essfi

Open full view…

Orimattilalainen Arto Hyvönen tekee töitä aamusta iltaan palkatta, mutta se ei ak

Sat, 27 Apr 2019 03:30:56 GMT

Janteri
Sat, 27 Apr 2019 03:30:56 GMT

Aktiivimallin kun hallitus saa heitettyä romukoppaan, niin se on jo heti parempi hallitus kuin edellinen.

Hynkkel
Sat, 27 Apr 2019 03:40:54 GMT

Talkootyöllä on aina kysyntää.Sen jälkeen voi saada oikeita töitä 3 e/h Kyllä sillä rikastuu.

no joo
Sat, 27 Apr 2019 04:08:48 GMT

suomi vie kansaltaan kaiken!!!Onnellisin maako??

swordfish
Sat, 27 Apr 2019 04:30:29 GMT

Ei ne suuret tulot, vaan pienet menot. Lehtitilaukset pois, parturit,turhat vaateostokset pois, netti vain puhelimeen, puhelut pikaviestimen kautta ilmaiseksi(netillä)siinä alkua. Niin ja tupakka ja alkoholi, vähentää tai lopettaa kulutuksen.

akka
Sat, 27 Apr 2019 04:52:49 GMT

Se on suomalaisten kohtalo, herrat tallentaa paratiiseihin laillisesti, köyhät jotka yrittääkin laitetaan täällä kyykkyyn. Ei voi käsittää. Lakikin on sellainen mitä voi muuttaa....ei vaan ole halukkaita.

Eemeli Lahest
Sat, 27 Apr 2019 05:00:03 GMT

Täytyy nyt sanoo et niin turha juttu ku voi olla. Miksi ei tee viikossa 4 tuntia yhtenä päivänä jossain missä se aktiivimalli täyttyy kun se on absoluuttinen minimi ! Lopun ajan voi sitten heitellä vaikka kivia vapaaehtoisesesti?

L.Ahti
Sat, 27 Apr 2019 05:52:54 GMT

Aktiivimalli tosiaan pois ja vapaaehtoistyö työkkärin listoille mukaan eli kun tekee jotain mikä on työtä vaik ei palkkaa saa niin työkkäri vois jättää rauhaan.

servo
Sat, 27 Apr 2019 06:16:47 GMT

Kyllä tässä nyt haisee ja pahasti. Ei työttömyystukea ole tarkoitettu elättämään vapaaehtoistyöntekijöitä, siihen on oltava muu rahoitus! Ja raflaavaa väittää että muutaman prosentin etuuden pienetäminen sysäisiä ko. henkilön kadulle ja nälkään. Sinänsä samaa mieltä että aktiivimalli ei ole parasta työvoimapolitiikkaa, se on rangaistus.

Haavipekka
Sat, 27 Apr 2019 06:32:09 GMT

Toimittaja näyttää olevan demareiden käsikassara. Niinkuin toimittajat yleensä ovat. Kauhea mielensäpahoitus ja tahallinen väärinymmärrys. Aktiivimalli ei tapa tämän ”80 tuntia viikossa” aktiivin vapaaehtoistyötä. Eemeli sen kertoikin, turha juttu. Hyvöselle hyvää jatkoa ja järjen käyttö sallittu, ei tarvitse lopettaa vapaaehtoistyötä.

Juhani Nieminen
Sat, 27 Apr 2019 06:47:18 GMT

Etlari sekoilee; jos tekee työtä vapaaehtoisesti aamusta iltaan; se on hänen oma päätöksensä. Vapaaehtoistyö on vapaaehtoistyötä. Jos siitä annetaan etuja (ei palkkaa); se on "kolmikantaa" eli työnsuorittajan, työntarjoajan ja verottajan asia. Etlarin mukaan aktiivimalliin pitäisi sisällyttää myös esim haravoiminen omalta pihalta, lumenluonti naapurin kanssa jne. Yhteiskunnan pitää luoda työpaikkoja, johon sitten hakeudutaan aktiivimallilla tai ihan vapaaehtoisesti. Etlari idioottimaista on se, että virkamiehistö kerää rahaa ja pohtii neljän seinän sisällä ja miettii konsesusta ja tasa-arvoa ja sitten jakaa toisten rahaa! Tyhmää!! Siinä se raha palaa, mutta ei tuota. Etlari kannattaa hyysätaloutta, joka merkitsee, että ihminen ei osaa ottaa itsestään vastuuta vaan yhteiskunta ottaa yksilön vastuun itselleen, jolloin yksilöstä tulee jonkun lipun perässä juokseva sopuli! Etlarilta vaatii taitoa, kun pukee ihan tavallisen asian arkkuun ja hakee nyyhkyttäjiä ympäri Päijät-Hämeen

