essfi

Open full view…

EU:n on saatava Unkari kuriin - ESS.fi

Wed, 31 Jul 2019 21:57:37 GMT

Tilulilulei
Fri, 02 Aug 2019 04:45:15 GMT

Kommunistista EU-propagandaa koko ESSn pääkirjoitus. EU:ssa "yhteisesti sovitut" periaatteet on poliittista unelmahöttöä, ja se haluaako vai eikö halua jakaa unionin "perusarvoja", jotka on aikansa eläneitä pehmeitä poliittisia julistuksia eikä lakipykäliä - on jokaisen maan oma asia eikä siten myöskään peruste mihinkään sanktioihin ja tällaiseen yhden jäsenmaan demonisointiin EU-uskovaisten maiden vasemmisto-medioissa. Antti Rinne hallituksineen on hädin tuskin omilla jaloillaan pystyssä pysyvä katastrofi.

Oikeudenmukaisuus
Fri, 02 Aug 2019 05:08:48 GMT

Unkarin presidentti on oikeassa kun ei ota elintaso pakolaisia maahansa, täällä on kaikki rikokset hulluna lisääntynyt, monta miljardia velkaa suomi ottanut näiden takia, minkä ihmeen takia, kiitokseksi saame jatkuvasti lukea erittäin epä miellyttäviä uutisia heidän tekemistä rikoksista, ovat jo monen elämän pilanneet täällä ollessaan.

Uskomaton Usko
Fri, 02 Aug 2019 05:22:26 GMT

> @Anssi Mikkola > Kuten aiemmin kirjoitin, pääkirjoituksessa ei sanallakaan mainittu turvapaikanhakijoita. Onko kaikki mitä Etlarissa kirjoitetaan aina se absoluuttinen totuus? Voisiko olla myös niin, että pääkirjoituksesta puuttuu myös jotain, mikä silti liittyy kiinteästi asiaan? Vaikkapa turvapaikanhakijat. Linkkejä ei hyväksytä, mutta kuuklaa Europarlamentin omilta sivuilta asia. "_ Oikeusvaltioperiaate Unkarissa: Euroopan parlamentti vaatii EU:lta toimia_" Ja huomaa listassa kohta "_maahanmuuttajien, turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten oikeudet_". Se, ettei Etlarin kirjoituksessa mainita mitään noista ryhmistä, ei tarkoita sitä, etteivätkö nuo asiat ole EU:ssa esillä. > @Anssi Mikkola > Kuten aiemmin kirjoitin, pääkirjoituksessa ei sanallakaan mainittu turvapaikanhakijoita ESS:"_Jos Unkari ei muuta toimintatapojaan ja noudata EU:ssa yhteisesti sovittuja periaatteita tai halua jakaa unionin perusarvoja_". Mitähän noihin unionin perusarvoihin kuuluu? Ei tuolla ole mainittu muistakaan EU:n mielestä ongelmallisista asioista sanallakaan, mutta se ei sinua haittaa. Se haittaa, kun turvapaikanhakijat mainitaan kommenteissa. Ja miksi sitten Unkaria vastaan hyökätään nyt täydellä voimalla? Yksi syy löytyy siitä, että EU-vaalit on pidetty. Nyt ei tarvitse pelätä sitä, että äänestäjät kääntyisivät EU-kriittisten taakse yhä suuremmin joukoin. Maikkarin sivuilta löytyy kaksi toimittaja Nurmisen kirjoittamaa juttua asiasta. Eikä Nurmista voi hyvällä tahdollakaan pitää puolueettomana, kun kyseessä on EU. _Saksalaiset pakenevat pakolaisia Unkariin_ (MTV 03.06.2018) _Orban on EU:n mutapainissa niskan päällä_ (MTV 03.06.218) Miksi EU ei uhkaile Italiaa samalla tavalla kuin Unkaria? Vai onko Herra Mikkolan mielestä niin, että Italian hallitus toimii täysin oikein Välimeren veneturistien kanssa? Vai olisiko niin, että Italia on aivan liian vahva jäsenmaa kiusattavaksi, eikä EU sen takia uskalla sen kimppuun hyökätä?

L.Ahti
Fri, 02 Aug 2019 05:33:01 GMT

Mun mielestä koko eu pitäisi hajota ja jokainen päättäis omista asioista. Suomalaisten pitäisi lisäksi olla rohkeampia vaatimaan sellainen hallitus mitä enemmistö haluaa, kapinointia vois olla hyvä joskus harjottaa.

