essfi

Open full view…

Norovirus kiusaa Hollolassa, yli 70 oppilasta jäi kotiin Salpakankaalla - ESS.fi

Fri, 02 Nov 2018 10:22:51 GMT

Päijät-Peikko
Fri, 02 Nov 2018 10:22:52 GMT

Käsihygienian korostamisesta ei ole mitään hyötyä, koska pesualtaalta poistuva räkäisee seuraavat ysköksensä perinteisesti kämmeneensä kuten tekee 90% väestöstä. On se vaan niin kamalan vaikeaa nostaa sitä kättä sen verran, että voi rykäistä hihaan kyynärtaipeen kohdalle. Sillä konstilla pöpöjen leviämisriski vähenee yli 80%. Sellainen aliarvostettu TV-ohjelma kuin "Myytinmurtajat" tutki tämän aikoinaan ihan perusteellisesti ja tosissaan. Pienellä kädenliikkeellä on dramaattinen vaikutus. Käy sääliksi esim. bussikuskeja ja kaupan kassoja, jotka joutuvat käsittelemään suorastaan räkäisiä rahoja.

Tiris
Fri, 02 Nov 2018 10:47:37 GMT

Ehdottomasti ruoka pitää tutkia. Iltasanomissa sanotaan ettei ruokaa edes tutkittaisi. Eihän tuollainen tauti leviä ilman sitä että kaikki altistuisi siihen. Tänään koulusta oli pois niin paljon oppilaita ettei normaaleja tunteja pidetty.

Di Lemma
Fri, 02 Nov 2018 11:28:31 GMT

Kouluissa kai nykyään kaikissa oppilaat ottavat itse ruokansa linjastolta...? Ei tarvita kuin yksi tautinen siellä sorkkimassa, kun pöpö leviää kaikkiin perässä tuleviin ja siitä sitten edelleen muihinkin. Se ruoka pitäisi nimenomaisesti ja varsinkin tutkia, mikä palautuu sieltä "noutopöydästä". Jotenkin tuntuisi järkevältä palauttaa se vanha käytäntö, että ruokalan emännät annostelevat koululaisten ruoan lautaselle. Jäisi yksi tartuntaväylä pois.

Di Lemma
Fri, 02 Nov 2018 11:32:13 GMT

Äsken jäi sanomatta, että niistä ottimista olisi pitänyt näytteet myös ottaa. Nyt lienee jo myöhäistä, eivätköhän ole tiskissä jo.

tessulandia
Fri, 02 Nov 2018 19:33:17 GMT

vanha käytäntö oli ainakin -70 luvulla koulussa missä itte oli SE että pöydässä jakoi se oppilas ja opettaja ruokaa kuka sattui pöydän päähän ja keskikohdalla oppilaat jakoivat maitoa/mehua. Että käytännöt on muuttunu vuosikymmenien ja koulujen mukaan