vinkkelinäkökulma
Sat, 27 Apr 2019 07:14:34 GMT

> @servo > Ja raflaavaa väittää että muutaman prosentin etuuden pienetäminen sysäisiä ko. henkilön kadulle ja nälkään. Kyllä se vaan jonkun voi sysätä. Kun laskee välttämättömät elämisen kustannukset (vuokra, sähkö, lääkkeet, elintarvikkeet) on moni jopa miinuksen puolella, silti saamatta toimeentulotukea syystä tai toisesta. Se monenkin luulema reilu 400e kun ei ole se, mitä pitää jäädä toimeentulossa elämiseen, vaan se on perusosa joka kattaa lähestulkoon kaiken. Vuokraa esim. ei aina lasketa kokonaisuudessaan ttt:n, joten jos jää ilman sitä ja työttömyyspäivärahasta leikataan "muutama prosentti" niin äkkiä ollaan ongelmissa. Kelan tuilla elävällä päiväraha on sen jälkeen vajaa 500e. Sillä ei kata monesti edes sitä vuokraa.

eusmilus
Sat, 27 Apr 2019 07:20:40 GMT

Niin, eihän tässä nimenomaisessa tapauksessa aktiivimalli ole ongelmana, vaan karenssiin joutumisen pelko kun ei ehtisi ottaa töitä vastaan. Perustulo ratkaisisi tämänkin. Voisin kuvitella että ihmisten luovuus ja toimeliaisuus puhkeaisi kukkaan, kun ei tarvitsisi käyttää energiaa byrokratiaan ja pelkäämiseen. Hyväntekeväisyystyökin on monesti yhteiskunnan kannalta hyödyllisempää kuin monet palkkatyöt, puhumattakaan tyhjänpäiväisistä aktivointikursseista.

tessulandia
Sat, 27 Apr 2019 14:21:34 GMT

eikä sitä yhtäpäivää kauaa tehdä,jos et suostu terveenä ihmisenä toiseen pivään hetimiten niin saat mennä taas katuja mittaamaan työmarkkinatuella ja ottaa osaa työllistämisjuttuihin. Ja aika kummia on kommentit että ei sais menoja olla...no ei sitä olekaan mutta silti sitä rahaa elämiseen vaan menee.kuka asuu mitenkin ei ne vuokratkaan halpoja ole eikä työtön voi kaukana asua,silloin taas täytyisi auto omistaa ja se taas maksaa,että luulo ei ole se tiedän väärti tässäkään asiassa!

swordfish
Sat, 27 Apr 2019 17:10:05 GMT

Toimeentulotuessa hyväksytään kohtuulliset asumismenot. Lahdessa tietääkseni vuokra, joka maksetaan on max 540 eur yksin asuvalle. Helsingissä lienee suurempi, mutta siellä vuokrataso kova ja köyhyys todellista. Lahdessa 540 eur riittää kyllä. Tottakai menot täytyy sovittaa tulojen mukaan. Työttömän täytyy nauttia ilmaisista asioista. Menee kävelemään, onkimaan, tekee ruoan itse jne. niin se homma menee. Jos ei ole työtä, täytyy oppia luopumaan, kunnes työllistyy, eläköityy tai kuukahtaa.

Kevätesikko
Sun, 28 Apr 2019 07:21:39 GMT

Miten tästäkin jutusta on tehty Etlarin mielipide? Useamman lukukerran jälkeen löydän vain Hyvösen mielipiteitä ja te-keskuksen ja Kelan asiantuntijoiden asiallisia ja puolueettomia kommentteja. Asiasta sinänsä ajattelen, että jos Hyvösen yhdistys saa paljon ylijäämäruokaa kaupoilta jakeluun ja Eu:lta isomman satsin muutaman kerran vuodessa, toimintaa voisi ehkä kehittää niin, että siitä saisi aktiivityöntekijä edes pienen korvauksen. Ruokajakelusta voisi saajat maksaa pienen korvauksen ja kirppistavarat voisi selkeästi hinnoitella. Voi niitä silti antaa ilmaiseksi hädänalaisille, jos ei rahaa kertakaikkiaan ole. Työtä se on tämäkin ja varmasti tarpeellisempaa kuin aktiivimallin hölynpölykurssit. Niistä hyötyvät vain yksityiset kouluttajat.

