essfi

Open full view…

Tietoinen budjettivilunki on pitkä perinne Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä - E

Wed, 04 Sep 2019 03:47:22 GMT

Juhani Nieminen
Wed, 04 Sep 2019 03:47:22 GMT

Otsikko pitäisi olla näin: Sote-sopassa monella vuosikymmenellä Martti Talja on nähnyt kuviot sisältä ja ulkoa. Tietoinen budjettivilunki on pitkä perinne Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä. - Eli se on ollut tietoista toimintaa. Kuten otsikko myös kertoo, että homma on ollut enemmän valtionavun metsästystä kuin järkevää toimintaa. Muistan viime vaalien alla, kun joku kansanedustajaehdokas kertoi omista henkilöhallintakyvyistä ja toinen joka pyöritteli sanoja niin suussa, ettei normitavis saanut sitä mitään selvää. Molemmat samasta suusta.

Juhani Nieminen
Wed, 04 Sep 2019 03:47:46 GMT

...sori samasta puolueesta.

Skalpelli
Wed, 04 Sep 2019 04:06:01 GMT

Päijät- Häme on köyhä ja köyhäksi jää. Lisäksi meitä on siunattu näköalattomalla ja huonolla johdolla ja asioiden hoidolla. Peruspalvelut laiminlyöty. Keskitytään tuhlaamaan rahaa hankkeisiin, jotka ovat päättäjistä kivoja. Yritykset ja uudet (veroa maksavat) asukkaat ovat utopiaa. Mikä niitä tänne vetäisi. Ja eipä niitä ole samalla tarmolla kalasteltukaan, kuin esimerkiksi viherpääkaupunkia ja museota. Meillä ei mene hyvin.

Mies van Hus
Wed, 04 Sep 2019 04:19:07 GMT

Tässähän päästään hiljalleen oikeaan asiaan.

Djdjdjd
Wed, 04 Sep 2019 05:57:46 GMT

Tuohon yhtymään voi laittaa vaikka 100 miljoonaa lisää rahaa eikä se silti tule riittämään. Organisaation osaamista on todella syytä epäillä, jos ei edes laskua osaa lähettää. Mutta näin yleensä käy kun kukaan ei vastaa mistään.

Töttersröm
Wed, 04 Sep 2019 06:14:47 GMT

Maakuntamme on huonolla paikalla valtionapuihin, mutta loistavalla paikalla yritysten ja työllistämisen suhteen mikäli päättäjämme niin haluaisivat. Kaikkiin huuhaa hommiin kyllä riittää rahaa.

Tosentti Päkman
Wed, 04 Sep 2019 09:47:19 GMT

"Ulkopuolinen" on ihan oikeassa kun toteaa ettei yhtymässä kukaan vastaa mistään. Mutta sehän on selviö, koska yhtymää johtaa poliitikoista kasattu porukka.

ANNE (2882b6017b65)
Thu, 05 Sep 2019 01:36:16 GMT

Mitä uutta jutussa kerrottiin? Jokainen lahtelainen on ymmärtänyt kuntansa alibudjetoinnin soteen jo vuosia. Eikä muutosta asiaan tule.Laittakaa "closed" lappu koko phhykyn ovelle. Tuo hallintohimmeli ei valaistu minkäänlaisilla yt-neuvotteluilla.

🤡
Thu, 05 Sep 2019 10:17:43 GMT

> @ulkopuolinen > Tuohon yhtymään voi laittaa vaikka 100 miljoonaa lisää rahaa ..eikä rahoja löydu mistään, koska ne tilitetään joidenkin veroparatiisitileille eivätkä hurtat perään haukuskele :) Veronmaksajat kyllä syyllistetään kulujen kasvatuksesta... Voisikin tehdä kokeilun, että kukaan ei kävisi kerjäämässä sote- palveluita esim. kuukauteen, minkähänlaiset laskut silti veronmaksajien maksettavaksi tulostettaisiin ?

🤡
Thu, 05 Sep 2019 10:26:29 GMT

Jos olisin tietsikkanörtti ja ammattilainen alalla, voisin tehdä kaikenlaisia asioita siksikin, että ed. lääkärivastaanotolla lääkärini liitti paperisiin lääkärilausuntoihini täysin vieraan ihmisen tiedot, josta selviää tuon ihmisen sote- tunnukset, sairaudet, lääkereseptit ym. tietoja. Sitten ihmetellään, miten mm. gyberhyökkäykset ovat mahdollisia...huoh.

🤡
Thu, 05 Sep 2019 11:01:54 GMT

Käydessäni Yliopistollisessa apteekissa en antanut apteekille lupaa käyttää henkilötietojani markkinointiin / mainontaan niin puhelimeni välityksellä, kuin sähköpostinikaan kautta, mutta alkoipahan heti mainontaryöppy sp- osoitteeseeni. Nyt vihervasurit lainsäädäntöä liikkeelle yksityisyyssuojan vahvistamiseksi, vai onko tietotaitoa? Avustajia teilläkin lienee riittävästi tällekin tuiki tärkeälle tietotaitoalueelle, tietotaitoahan vaaditaan meiltä teitäkin äänestäneiltä täällä nettimaailmassa ?

🤡
Thu, 05 Sep 2019 12:52:41 GMT

Kun näköjään ph- kuntayhtymässäkin keikkailee mehiäisenkin lääkäreitä, kuka ja mikä taho vastaa potilastietojen levittämisestä ns. inhimillisten erehdysten vuoksi ? Kun sain täysin tuntemattoman henkilön potilastiedot ja lääkelistan, olin ensin kauhuissani, koska lääkärikäynnilläni minulla ei ollut todettu esim. rintasyöpää, verenpainetautia ym. sairauksia, joista sain lukea tutustuttuani papereihini vasta kotiin saapuessani. Entinen työterveyslääkäri tekee keikkoja mehiläisen listoilla Kaupungin Sairaalassa ja mehiläinen laskuttaa minkä ehtii, hoitovirheistä ja potilastietovuodoista välittämättä ? Tein aikoinani metallitöitäkin ja särmäyskoneiden asetuksisiin ei saanut tehdä virheitä enenpää kuin 00,05%, muutoin tilaaja hylkäsi tehdyn tuotteen. Lääkäreiden hoitovirheet ja huolimattomuusvirheet potilastietojenkin osalta ovat kai erityissujeluksen ja lakien piirissä, se hämmästyttää, kummastuttaa pientä veronmaksjaa :)

🤡
Thu, 05 Sep 2019 13:23:02 GMT

"– *Tarvitaan yhteistyötä, jotta asiakkaat saavat palveluita yhä kustannustehokkaammin "*. Monilla on erittäin korkea kynnys mennä yleensäkään hakemaan apua mm. lahlen sairaanhoitopalveluista, siihen kai tähdätäänkin, jotta yksityispraktiikat saisivat lopullisen jalansijan

Cubisti
Tue, 10 Sep 2019 14:19:50 GMT

Martti Talja tietää erikoissairaanhoidosta varmastikin kaiken, mutta perusterveydenhuollossa hän ei ole ollut päivääkään töissä ja nykyisessä yhtymässä tämä näkyy edelleen. Varsin keskussairaala-vetoisesti mennään edelleen ja muu on silkkaa sanan helinää...