anderlecht-online

Open full view…

Anderlecht Online - Coucke: "Hopen op voetbal in juli" (27 mrt 20)

Fri, 27 Mar 2020 19:43:04 GMT

DickieGreenleaf
Fri, 27 Mar 2020 19:43:04 GMT

Goed gesproken, voorzitter. Waarom zouden wij de boeren de titel cadeau moeten doen, en onze kansen op Europees voetbal opgeven?

Ken+De+Roock-Nicksfan
Fri, 27 Mar 2020 20:03:01 GMT

> @DickieGreenleaf > Goed gesproken, voorzitter. Uw pleidooi om de kansen niet zomaar te grabbel te gooien kan ik begrijpen. Maar ik denk dat het allemaal redelijk irrealistisch is. De UEFA had al de moed moeten hebben alle competities zonder gevolg stop te zetten en voorrang te verlenen aan het ordentelijk terug kunnen opstarten en doorgaan van de nationale competities van volgend seizoen. Wat denken ze eigenlijk te doen met de voorrondes? En het EK van 2020 dat verschoven is naar 2021?

Fipilip
Fri, 27 Mar 2020 22:26:59 GMT

Er zijn verschillende oplossingen te bedenken. Dit is er een van: Voor iedereen aanvaardbare oplossing voor het afwerken van onze competitie: 1. Stopzetten gewone competitie. Geen daler dit seizoen. Volgend jaar uitzonderlijk en eenmalig competitie met 18 clubs. Meer dalers op het einde van het seizoen 2020-21. 2. Geen Play Off 2 en 3 (deze clubs zijn geen vragende partij) 3. Enkel Play Off 1 met de 8 clubs die na 29 speeldagen nog kans maakten op Play Off 1: Genk, Mechelen, Anderlecht, Brugge, Gent, Antwerp, Standard, Charleroi. 4. Punten worden gedeeld door 2 zoals altijd het geval was. 5. Om niet te veel PO1 matchen te moeten spelen in juni: Geen heen- en terugwedstrijden. Elke ploeg speelt 1 keer tegen elke andere ploeg = 7 Play Off 1 wedstrijden (eventueel zonder publiek indien dat moet). Lottrekking bepaalt op welk terrein er wordt gespeeld. Correctie op deze lottrekking: Elke club speelt minimaal 3 x thuis en maximaal 4x.

Anthony+Princent
Fri, 27 Mar 2020 23:12:21 GMT

Om van te kotsen bobbejaan Marcske. Zet het uit uw bolleke en denk aan onze gezondheid en niet uw portemonnee en hersenloos entertainment. Ik krijg hoe langer hoe meer een degout van onze voorzitter... Waar zitten we toch mee opgescheept?

purplelove
Sat, 28 Mar 2020 09:19:25 GMT

Natuurlijk speelt eigenbelang een rol, maar dat is bij de oppermestboer niet anders. Die mestkever weet ook wel dat zijn ploeg aan het inzakken was en de laatste 5 wedstrijden alleen nog won dankzij hun beste speler, zijnde VAR. De enige eerlijke oplossing is niet die van Coucke en ook niet die van die pad. Het is nochtans eenvoudig: geen degradatie, geen promotie, geen kampioen, geen Europees voetbal. Ieder begint vanaf nul. Dat de boeren het anders willen is logisch. Ze zijn het immers gewoon hun titels te krijgen op oneerlijke wijze. Beste A+P, je afkeer van het bestuur dat RSCA er weer bovenop wil helpen, begint me ferm tegen te steken.

DickieGreenleaf
Sat, 28 Mar 2020 09:30:02 GMT

Denk je nu echt dat de UEFA geen Europees voetbal zal organiseren volgend seizoen? De tegenstand tegen voetbal zonder publiek (tijdelijk) is dwaas. Het is de enige manier om nog meer miserie te voorkomen voor bonden en clubs

marko2.0
Sat, 28 Mar 2020 10:09:08 GMT

A+P maakt zich zorgen om onze gezondheid indien er zou gespeeld worden in een leeg stadion🤦‍♂️

Fipilip
Sat, 28 Mar 2020 10:38:49 GMT

> @Anthony+Princent > Om van te kotsen bobbejaan Marcske. Zet het uit uw bolleke en denk aan onze gezondheid en niet uw portemonnee en hersenloos entertainment. >Ik krijg hoe langer hoe meer een degout van onze voorzitter… Waar zitten we toch mee opgescheept? Waarom zeg je dat nu? We lopen onze kans op Europees voetbal mis als het niet doorgaat. De tickets gaan dan naar Brugge, Gent, Antwerp, Standard, Charleroi. Terwijl wij nog kans maakten. Bovendien zou het leven leuker zijn als er in juni voetbal is. Zelfs als het zonder publiek in het stadion is.

