anderlecht-online

Open full view…

Anderlecht Online - Kompany: "Ik voelde het aankomen" (17 jan 22)

Mon, 17 Jan 2022 09:45:49 GMT

Bullhoorn
Mon, 17 Jan 2022 13:49:09 GMT

Dit is gewoon voetbal. Soms zijn er van die dagen die door omstandigheden worden bepaald, zowel positief als negatief. - Een samenloop van omstandigheden bij de slechte terugspeelbal van Gomez. Hoedt glijdt uit, Gomez flatert, Hendrik komt misschien te vlug uit, Murillo heeft te weinig energie om zijn linkerbeen een paar cm hoger te heffen. - Een wedstrijd die de indruk teweeg bracht, door de afwezigheid van onze supporters, als een veredelde oefenwedstrijd. Waardoor die extra scherpte gewoon ontbrak. Zeker voor doel. - Een ploeg en club die ondanks de goede periode van enkele weken geleden nog altijd als ploeg en club onervaren is. Hoogtes en laagtes zijn zeker normaal, en gaan nog gebeuren de komende maanden. Zolang dit geen wederkerend fenomeen wordt is het vergeven en vergeten. En op naar de volgende wedstrijd waar we normaal gezien gewoon de rug rechten.

Anthony+Princent
Mon, 17 Jan 2022 13:49:13 GMT

Mooi gezegd WimDef. Akkoord.

Boegie+
Mon, 17 Jan 2022 13:51:27 GMT

Ben het volkomen eens met Van+Himst! Als je ziet met wat een mentaliteit de tweede helft werd gespeeld: triestig laissez -aller. Alsof het een oefenwedstrijd was..... De ganse ploeg en de trainer treffen schuld. Niet de minste vechtersmentaliteit. En als je vervangingen doet, zet dan een aantal jongeren die voor elke bal willen gaan. Is er één zinnig mens die begrijpt wat Achimeru in die ploeg komt doen? Heeft die ooit al in één match ook maar iets bewezen?? Ik dacht het niet!

ROLIN15
Mon, 17 Jan 2022 15:26:40 GMT

Wat een onzin weer van een aantal "supporters " ,die we een maand niet hoorden . Alsof Ashimeru nu de schudebok is , viel gewoon goed in ! De fout lag bij Gomez en ook Murrilo had miz meer kunnen doen ,maar dat zijn net de afgelopen weken onze beste spelers! Dit zijn dingen die wel te dikwijls gebeurt zijn ,er moeten lessen uit getrokken worden . Beweren dat Zierikzee niet kan voetballen is onzin , hij moet wel dat nonchalante achterwege laten . Zuur voor ons ,zeker tegen die Barakies ,maar als er uit geleerd wordt is niet alles voor niks ... Jongeren inbrengen doe je trouwens best als je een paar goals voor staat ,ervaring moet een resultaat over de streep trekken!

Van+himst
Mon, 17 Jan 2022 15:55:12 GMT

Onzin ? Wat is onzin ? Heeft u gisteren winnaars mentaliteit gezien,ik niet.Vertel mij eens wanneer wij een wedstrijd gewonnen hebben door de inbreng van aschimeru of amuzu,niet een !

mathh
Mon, 17 Jan 2022 16:07:37 GMT

Het zal wel ietwat in het midden liggen van alles wat hier gezegd wordt. Tweede helft werd veel te laks aangepakt. Ashimeru viel zoals velen terecht zeggen vrij goed in (je kan je wel afvragen op basis van wat hij elke keer invalt maar gisteren was ok). Focus op het positieve dan maar. Mooie dingen gezien. Kompany begint er het vloeiende spel in te krijgen. Dit (uiterst zwakke) standard werd overklast en bij momenten zagen we echt voetbal. Nu nog dat gedrag eruit krijgen dat je na een 1-0 voorsprong op de rem kan gaan staan.

ROLIN15
Mon, 17 Jan 2022 16:31:13 GMT

Amuzo tegen Brugge niet gezien?

C.Anderson
Mon, 17 Jan 2022 17:56:08 GMT

We moeten het nu inderdaad ook niet gaan overdrijven. We waren en zijn nog altijd op het goede spoor. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat het geen hele dure punten zijn die we gisteren hebben weggegooid. De boeren zijn voetballend in de verste verte niet beter maar pakken wel belangrijke punten. Laat ons hopen dat die twee verloren punten van gisteren op het einde van de rit niet beslissend gaan zijn, voor wat dan ook. Maar eerlijk is eerlijk: als die individuele fout niet had voorgevallen (extra zuur ook dat net onze beste speler dat foutje maakt), hadden we gisteren echt altijd gewonnen. Al vond ik ons in die tweede helft ook wel te nonchalant lopen voetballen. Maar Standard was echt nergens. Misschien hebben we ons daardoor in slaap laten wiegen. Ook dat lege stadion helpt natuurlijk niet. Ik vind het belangrijk om te blijven zeggen: het is een regelrechte schande dat er geen enkele supporter in het stadion binnenmag terwijl de café's volzitten. Het voetbal is w ederom de kop van jut voor die sukkelaars van de politiek die liever de lofzang zingen op de cultuur met de zogezegde grote C.

Siske
Mon, 17 Jan 2022 19:06:55 GMT

Laten jullie je ook ' in slaap wiegen' als je per week eens negentig minuten moet presteren en resultaat boeken?