🤡
Sun, 28 Apr 2019 11:07:45 GMT

Ed. eduskunta halusi hyväntekeväisydestä verotettavan " tuotteen ", verotus koskisi tietty ensisijaisesti niitä vähävaraisia ja työttömiksi ilman omaa syytään joutuneita, jotka viimeisessä hädässään ja nälissään kehtasivat ja kehtaavat mennä mm. leipäjonoihin. Vanhentuneita elintarvikkeita ei saisi tietty jakaa ilmaiseksi köyhillekään, koska eihän se edistä kansanterveyttä, mutta ei myöskään rikastuta markkinatalousjohtajistoa, joka sanelee markkinatalouden lait taas uusien Kansan Edustajien suunniteltujen / laatimien lakien mukaan ? Suomalaiset köyhät köyhtynevät kohta entistä rivakkaampaan tahtiin ja merkkikännyköitä raplaavat uussuomalaiset sylkevät heidän päälleen, mikäli suomalaiset köyhät uskaltautuvat samoille kylänraiteille samoihin aikoihin ?

🤡
Sun, 28 Apr 2019 11:50:18 GMT

" Palkkatyötä tulee olla tarkastelujaksolla vähintään 18 tuntia, ja tuntipalkan tulee olla vähintään 7,04 euroa ". Tuosta " palkkatyöstä kertyy huikeat 126,72 euroa palkkaa ja tuonkin " palkkatyön " voi yrittäjä vähentää lopullisessa yritysverotuksessaan työn teettämisesisestä aiheutuneina " kuluina ", eli palkkakulut maksatetaan niillä veronmaksajilla, jotka ovat ja jaksavat olla työelämässä kiky- alamaisina... Ent. Valtionvarainministeri Viinanenkin kertoi männävuosina, ettei valtion talous kasva sillä, että suomalaiset alkavat pesemään tukiaisilla toistensa paitoja...saatikka koko maailman paitoja ? Milloin Suomalasiten Veronmaksajien kestokyky loppuu ainaisen syyllistämisen vuoksi ? Tänne on ratauduttu muun maailman tieltä ja perustettu demokraattinen valtio ja yhteiskunta, olemmeko rikollisia, kun kaiken hyvinvoinnin aikaan saaneina Veronmaksajina emme hyväksy niin maan sisäistä korruptiota, kuin maahamme rantautuvaakaan ?

Kanta-asiakas
Sun, 28 Apr 2019 15:20:09 GMT

Ihmettelen miten Hyvönen voi vielä saada työttömyyskorvausta, kun suoraan ilmoittanut ettei ota työtä vastaan. Kun olet työtöntyönhakija, olet laatinut työllistymissuunnitelman, allekirjoituksellasi olet hyväksynyt sen. Se velvoittaa, jos et toimi suunnitelman mukaisesti, seuraa sanktio, jota ei tule kun noudattaa sovittuja suunnitelmia. Maksajalla on oikeus vaatia toimimaan sovitusti. Jos työssä käyvä ilmoittaisi työnantajalle ettei kerkiä töihin, on niin paljon muuta tekemistä, loppuis rahan tulo samantien. Aktiiviimalli on huonosti suunniteltu, mutta Hyvösen jutussa se oli vain sivuseikka, hän ei ota töitä vastaan oli malli mikä tahansa. Meillä on oikeus valita, mutta maksajan pitää saada valita mistä maksaa.

Capsicum
Sun, 28 Apr 2019 16:50:14 GMT

> @✍ > tuonkin ” palkkatyön “ voi yrittäjä vähentää lopullisessa yritysverotuksessaan työn teettämisesisestä aiheutuneina ” kuluina ", elipalkkakulut maksatetaan niillä veronmaksajilla, jotka ovat ja jaksavat olla työelämässä kiky- alamaisina Ei ehkä kannattaisi kirjoittaa tänne, jos ei ymmärrä asiasta yhtään mitään.

Tuuli-Anna
Wed, 01 May 2019 15:16:08 GMT

En tiedä Hyvösen ikää, mutta jos on työiässä ja työttömyysetuuden saaja, on ilman muuta selvää, ettei henkilö voi kieltäytyä ottamasta vastaan tarjottua työtä. Tai voi kieltäytyä, mutta moraalisesti ei ole oikein nostaa työttömyysetua siinä tapauksessa. Työttömyysturvan edunsaaja ei voi itse määritellä etunsa ehtoja, vaan sen määrittelee laki. Laki takaa sen, että etuuden saajat ovat yhtälaisessa asemassa toisiinsa nähden, muutoinhan kuka tahansa voisi vedota erilaisiin syihin ja kieltäytyä tarjotusta työstä. On työttömiä, jotka huolehtivat sairaista omaisistaan, on työttömiä, joilla on erilaisia kivoja harrasteita, eivät hekään voi kieltäytyä palkkatyön vastaanottamisesta noihin syihin vedoten.