essfi

Open full view…

Meille on tullut taas uusi uskonto - ESS.fi

Fri, 07 Jun 2019 04:05:41 GMT

Saittiköny
Fri, 07 Jun 2019 04:05:41 GMT

Aivan kun tällä yritettäisiin vakuutella, että naisilla on täysi oikeus, jopa velvollisuus, tuhlata ressukkamiestensä rahat.

Kauno
Fri, 07 Jun 2019 05:05:25 GMT

Elämää kannatta elää. Äärimmäinen pihistäminen, mikäli se ei ole välttämätöntä, ei tee hyvää.

🤡
Fri, 07 Jun 2019 07:02:40 GMT

" *Liian äärimmilleen viritetty säästöliekillä eläminen johtaa muhkeisiin perintöveroihin ja sitä ennen harmaaseen elämään* ". Suuri osa suomalaisista ei ole pystynyt haalimaan omaisuutta työelämänsä aikana, koska ovat työskennelleet ikänsä ns. matalapalkka- aloilla. Eläkkeetkin määräytyvät noiden ansioiden mukaan ja pakkopihistäminen jatkuu hautaan asti, mutta hyvänä puolena tuossa on se, että kun on koko ikänsä pihistellyt kaikessa, omaa pihistelyn taidon ehkä paremmin, kuin jälkipolvet, joista monet elävät tosiaan kuin viimeistä päivää mm. pikavippien turvin. Kokeilin muutaman kuukauden sitä, että ostin ruokakaupasta vain normihintaisia tuotteita punalaputettujen sijaan, vaihdoin makaronit kotimaisiin juureksiin ja ostin niin tuoretta kalaa kuin lihaakin hintaa katsomatta. Rahanmenon kasvun huomasi heti alussa ja jos jatkaisi samaa rataa, tili olisi vuoden lopussa miinuksella...eli on pakko pihistää sillä ainoalla tavalla millä pystyy, eli elintarvikkeiden kustannuksissa. Lihominen on lisääntynyt köyhimpien keskuudessa, koska makaroni täyttää mahan ja on edulli sta ostaa, juurekset ja vihannekset kilohinnaltaan moninkertaisia, mistä lie johtuu, osaisikohan uusi maatalousministeri valaista kansaa joka pimeydessä vaeltaa ? :D

Päijät-Peikko
Fri, 07 Jun 2019 07:30:57 GMT

Edellinen uusi uskonto on yhä utopistisempia ilmenemismuotoja saava ilmastonmuutuosuskonto siihen liittyvine anekauppoineen. Liturgia on seuraava: syö ituja, asu kaupungissa, aja sähköautolla. Poliitikolle vielä sellainen, että "anna julkilausuma." Näin Maan ikiaikaiset systeemit pysähtyvät. Ja jos haluat antaa itsestäsi trendikkään vaikutelman, vedä jokaiseen käymääsi keskusteluun mukaan sana "hiilijalanjälki." Vai ettekö ole huomanneet ?

🤡
Fri, 07 Jun 2019 08:25:33 GMT

Huomattu on, hiilijalanjälkivastuu langetetaan kaikessa tavallisille duunareille ja kuluttajille, joilla ei ole vaihtoehtoja / valtaa työpaikkojen tai tehtaidenkaan toiminnan ekologisuuden lisäämisessä. On tehtävä mitä ja minkälaisissa olosuhteissa patrullit kulloinkin määräävät, kunhan kiky kasvaa...

Tiitinen
Fri, 07 Jun 2019 13:36:20 GMT

Kyllä ärsyttää lukea näitä näitä säästöjuttuja. Laita joka kk palkasta 200,- säästöön. Millä hemmetillä kun kaikki menee pakolliseen elämiseen eikä riitäkkään.missään ei käydä eikä ylimääräsiä osteta.

Tuuli-Anna
Sat, 08 Jun 2019 05:00:07 GMT

Askeettinen eli säästäväinen elämäntapa on parasta luonnon-ja ilmastonsuojelua. Ei paha. Jatkoon.

j.jokinen
Sat, 08 Jun 2019 18:01:25 GMT

Itse kun on kotitarvekalastaja, marjojen kerääjä ,sienestäjä, ja muutenkin terveellinen syöjä, niin rahaa jää väkistin säästöön. En ole koskaan elänyt yli varojen, ja kaikkea olen voinut ostaa mitä tarvitsen. Huomenna lähdetään mökille lappiin. Bensathan sinne maksaa, mutta siellä kun kalastaa, niin kokonaiskulut ovat sittenkin aika pienet. Luonto on kaikista kallein perintö, sitä ei edes rahalla saa, vaikka kuinka säästäisi.