Uskomaton Usko
Fri, 02 Aug 2019 07:07:21 GMT

> @L.Ahti > Mun mielestä koko eu pitäisi hajota ja jokainen päättäis omista asioista Ei se vaadi koko EU:n hajoittamista, vaan EU:n liittovaltiokehityksen pysäyttämistä. Se tarkoittaisi sitä, että jäsenvaltiot päättäisivät enemmän itsenäisesti omista asioistaan. EU toimii nykyään Saksan tahdon mukaisesti. Joku voisi jopa sanoa asiasta ilkeästi. _Koska Saksa ei kahden maailmansodan jälkeenkään pystynyt valloittamaan ja hallitsemaan Euroopaa, niin nyt se tekee sen ilman laukaustakaan EU:n avulla_. Kiitettävästi taustatukea tulee Ranskalta. Kuinka monta kertaa olemme saaneet lukea lehdistä ja nähneet telkkarin uutisissa, kuinka Saksan ja Ranskan johtajat ovat ensin sopineet jonkun tärkeän asian ja vasta sen jälkeen se on viety EU:n päätettäväksi. Ja kumileimaisin on sitten hyväksynyt Saksan ja Ranskan sopimat asiat. Siinä yksi syy, miksi britit halusivat pois EU:sta. He eivät halua, että Saksa ja Ranska päättävät kahdestaan asioista.

Influencer
Fri, 02 Aug 2019 07:17:47 GMT

Olen samaa mieltä siitä, että EUn päätöksenteko on liiaksi Saksan ja Ranskan käsissä. Tästä on paljon esimerkkejä esim. virkanimityksissä. EUn jatkokehityksen kannalta Saksa-Ranska akselin kannattaisi ottaa paremmin pienemmät EU maat mukaan oikeasti päättämään asioista. Samalla nyt olisi hyvä jakaa faktatietoa EU kansalaisille hyödyistä mitä EU meille on tuonut ja tuo jatkossa. Boris Johnson, Orban ja muut EU kriittiset tällä hetkellä dominoivat tätä keskustelua puolitotuuksilla ja jopa suoranaisilla valheilla.

Napsu
Fri, 02 Aug 2019 07:18:05 GMT

Uskomaton Usko tuolla toistakymmentä kommenttia ylempänä kysyy, mitä kustannuksia Suomelle aiheutuu brexitistä. No, brexitissä Britannia jää EU:n tulliliiton ulkopuolelle, joten sen jälkeen Britanniasta tuotujen tuotteiden hinnat nousevat. Vastaavasti Suomesta Britanniaan vietävien tuotteiden hinnat siellä nousevat tullien verran, joten suomalaista tavaraa on sinne vaikeampi myydä. On kyllä mahdollista sekin, että Britannia järjestäisi suhteensa EU:hun samaan tapaan kuin Norja tai Sveitsi, jäämällä tulliliittoon ilman päätösvaltaa kauppa- ja muissa asioissa. Silloin Britannia kuitenkin joutuisi maksamaan vuosittain EU:lle enemmän kuin varsinaisena jäsenenä.

P.Linkola
Fri, 02 Aug 2019 07:35:46 GMT

Harvinaisen naivia on Mikkolan väitää olevan jotain "sattumaa tai sivujuonne" tämä elintasopakolaisten tuputtaminen Unkariin ja siitä kieltäytymimem vs Oikeusvaltioperiaate älämölö.. MIKSI ESPANJA EI OLE RINTEEN /EU.n PAHEKSUNNAN KOHDE poliittistenvankien johdosta? Onko niiden vankien pitäminen OIKEUSVALTION PERIAATTEIDEN MUKAISTA? Naurettavaa väittää mustaa valkoiseksi..

Uskomaton Usko
Fri, 02 Aug 2019 07:36:31 GMT

> @Napsu > Silloin Britannia kuitenkin joutuisi maksamaan vuosittain EU:lle enemmän kuin varsinaisena jäsenenä. Missä noin on määrätty?

Uskomaton Usko
Fri, 02 Aug 2019 07:37:35 GMT

> @Influencer > Samalla nyt olisi hyvä jakaa faktatietoa EU kansalaisille hyödyistä mitä EU meille on tuonut ja tuo jatkossa Unohditko jotain? Eikö silloin olisi myös hyvä jakaa faktatietoa niistä haitoista, mitä EU meille on tuonut ja tuo jatkossa?

Uskomaton Usko
Fri, 02 Aug 2019 07:53:06 GMT

> @P.Linkola > Naurettavaa väittää mustaa valkoiseksi.. Espanja on liian iso ja vaikutusvaltainen jäsenmaa kiusattavaksi. Ja onhan Espanja ottanut veneturisteja vastaan meritakseilta, joten sen takia poliittisten vankien (katalaanijohtajat) ei ole mikään tuomittava asia. Samalla Espanja ja EU lähettävät viestin muille itsenäisyyttä ajaville alueille, ettei kannata edes yrittää. Siitä seuraa vain ongelmia.