Luka1510
Sat, 28 Mar 2020 12:22:40 GMT

Ik kan iedereen volgen in de meeste van zijn hypotheses. Wijzelf zaten inderdaad in een goede flow, wat betekent dat we een kleine kans maakten op Europees voetbal. Voor de rest was er nog een uiterst minieme kans dat Waasland zich zou redden ten nadele van KVO. Dit was de inzet van de laatste speeldag in de reguliere competitie en van PO 1 en PO 2. Ik zou het super vinden mochten er nog een aantal wedstrijden gespeeld worden, maar we moeten realist zijn, de enige wedstrijden die er nog komen zonder publiek zijn de bekerfinale en misschien de wedstrijd OHL-Beerschot. En is voetbal nu topprioriteit, ik denk het niet. Na de gezondheidscrisis worden we wakker met een economische crisis die misschien groter is dan deze na WO II. En volgend seizoen zal er waarschijnlijk geen EL en CL zijn, misschien spelen we een groot stuk van de volgende competitie zonder publiek, wat onmiddellijke impact zal hebben op de financiële situatie van de clubs, want dit betekent niet alleen geen abonnees, ook sponsors zullen trachten onder hun contracten uit te komen. De vraag is dus niet of we nog seizoen 19-20 moeten uitspelen, wel vanaf wanneer we terug de situatie in het voetbal zullen genormaliseerd zien.

Anthony+Princent
Sat, 28 Mar 2020 12:23:34 GMT

Op een voetbalforum is het natuurlijk moeilijk voor supporters om in te zien in wat voor crisis we zitten. We zijn heel ver af van wat te gaan sjotten. Achter gesloten deuren of niet. Er hoeven maar 1 of 2 spelers ziek te zijn en je hele plan valt in het water met misschien nog ergere gevolgen vandien. De gezondheid van spelers en hun familie is net zo belangrijk als die van ons. Dat Coucke zo vlug mogelijk wil spelen en de gezondheid van zijn spelers op het spel wil zetten vind ik zeer triestig. Hij doet me zelfs een beetje denken aan de olijke verwijfde versie van Trump. Ofwel weet hij niet waarover hij praat ofwel interesseert het hem gewoon niet.

Fipilip
Sat, 28 Mar 2020 13:31:26 GMT

> @Anthony+Princent > Op een voetbalforum is het natuurlijk moeilijk voor supporters om in te zien in wat voor crisis we zitten. >De gezondheid van spelers en hun familie is net zo belangrijk als die van ons. Je hebt gelijk wat de veiligheid van de spelers betreft. Dat zegt de voorzitter ook. Er kan maar begonnen worden als het veilig is. Maar als de cafés en restaurants open gaan kan er gevoetbald worden (al is het achter gesloten deuren zijn), want voetballers gaan ook op café en restaurant.

Fipilip
Sat, 28 Mar 2020 13:43:25 GMT

> @Luka1510 > De vraag is dus niet of we nog seizoen 19-20 moeten uitspelen, wel vanaf wanneer we terug de situatie in het voetbal zullen genormaliseerd zien Wat betreft de economische catastrofe volg ik je redenering. De gevolgen van het virus op het voetbal volgend jaar zie ik minder pessimistisch in. Een aantal signalen geven me hoop: In China denken ze ook al aan het opstarten van hun competitie. Niet het meest liberale land. Er zal hier (en de rest van de wereld) een zekere groepsimmuniteit zijn die nuttig is in afwachting van het vaccin. Er zullen steeds nieuwe gevallen blijven opduiken maar door de medische ervaring, het beter testmateriaal, de snellere testen, de bevolking die meer op haar hoede is, ... kan men toekomstige haarden sneller detecteren en indijken. Ik kan me niet voorstellen dat we in de toekomst mensen van skivakantie in Italië laten terugkeren, goed wetende dat er daar een lokale epidemie heerst, zonder de terugkeerders te testen. Een maand geleden was het materiaal en de ervaring er niet. En last but not least, hopen op het vaccin. Misschien komt dat sneller, gezien de economische gevolgen zolang het er niet is.

