jou terwille te zijn, ook Wouter Torfs denkt in die richting, en dat valt me van hem dik tegen. Hij draait online een grotere omzet momenteel (wat uiteraard niet alles compenseert), maar verwacht wel dat bvb de vastgoedsector zijn volledige omzet laat vallen door hem zijn huur kwijt te schelden. Dit is cascadepolitiek, heeft niets te maken met solidariteit. Eigenbelang primeert hier, vooral door de manier waarop er druk wordt gezet.

purplelove
Fri, 27 Mar 2020 11:19:19 GMT

Ook voor mij is het duidelijk: geen voetbal meer dit seizoen, geen degradatie of promotie, geen kampioen en geen Europees voetbal. Vanaf nul beginnen. De enige eerlijke manier, maar ja, met die kwal van een mestakkeropperboer zal eigenbelang wel weer zegevieren.

purplelove
Fri, 27 Mar 2020 11:23:40 GMT

En ook: de media met types zoals Vandenbempt, die graag de blouses van zijn vrouw draagt, beweren natuurlijk dat niemand een probleem kan hebben dat de stinkboeren kampioen worden,maar blauw-zwarte gekleurdheid bepaalt volledig die visie. Toen jaren geleden de competitie in oorlogstijden stilgelegd werd, was er ook geen kampioen. Nu toch de strontboeren als kampioen uitroepen bewijst alleen maar de macht van hun oppervarken en zijn invloed op de hele media.

Gaudus
Fri, 27 Mar 2020 15:16:09 GMT

Geen titel en beker uitreiken. Europese plaatsen volgens de uefa coefficient. Gent rechtstreeks Champions league, Anderlecht voorronde. Brugge,Genk,Standard naar de Europa league.

BertBibber
Fri, 27 Mar 2020 17:17:16 GMT

Dus het eerlijkst is om dit seizoen te schrappen zodat wij als Anderlecht-supporters dit seizoen goed kunnen vergeten? Beetje subjectief, lijkt mij :) De Pro League kan nu moeilijk beslissen want ze weten nog niet hoe lang het zal duren... Dus inderdaad profiteren deze clubs van de situatie. En als we nu eens gewoon verder doen wanneer we kunnen. Het volgend seizoen begint pas in januari? Sowieso is het een stom systeem dat een seizoen niet gelijk valt met een jaar.

DickieGreenleaf
Fri, 27 Mar 2020 17:46:20 GMT

> @BertBibber > En als we nu eens gewoon verder doen wanneer we kunnen. Het volgend seizoen begint pas in januari? Sowieso is het een stom systeem dat een seizoen niet gelijk valt met een jaar Good thinking. Marc Coucke opperde het ook: we kunnen wachten zolang nodig en van de gelegenheid gebruik maken om van voetbal een zomersport te maken. De enige reden waarom er in de winter gespeeld wordt is omdat voetbal ontstaan is als schoolsport en in de zomer kon er niet gespeeld worden.

inpurplewetrust
Fri, 27 Mar 2020 18:26:45 GMT

Goed idee, misschien het enige realistische scenario als je wil verder spelen ...