JVR
Mon, 17 Jan 2022 22:56:17 GMT

Ik voelde het al een tijdje aankomen... 70% middenveld balbezit en 2 kansen in de eerste 45 minuten, wat een gebrek aan creativiteit als Refaelov niet in de wedstrijd zit! Cullen en Olsson noemt men betrouwbaar, wel ik noem hen heel saaie voetballers die nooit vooruit durven te denken! 0,0 tempo onbegrijpelijk met jongens als Amuzu en Raman, ronduit slaapverwekkend!

jozef
Tue, 18 Jan 2022 08:45:06 GMT

Als de trainer het zag aankomen, zoals hij zegt, dan moet hij ingrijpen vind ik en het niet op zijn beloop laten.

Callisto
Tue, 18 Jan 2022 10:43:35 GMT

Wie zat op de bank om het schip op gang te trekken, op de juiste koers te laten varen (dus meer grinta, meer efficiëntie, ...)? Ik denk niet dat je dit van de jongeren mag verwachten. Wie zat er nog? Kompany was continu aan het roepen, bijsturen, ... maar de spelers moeten het nog altijd doen. Het is niet dat er veel ervaring op de bank zat of iemand die op vlak van mentaliteit impact kon hebben, er zaten vooral lichtvoetige spelers met techniek op de bank, dat is ook vooral hetgeen we opleiden (en willen zien ook in zekere zin). We verliezen punten door enerzijds een individuele fout, anderzijds door te weinig slagkracht/efficiëntie. Het zijn de jongens die er nu staan die het moeten doen, er zijn weinig alternatieven en op transfers moeten we niet hopen. Het zijn ook niet Olsson en Cullen die voor de creativiteit moeten zorgen, daar hebben we 6 andere aanvallende spelers voor op het veld staan.

Van+himst
Tue, 18 Jan 2022 11:53:21 GMT

Mentaliteit is iets wat je hebt of niet,daar kan je niet op trainen.In onze kern is er niet een die dit bezit ! Iemand die zelf goed kan voetballen en de rest durft uitbaggeren als het minder gaat hebben wij niet.Plus onze coach is ook altijd te lief voor de ( jongens ) Daar wringt dit schoentje al jaren.In onze huidige kern gaat niemand dit oplossen.

PurpleFred
Tue, 18 Jan 2022 15:08:45 GMT

Callisto, als je spelers het laten afweten, en als coach merk je dat op, dan zend je een signaal uit naar je spelersgroep. Je haalt er enkele af, en prikkelt de bankzitters om die hun plek in te pakken. Als ik na een schandalige prestatie als zondag VK hoor zeggen dat hij tevreden is, dan geef je een verkeerd signaal. Tuchel gehoord na man city- chelsea? Dat was andere klap hoor...

PurpleFred
Tue, 18 Jan 2022 15:09:41 GMT

Idd vanhimst. Het is erg om dit te moeten zeggen, maar wij mankeren een type Vormer.

PurpleFred
Tue, 18 Jan 2022 15:18:42 GMT

Of om in eigen huis te blijven: Vanderhaeghe, Wasyl, Juhasz...

Award
Tue, 18 Jan 2022 15:52:51 GMT

Fred je zegt je haalt er enkele af , enkele dan nog wel. Wie ga je dan laten invallen allemaal om de kar te trekken? Want in een andere post pleit je ervoor stroeykens en co meer kansen te geven. Je kan toch niet van deze jongens verlangen dat ze de ploeg bij de hand gaan nemen ? Daarom vind ik het positief dat ze nu met darfoe bezig zijn die heeft dat wel. Zonder die pass van gomez pakten we 3 punten en was er niks ad hand en hier nauwelijks reactie. Een persoonlijk foutje, maar dat zal niet elke week gebeuren. We zitten nog steeds op koers, met de juiste coach

Callisto
Tue, 18 Jan 2022 17:36:48 GMT

Idd award. Raman en Ashimeru kwamen er in, die laatste was ook een verbetering tov Olsson (deze wedstrijd dan). Verder was er nog weinig mogelijk in deze omstandigheden. Het is niet in zo'n match dat je Stroeykens of Kana moet brengen. Dat ook in gespeelde matchen diezelfde wissels gebeuren is een keuze die verdedigbaar is. Naast de jonkies brengen moeten we vooral ook punten pakken en dus de 3-4 spelers die het dichtste bij de basis zitten genoeg ritme laten opdoen. Als een basisspeler uitvalt moeten die klaar zijn en liefst geen 2 wedstrijden nodig hebben om in het ritme te komen. Kiezen is altijd een beetje verliezen. Jammer voor de jeugd, maar top 4 is een must en geen evidentie.

striker
Wed, 19 Jan 2022 00:29:12 GMT

WVDH zei in het interview in MidMid op Play sports dat hij wou dat de club eerst en vooral resultaten boekte. Daarom spelen er minder jeugdspelers. Uiteindelijk zal het gaan zoals onder VDS: jongeren inbrengen die echt een meerwaarde betekenen. Maar de titel voor alles als doel stellen. Nogal logisch als je elk jaar 15 miljoen achteruit boert zonder titel. Dat kunnen wij ons echt geen twee jaar meer permitteren. Ondertussen blijft de academy gewoon een goudmijntje, waar Bartje alleen maar kan van dromen. Ik moet nog altijd de eerste brugse jeugdspeler zien die het heeft gemaakt in Europa.

Anthony+Princent
Wed, 19 Jan 2022 05:29:45 GMT

Tja heeft die iets te willen? :) En als ze dan niet kampioen spelen wat heb je dan bereikt? Ik vind het goed dat op elke positie even ervaren speler wordt aangetrokken. Maar spelers in de breedte... Dat moeten gewoon toptalenten zijn. We hebben er genoeg. Daarom moeten ze nog niet elke week spelen. En dat vraagt ook niemand. Gewoon ietsje meer vertrouwen... Iets meer minuten. En ook eens een nieuw gezicht.

next