Napsu
Fri, 02 Aug 2019 08:04:52 GMT

Kirjoitin äsken näin: "Silloin Britannia kuitenkin joutuisi maksamaan vuosittain EU:lle enemmän kuin varsinaisena jäsenenä." Uskomaton Usko kysyi: "Missä noin on määrätty?" Ei tuollaista ole missään määrätty. Jossittelulinjalla kirjoitin, että JOS Britannia EU:sta erottuaan järjestäisi suhteensa EU:hun tulliliittona kuten Norja ja Sveitsi ovat tehneet, se tuskin saisi parempia ehtoja kuin nuo mainitut maat. Norja ja Sveitsi maksavat EU:lle vuosittain asukasta kohti enemmän kuin esimerkiksi Suomi, ilman minkäänlaista päätösvaltaa. EU:n jäsenenä Britannialla on nykyisin voimassa jäsenmaksuihin neuvoteltu alennus. Kovassa brexitissä Britannian ja EU:n välille tulisi tulliraja, myös Pohjois-Irlannissa.

Uskomaton Usko
Fri, 02 Aug 2019 08:16:50 GMT

> @Napsu > Norja ja Sveitsi maksavat EU:lle vuosittain asukasta kohti enemmän kuin esimerkiksi Suomi, ilman minkäänlaista päätösvaltaa Miksiköhän nuo maat maksavat enemmän _*asukasta kohti*_ kuin esimerkiksi Suomi? Olisko syynä se, että Sveitsin ja Norjan bkt/asukas on yli 80 000 euroa ja Suomen vastaava luku on hieman alle 50 000 euroa? Ja mitä taas tulee Britannian vastaavaan lukuun, niin se on puolet Sveitsin tai Norjan luvusta. Joten jo tuolla perusteella voisi ajatella, etteivät britit maksa samalla tavalla kuin Norja tai Sveitsi. Mutta nuokin ovat sopimusasioita.

Uskomaton Usko
Fri, 02 Aug 2019 08:29:52 GMT

> @Napsu > EU:n jäsenenä Britannialla on nykyisin voimassa jäsenmaksuihin neuvoteltu alennus. Jos briteillä on voimassa jäsenmaksualennus, niin onko EU:n budjettia leikattu sen alennuksen verran, vai maksavatko jotkut jäsenmaat tuon alennuksen? Jos ja kun maksavat, niin mitkä jäsenmaat?

Napsu
Fri, 02 Aug 2019 09:00:17 GMT

Vähän googlaamalla selviää, että Britannia tai täsmällisemmin Yhdistynyt Kuningaskunta (UK) sai jäsenmaksualennusta vuonna 2018 noin 4 miljardia puntaa eli euroina reilusti yli 4 miljardia. Kun alennus UK:lle aikanaan myönnettiin, EU:n budettia ei leikattu, vaan alennussumma kerättiin muilta EU-mailta.

Uskomaton Usko
Fri, 02 Aug 2019 09:01:40 GMT

> @Napsu > EU:n budettia ei leikattu, vaan alennussumma kerättiin muilta EU-mailta. Tarkoittaa siis sitä, että me suomalaisetkin maksoimme osan tuosta brittien alennuksesta, vai mitä? Ja miten paljon britit säästävät jäsenmaksuissa, kun eroavat EU:sta? Summa ei ole mitätön.

Napsu
Fri, 02 Aug 2019 09:03:46 GMT

Ja miksiköhän Norja ja Sveitsi maksavat EU:lle tuollaisia summia, vaikka eivät pääse päättämään mistään? Vastaus on se tullivapaa kauppa, vaikkakin EU:n määräysten mukaisena.

Uskomaton Usko
Fri, 02 Aug 2019 10:55:02 GMT

> @Napsu > a miksiköhän Norja ja Sveitsi maksavat EU:lle tuollaisia summia, vaikka eivät pääse päättämään mistään? Nyt on kyse briteistä ja siitä, kuinka paljon he maksaisivat EU:lle. Maksaisivatko tosiaan enemmän kuin nyt jäsenmaksuina?

Napsu
Fri, 02 Aug 2019 11:33:46 GMT

Taitaa olla turhaa tässä ennustella, mitä britit joutuisivat maksamaan mahdollisesta tullisopimuksesta EU:n kanssa. Briteillä itselläänkään ei ole vielä varmaa tietoa edes erosopimuksesta saati sitten eron jälkeisistä kauppasopimuksista. Norjan ja Sveitsin sopimuksista EU:n kanssa sen sijaan on olemassa julkista tietoa. Tämäkin keskustelu on kummasti lipsunut pois alkuperäisestä aiheesta. Ja olisi hyvä muistaa, että me Uskomattoman Uskon kanssa emme ole millään tavalla osallisia brexit-neuvotteluissa.

Napsu
Fri, 02 Aug 2019 14:56:25 GMT

Katsopa Usko kuitenkin tämänpäiväinen uutinen Englannin keskuspankin johtajan lausunnosta.

next
last page