essfi

Open full view…

Lahden kasvu on koko Päijät-Hämeen etu - ESS.fi

Sat, 19 Jan 2019 23:26:32 GMT

Iteaattelija
Sat, 19 Jan 2019 23:26:32 GMT

Mahtaa olla niin, että pääkirjoituksella herätellään taas Kataisen hallituksen kokoomuksen ja demarien ajamaa Isäntäkutamallia, minkä kansa tyrmäsi jo ajat sitten. Onko tämä myös uuden päätoimittajan tavoite?

Di Lemma
Sun, 20 Jan 2019 10:44:25 GMT

Miten Lahdessa meni silloin, kun Kajala oli kaupunginjohtajana - voisi jopa sanoa, että "kaupungin isänä"? Päätoimittajankin kannattaisi tutustua siihen jaksoon Lahden lähihistoriassa. Mielenkiintoista ja Lahden kannalta hyvin merkittävää aikaa. Olisihan sen suonut jatkuvan kauemminkin, mutta kohtalo puuttui ikävällä tavalla peliin. Tuo vertaus Friscoon oli kyllä aika hyvä. Ei oikein ole pyöräilijöiden paratiisi tämäkään kaupunki.

Hyvä_Lahti
Sun, 20 Jan 2019 12:19:52 GMT

Hyvä pääkirjoitus! Lahden vetovoiman vahvistaminen lisää muuttoliikettä sekä Lahteen että talousalueen muihin kuntiin. Valtaosa niistä, jotka eivät halua tiiviissä kaupunkimaisessa ympäristössä, pitävät kuitenkin välttämättömänä, että läheisyydessä on toimiva vetovoimainen kasvava kaupunki. Ei ole Lahden syy, että kaupungit ovat nyt enemmän ”muodissa” kuin maaseutu. Kuntarajat eivät ole muuttaville ihmisille tärkeitä. Eikä Lahden kasvu ole poissa naapurikunnilta, päinvastoin se on merkki vetovoimasta, joka on naapurikunnillekin myönteistä. Sen sijaan keskinäisellä kissanhännänvedolla, talousalueen kokonaisuutta huomioonottamattomalla suunnittelulla ja yksisilmäisillä ratkaisuilla voidaan heikentää koko talousaluetta, tasapuolisesti.

Janteri
Fri, 25 Jan 2019 12:18:49 GMT

Erittäin hyvä kirjoitus.