essfi

Open full view…

Lukijalta: Raskaussyrjintä on vieläkin liian yleistä kunnissa - ESS.fi

Thu, 18 Jul 2019 08:06:57 GMT

Päijät-Peikko
Thu, 18 Jul 2019 08:06:57 GMT

Olen tuttavapiirissäni seurannut erästä perhettä, jonka hiukan alle 30-vuotias perheenäiti ei ole käynyt työpaikallaan töissä suunnilleen 7 vuoteen. Siis sen jälkeen, kun oli ensin noin vuoden päivät ollut siellä töissä. Perhe on kasvanut sillä välin 3 lapsella. JOS hän joskus suvaitsee palata samaan työpaikkaan, on edessä melkoisen pitkä "kuntoutus" työkykyiseksi. Voisiko joku näistä feministeistä joskus edes yrittää ajatella asiaa työnantajan näkökulmasta ? S-sana viuhui kirjoituksessa tuhkatiheään, mutta minusta kertomani tapaus on silkkaa työnantajan kusetusta.

Anssi Mikkola
Thu, 18 Jul 2019 11:47:49 GMT

> @Päijät-Peikko > Perhe on kasvanut sillä välin 3 lapsella. Mainitsemasi tapaus ei ole yksittäistapaus, mutta harvinainen kuitenkin. Suomen lapsiperheistä vain 18 prosentissa on vähintään kolme lasta. Niissä kaikissa ei varmaankaan ole kaikkia lapsia tehty peräjälkeen. 43 prosenttia lapsiperheistä on yksilapsisia, 39 prosenttia kaksilapsisia. Artikkelin ongelma koskettaa monia heistäkin. Ongelma realisoituu moniin naisiin heti, kun he tulevat raskaaksi. Määräaikaiset työsuhteet ovat yleisempiä julkisella sektorilla kuin yksityisellä. Määräaikaiset työsuhteet ovat myös yleisempiä naisilla kuin miehillä. Johtuuko sekin siitä, että vain nainen voi synnyttää? Artikkelin kuvaama ongelma on todellinen ja syrjintää, joka kohdistuu käytännössä vain naisiin. En usko, että kovin monen miehen määräaikaista työsuhdetta on jätetty uusimatta sen takia, että hänen vaimonsa on tullut raskaaksi.

pipihlaja
Thu, 18 Jul 2019 19:47:37 GMT

Totta edelliset kommentit. Siksi ihmettelen suuresti että jotku vielä meinaa että naisille tulisi armeija pakolliseksi. Eli tämähän johtaisi siihen että nuoret naiset eivät saisi vakkarityösuhteita asepalveluksen ja lapsien teon takia ennen 30 ikävuotta.