DickieGreenleaf
Sat, 28 Mar 2020 15:13:06 GMT

Coucke gedraagt zich hier als een waardige Anderlechtvoorzitter. Hij heeft ook gelijk, ondanks alle sentimentele quatsch over 'mensenlevens over voetbal'. Als er een kans bestaat om VEILIG te hernemen binnen x-aantal weken/maanden, waarom dan niet? Waarom moet daar nu plots holderdebolder over beslist worden? Waarom moet het voetbal eerder duidelijkheid hebben dan pakweg het onderwijs? Niemand weet wat de situatie zal zijn binnen een maand. Als het écht niet gaat zal het dan wel blijken. Klinkt als: 'Op 23 augustus geef ik een barbecue voor mijn maten, maar ik moet nu, NU weten welk weer het zal zijn, anders gaat het niet door.' Dikke bullshit allemaal. Hier is maar 1 ding aan de hand: die str*ntzak van een boer wil van de crisis profiteren om 1) de play-offs af te schaffen en 2) Anderlecht nog een jaar Europees voetbal af te pakken. Misselijkmakend, een ander woord is er niet voor. Coucke heeft dat door en maar goed ook. Hij moet voet bij stuk houden. En als ze d e anderen de boel stilleggen: procederen tot ze blauw zien, want juridisch hebben ze geen poot om op te staan. Competitie stilleggen kan enkel mits unanimiteit. Nie plooien, Marc!

Ken+De+Roock-Nicksfan
Sat, 28 Mar 2020 15:31:53 GMT

> @DickieGreenleaf > Als er een kans bestaat om VEILIG te hernemen binnen x-aantal weken/maanden, waarom dan niet? Nogmaals, dat er nog niet beslist wordt, kan ik begrijpen. Zolang de Uefa geen beslissing neemt, kunnen de nationale bonden ook moeilijk een beslissing nemen. Het plan C van de Uefa is redelijk hallucinant. Ik zou niet uitsluiten dat de EU uiteindelijk de Uefa buitenspel (😉) zet. Wat dat veilig hernemen betreft... *Hopes that life could get back to normal some time soon were dampened this week with models suggesting that lockdown measures need to remain in place for months to have their intended effect. A paper published in the Lancet suggested that if controls in Wuhan had been relaxed in early March, when case numbers dramatically dropped, the city would already be ramping up towards a fresh outbreak in June. China’s decision to maintain its lockdown until early April was estimated to reduce the average number of new infections by the end of 2020 by 24%.*

inpurplewetrust
Sat, 28 Mar 2020 16:01:26 GMT

Het triestige is dat dit een discussie aan het worden is die alleen nog maar over geld gaat, uit liefde voor de sport heb ik nog niemand een woord horen zeggen. Uiteindelijk zal de beslissing bij UEFA komen te liggen, wat mij nog meer zorgen baart, want daar denkt men alleen maar aan de internationale partnerships van de Champions league en Europa league, ook wel Euromillons genoemd. Hopelijk nemen we gewoon een juiste beslissing, en wachten we gewoon nog 2 weken af.

purplelove
Sat, 28 Mar 2020 21:04:58 GMT

Dickie slaat hier wel de nagel op de kop. Die kakkerlakachtige mestkever (ook bekend als het doortrapte, manipulerende, intimiderende en corrupte stuk uitschot van een opperboer) misbruikt de situatie om zijn eigen ploegje oneerlijk tot kampioen te kronen, de PO's af te schaffen en Anderlecht een stevige hak te zetten. Coucke heeft overschot van gelijk om weerstand te bieden.

vincen
Mon, 30 Mar 2020 12:02:59 GMT

> @Anthony+Princent > Dat Coucke zo vlug mogelijk wil spelen en de gezondheid van zijn spelers op het spel wil zetten vind ik zeer triestig. >Hij doet me zelfs een beetje denken aan de olijke verwijfde versie van Trump. Ofwel weet hij niet waarover hij praat ofwel >interesseert het hem gewoon niet. A+P, Onze Coucke is precies uwe vriend ni meer? Hij heeft toch Kompany, Nasri en Chadli gehaald? Daarmee was hij toch de opperheld deze zomer?

Anthony+Princent
Mon, 30 Mar 2020 19:49:50 GMT

Mijne vriend is hij nooit geweest. Maar even leek het alsof hij in had gezien wat voor kluns hij was en Verschueren en Arnesen samen liet beslissen over de transfers. En hij gewoon zijn portemonnee open trok. Ik snap nog steeds niet dat we met die spelers de top 6 niet op zijn minst hebben gehaald. Maar wat mij het meeste aansprak was het systeem dat Kompany hier wou implementeren. Enkele maanden later... Arnesen ontslagen... Kompany en Verschueren gedegradeerd. Zetterberg ontslagen.. En een heel leger bestuurders erbij. Bijna een licentie misgelopen door zijn zever met Oostende, nu weer Wouter met zijn makelaarsbureau. Cijfers in het rood. Het is een schande. Coucke is echt een clown.

vincen
Tue, 31 Mar 2020 09:30:40 GMT

Denk na bij de woorden van Van Eetvelt: 'De situatie van rsca is ernstig.' Hij neemt net niet het woord faillissement in de mond. Dank u Coucke.