anderlecht-online

Open full view…

Anderlecht Online - Anderlecht vijfde jongste team van Europa (26 okt 20)

Mon, 26 Oct 2020 10:56:52 GMT

inpurplewetrust
Mon, 26 Oct 2020 10:56:52 GMT

Ik denk dat onze basisploeg van vorig jaar nog jonger was, want qua tieners staat vandaag enkel Verschaeren in de ploeg, al de rest is denk ik ouder dan 21 (wat een goede zaak is).

uitvreter
Mon, 26 Oct 2020 12:50:39 GMT

ik heb ook de indruk dat we vorig jaar nog jonger waren, maar toen speelden Kompany en chadli en heel soms ook Nasri mee, dat zal het gemiddelde wat opgetrokken hebben.

inpurplewetrust
Mon, 26 Oct 2020 13:46:12 GMT

> @uitvreter > soms ook Nasri mee Ah dat herinner ik mij al bijna niet meer :) Nee idd, Kompany en Chadli trokken het gemiddelde omhoog. Anderzijds speelden Kana, Doku, Collasin, Sardella geregeld mee, allemaal 18 of jonger op dat moment.

pateken
Mon, 26 Oct 2020 14:43:50 GMT

Soms vetroebelt mijn paarswitte zicht wat er staat. 'k had ' Anderlecht vijfde beste team van Europa' gelezen... Wishfull thinking zeker?

jozef
Tue, 27 Oct 2020 08:02:28 GMT

Echt straf wat Saelemaekers in Milaan presteert. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat hij daar zo vlug zo goed zou zijn. Bornauw, Saelemaekers, Doku.... stel dat we die konden opstellen, dan hadden we echt een ploeg met toekomst. Het siert de ploegen die hen kwamen halen, dat ze een goede recrutering hebben.

Callisto
Tue, 27 Oct 2020 10:13:15 GMT

Saelemaekers werd door velen die toen en nu een tekort aan kwaliteit zien in ons elftal nochtans ook als te weinig bestempeld. Speelt wel meestal bij Milan, dat het seizoen goed begon in de Serie A.

Anthony+Princent
Tue, 27 Oct 2020 11:27:33 GMT

Ze staan eerste. Saelemaekers is een basisspeler. Castillejo eruit gespeeld. Als ik wat meer naar vincen neigde zou ik zeggen ik zei het toch 🙂. Saelemaekers... Kan gewoon nog veel beter dan dit. Als aanvallende middenvelder weet niemand waar zijn plafond ligt. Zijn dribbels en zijn afwerking zijn top. Heeft een prachtige voorzet die enkel beter zal worden. Fluwelen balaanname. Veel uithoudingsvermogen. Enorme intensiteit. Bij ons was hij voor zijn transfer degene die zich steeds voor 110% gaf. Saelemaekers kan niet rustig aan doen. Er zit gif in. Bij de nationale ploeg heeft hij ook toekomst. Rechtsvoor in combinatie met Castagne. Kan een heel sterke tandem worden. Voorzetten pompen op Lukaku. Werkpunten zijn pogingen vanop afstand en meer beslissende passes geven. Corners en vrije trappen nemen. Als hij een coach heeft die echt in hem gelooft kan hij snel vooruitgang boeken. Castagne is een mooi voorbeeld. Topper met een topmentaliteit. Praet ook.

inpurplewetrust
Tue, 27 Oct 2020 14:24:01 GMT

> @Callisto > Saelemaekers werd door velen die toen en nu een tekort aan kwaliteit zien in ons elftal nochtans ook als te weinig bestempeld Klopt, en daar blijf ik ook bij: ik stel zijn progressie of zijn "interne mogelijkheden" niet in twijfel, maar ik vond zijn prestaties het laatste anderhalf jaar bij ons echt compleet ondermaats. Dat het bij Milan wel lukt, is geen unicum, zo zijn er zoveel spelers de revue gepasseerd: ik herinner mij dan bijvoorbeeld ene zeker Bulykin: hier bestempeld als spits die over zijn eigen voeten valt, in Nederland het seizoen nadien er meer dan 20 ingelegd. Ook bij Ajax het seizoen nadien mooie statistieken voorgelegd. En zo kan iedereen wel een speler bedenken, maar ik denk dat we allemaal hebben kunnen zien dat die speler(s) er bij ons niet veel van gebakken hebben. Bij Saelemakers denk ik dat het een motivatieprobleem was ...

Callisto
Wed, 28 Oct 2020 13:37:40 GMT

Ik deel uw mening wel. Verandering van lucht kan wonderen doen, terug alles moeten bewijzen. Niet dat hij dat hier al volledig had gedaan, maar in zijn hoofd misschien wel. Ook al was het niet zozeer de inzet op het veld, ik denk wel dat hij altijd alles gaf, maar soms moet je ook een beetje het hoofd erbij hebben en dat leek minder het geval. Die Bulykin was mss wel een ander geval, eerder niet passend in het toenmalige voetbal bij ons.