Tan-Gent
Sat, 08 Jun 2019 20:18:44 GMT

Nuorison kannattaa miettiä kulutustaan tulevaisuutta ja eläkevuosiaan vasten, monelta kantilta. Jo nyt nähdään että hedonistinen, itsekäs poliitikkosukupolvi jättää "arvopohjalla" mm. vanhukset edelleen heitteille. Samaan aikaan vero- ja velkamiljardeja syydetään idioottimaisesti ulkomaille ja asioihin, jotka eivät palvele suomalaisia millään lailla, Ellei Suomeen saada järjellisiä hallituksia, yhteiskunnan eläkkeellä tarjoama hoiva ei tule paranemaan, vaan se on maksettava itse. Mutta eläkkeelläkään ette 30-40 vuoden päästä elä - se nyt ennakkoon ostettu juhlapukukaan ei lämmitä. Jo paljon ennen sitä sinkkupolven eteen voi tulla perheen perustaminen, auton hankinta, asunnon osto. Niihin saa rahaa pankista, mutta paremmin menee siinäkin neuvottelussa kun on omasta takaa säästöjä. Onneksi jo osa nuoremmasta polvesta tajuaa, että systeemin eläkkeitä tullaan supistamaan. He tietävät myös, että kieltäymykset kuuluvat maailmanjärjestykseen. He pistävät vähästäänkin rahaa syrjään, ja säästävät itselleen pesämunaa tai eläkepottia - vaikka ostamalla kertyneellä potilla kerran pari vuodessa vakaiden, osinkoja maksavien yritysten osakkeita.

🤡
Sun, 09 Jun 2019 10:10:38 GMT

> @Tan-Gent > Nuorison kannattaa miettiä kulutustaan tulevaisuutta ja eläkevuosiaan vasten, monelta kantilta. Jo nyt nähdään että hedonistinen, itsekäs poliitikkosukupolvi jättää “arvopohjalla” mm. vanhukset edelleen heitteille. Samaan aikaan vero- ja velkamiljardeja syydetään idioottimaisesti ulkomaille ja asioihin, jotka eivät palvele suomalaisia millään lailla, Me eläköityneetkin olimme nuoria ja vain säästämällä aina muutaman kuukauden, joskus vuodenkin, sai hankittua mm. pyykkikoneen tai muita kodinkoneita. Vaatehankintoihin piti myös säästää, ei ollut visaa vingutettavaksi... Palkasta perittiin työ ja - kansaneläkemaksut ja monia muita maksuja ja verotus oli *kovaa*. Tuli 90- luvun lama ja massairtisanomisbuumi. Taisi olla sama vuosikymmen, kun Suomen Kansan Edustajat ja ministerit päättivät, että kun irtisanotuista suuri osa kuului niihin ns. suuriin ikäluokkiin jotka lähestyivät eläkeikää, niin eipä päästetäkään heitä eläkkeelle, vaan nostetaan eläkeikärajaa, joka vaikutti myös eläkekertymiin niin, että eläkkeet jäivät monilla sinne toimeentulorajoille. Tuokaan ei riittänyt vaan palkoista perityt eläkemaksut nollattiin 16- 23 vuotiaana tehdystä työstä ja mikä on tulos: Matalapalkka- aloilla työskennelleet eivät tule toimeen eläkkeillään tuon nollauksen seurauksena. Meissä maallikoissa on kaikenlaisia neuvojia ja pähkäilijöitä miten pitäisi elämänsä elää, mutta arpapeliksi on eläminen mennyt, elipä kuinka kuuliaisesti, säästäväisesti ja kiky- velvoitteet täyttäen. Joka Eduskunta pitää huolen, että tavisten on elettävä pelko persiissä joko päivä kerrallaan tai säästää kituuttaen sillä koskaan ei tiedä, minkälaisia muutoksia perustuslakeihin tehdään..jotta kansalaisten rahat saadaan imuroitua "laillisin" keinoin milloin keillekin miljonääreille tai porhoryhmittymille.