essfi

Open full view…

Lukijalta: Demokratia hukassa hallitustunnusteluissa - ESS.fi

Thu, 18 Apr 2019 17:46:34 GMT

Hynkkel
Thu, 18 Apr 2019 17:46:34 GMT

Täällä näennäisdemokratia.Vaalit turhia.

Janteri
Thu, 18 Apr 2019 18:22:41 GMT

Siis mitä? Suurin puolue aloittaa hallitustunnustelut ja jos pääsevät asioissa yhteisymmärrykseen, niin hallitus kasataan. Rinne juuri sanoi, että mikään puolue ei ole ulkona vielä. Kaikilta puoleilta joilta löytyy kompromissihalukkuuta, niin ovat varmasti potentiaalisia hallituspuolueita.

swordfish
Thu, 18 Apr 2019 18:33:29 GMT

Rinne haluaa pääministeriksi. Kokoomus on tosiasiallinen johtaja. Kokoomuksen linja jatkuu. Vaalikarjaa voidaan hämätä vaikka poistamalla aktiivimalli parin vuoden aikana, mutta samalla leikataan jostain muuaalta tai veroja korotetaan tasaveroina.

Wille.
Fri, 19 Apr 2019 06:20:13 GMT

Suurin puolue vie ja hoitaa tunnustelut ( hopea on häpeä, varsinkin kun piti tulla yli 30%😂). Siinä on demokratiaa. Ihmeellistä ja naurettavaa poraamista jälleen kerran.

Tavallii
Fri, 19 Apr 2019 10:33:04 GMT

Kirjoittajalta on jäänyt huomaamatta, että 17,5 % on demokratiassa häviävän pieni vähemmistö, ja täysin korrektisti demokratian periaatteita kunnioittaen tämä alle viidennestä edustava, äärinatsionalistinen ryhmittymä voidaan ohittaa hallitusta muodostettaessa. Ja on todella mielestäni erittäin hyvä, että näin tulee tapahtumaan. Kirjoittaja ei myös näy ymmärtävän, että vallitsevassa, länsimaisia sivistys- ja oikeusvaltion arvoja kunnioittavassa mielipideilmastossa *Perussuomalaiset -puolueella ei olisi ollut asiaa hallitukseen*, vaikka se olisi ollut puolueista suurinkin. Sillä olisi siltikin ollut mahdotonta saada kootuksi eduskunnasta tarpeellinen enemmistö taakseen. Mikään laki tai edes perinteinen toimintatapa ei edellytä, että toiseksi eniten paikkoja saanut puolue tulisi automaattisesti hallitukseen nostaa. Perussuomalaisten hallitusvaatimuksille vain ei yksinkertaisesti löydy ensimmäistäkään hyväksyttävää perustelua.

GARBO
Fri, 19 Apr 2019 10:37:00 GMT

Suuret henkilökohtaiset äänimäärät ovat ihan hieno ja merkittävä asia, ja antavat myös viestiä ainakin omalle puolueelle. Suomessa demokratia toimii kuitenkin niin, että puolueen KOKO kannatus merkitsee ja määrää puolueen asemasta. Sitten hallitus muodostetaan niistä puolueista, jotka kykenevät yhteistyöhön, ja sopimaan ohjelmasta ja tavoitteista. Myös arvopohjalla ja suunnalla on merkityksensä.

Capsicum
Fri, 19 Apr 2019 11:09:35 GMT

"Sananvapaudessahan on ollut toivomisen varaa" Viimeksi persujen tiedotustilaisuudessa toimittajan kysymykset Halla-aholle estettiin. Demokratia on aina epäonnistunutta, kun persut eivät saa läpi kaikkea haluamaansa.

Tavallii
Fri, 19 Apr 2019 11:48:02 GMT

*Ei ole tyhjää puhetta arvioida Perussuomalaiset -puolue länsimaisia sivistys- ja oikeusvaltion arvoja polkevaksi.* Siitä käy räikeänä käytännön esimerkkinä tämä välikohtaus, jossa Halla-aho puolueen puheenjohtajana komensi henkilökuntaansa riistämään lähes väkivalloin mikrofonin pois HS:n toimittajalta kesken kysymyksen, estäen tätä näin ollen tekemästä työtään ja täyttämästä neljännelle valtiomahdille kuuluvaa oikeutta toimia vallan vahtikoirana. Luulin, että tuo arvojen polkeminen olisi näkymättömämpää puolueen johdossa, kuin mitä se on ns. hyödyllisistä idiooteista koostuvien kannattajien joukossa, mutta väärässä olin. Kyllä oikeus- ja sivistysvaltion arvojen polkemiseen tulee esimerkki aivan puolueen ylimmästä johdosta.

Juhani Tanski
Sun, 21 Apr 2019 07:04:34 GMT

Nordströmin väite, että kaikki persuja äänestäneet - 17,5 % - haluaisivat persut hallitukseen ei pidä paikkaansa. Moni heistä haluaa, että puolue jatkaa nykylinjaansa. Persujen tiedotustilaisuus viime torstaina, jossa keskeisessä roolissa oli kaksi rikoksista tuomittua puolueen johtajaa - tiedottaja Matti Putkonen (raiskaus) ja Halla-aho (kiihotus kansanryhmää vastaan) osoitti, että puoluuen johto ei oikeasti pyri hallitukseen. Halla-aho ei irtisanoutunut rasistisista kirjoituksistaan. Se merkitsee, että PS ei ole seuraavassa hallituksessa. Hesarin toimittajan kysymys oli tärkein utelu persujen hallitushaluista. Vastaamisen sijaan Halla-aho ja Putkonen ottivat mikrofonin pois toimittajalta, mikä latisti tilaisuuden. 82,5 % äänestäneistä ei kannattanut persuja vaaleissa. Löytyykö demokratia sillä, että marginaalisen porukka päättää otetaanko persut halltustunnusteluihin?

milla magilla
Mon, 22 Apr 2019 08:42:10 GMT

En ole vähään aikaan kuullu noin outoa kommenttia kun Juhani Tanskilta. Mikä ennustaja olet olevinas Aino Kassinen vai, miten voit olla tietävänäsi minkä takia 17,5% suomalaisista äänesti ps:a. Ja jos aletaan puhua rikosrekistereistä niin niitähän löytyy tälläkin hetkellä eduskunnasta raiskauksista pahoinpitelyihin, akan hakkaamisesta taponyrityksiin ja rattijuopumuksiin. Uusia rikollisia oli tulossa 145 ja joitain valittiinkin eli toimittajan kysymykset niin kuin aina ennenkin oli vain yritys mollata koko puoluetta. Loan heitto on ollut törkeää jo vuosia kun muuhun ei pystytä, ja sdp:n 17,7% onneton voitto naurattaa etenkin kun jo ennen koko vaaleja Rinne pullisteli yli kahdellakymmenellä voittavansa. 17,5% suomalaisista haluaa valtapuolueiden politiikan loppuvan ja muutoksen maahan niinkuin näköjään koko euroopassa.