essfi

Open full view…

Kaupunki selvittää, mitä tehdä Lahti Energialle – vähemmistöosuuden myynti voisi

Sat, 28 Sep 2019 15:21:18 GMT

Miksa
Sat, 28 Sep 2019 18:25:08 GMT

Nyt kaupunkilaiset barrikadeille, Lahti Energiaa ei saa myydä mistään hinnasta!

Eläke Ukko
Sat, 28 Sep 2019 19:47:51 GMT

Hollola voisi ostaa takaisin aikoinaan myymänsä maansa. Pääsisivät lahtelaisetkin hyviin hykyn tarjoamiin palveluihin. Eikä tuo matkakaan ole Lahdesta kovin pitkä.

Kalle Aaltonen
Sat, 28 Sep 2019 20:45:49 GMT

Tässä on se syy miksi Jorma Ratia haluttiin pelata ulos Lahti Energiasta. On ihan yleisessä tiedossa, että tietty porukka johtavia päättäjiä haluaa myydä Lahti Energian, jotta voivat jatkaa pelleilyään vanhaan malliin sekä kuitata näin vanhat velat.

Miksa
Sun, 29 Sep 2019 04:04:18 GMT

Nimiä Kalle kehiin ni laitetaan terva kiehumaan... On täysin talouden vastaista myydä ainoa asia mikä on kaupungille tuottava, juuri investoitu isosti ja asiat laitettu kuntoon. Se että siellä valtuustossa istuu näitä veijareita mitkä haluavat kaupungille taloudellista haittaa pitää saada pihalle sieltä!

Lupus lupus
Sun, 29 Sep 2019 06:54:31 GMT

Omistajaohjauksessa istuu jaostossa henkilöitä, jotka eivät ole ikinä olleet missään liike-elämän palveluksessa. Puhumattakaan hallitustyöskentelystä. On peruskoulua ja kotiäitiä. He edustavat "omistajia" ja heidän pitäisi päättää satojen miljoonien bisneksestä. Oliko Seesvaaran "palkankorotus" vain tekosyy vaihtaa hallituksen puheenjohtajaa, kuten Kalle Aaltonen mainitsi? Oliko ex-puheenjohtaja "hankala" joillekin koulutustaustansa takia? Onko niin, että kun nyt on sössitty mitä erilaisimmissa asioissa ja velkataakka kasvaa, kiusaus peittää jäljet Energian myynnillä on kasvanut liian suureksi?

SEPPO (01e9ed0038bf)
Sun, 29 Sep 2019 07:47:47 GMT

Hölmöä Uus Caruna

Jofa
Sun, 29 Sep 2019 07:56:52 GMT

Mielenkiintoisia kommentteja, samanlaisia neuvoja tuli PHP:le aikanaan, onneksi osaava hallitus ei niitä noteerannut. On totta, politikoiden osaamiseen ei tässäkään asiassa pidä luottaa, sen sijaan todellisiin osaajiin kyllä. Energia bisnes tulee muuttumaan kovalla vauhdilla ja on hyvä Lahti Energia miettii erilaisia vaihtoehtoja. Mikään ei ole niinkuin ennen ja hyvä niin.

JustineA
Sun, 29 Sep 2019 08:02:48 GMT

Minkä muun osakeyhtiön asioilla revitellään vuodesta toiseen julkisesti näin? Tämähän on kuin syöttäis oman maalin edustalla suoraan vastustajan lapaan. Onko tämä vastuullista omistajaohjausta? Mitä kaikkea taustalla "hyvässä yhteistyössä" mahtaa tapahtuakkaan? Tulee tosiaan mieleen tämä toimarin palkka-asia, joka näytti toimivan vain vipuvartena hallituksen pj:n vaihdossa kun itse asiaan eli siihen palkkaan ei sitten puututtu tikullakaan. Sokea Reettakin näki tämän. Samaa mieltä, tuotakoon nimet esiin vaikka vaikeaa niitä ei ole arvata, sillä kovin montaa vaihtoehtoa ei ole.

Haavipekka
Sun, 29 Sep 2019 08:14:25 GMT

Niin. Omistajaohjausjaostoa vetää vihreä hahmo, jonka kyvyt ovat jääneet vielä näkemättä. Ehkä siellä on vahva visio? Tai sitten ei. Ratian lähtö Energian puheenjohtajan paikalta oli seurausta miehen omasta toiminnasta: voi johtaa kaupungin isointa yhtiötä, tehdä sinne vaikka samalla vähän sivubisneksiä, mutta ei sentään ole mahdollista ominpäin vääntää ihan mitä sattuu palkankorotuksia ilman lupaa. Lahti Energian myyntiin jos ajaudutaan, niin se johtuu ainoastaan kaupunkikonsernin ja Hyvinvointiyhtymän surkeasta taloudenpidosta. Kestämme näitä lähes 40 miljoonan alijäämäisiä tilinpäätöksiä 2-3 vuotta, jonka jälkeen kruununjalokivi on laitettava lihoiksi, jotta velat voidaan kuitata.. mutta entä sitten? Samat rakenteelliset ongelmat ovat pääosin jäljellä, eikä niihin ole ratkaisua. Kaikesta tästä vastaa se poliittinen porukka, joka isoimpana on johtanut kaupunkia ja Hyvinvointiyhtymää. Sirkku Hilden, Pekka Komu ja Ville Skinnari. Lahden sosiaalidemokraattinen ryhmä. Vaalivoittajina tulisi myös kantaa se vastuu, toki Komun kohdalla tämä termi tulee laittaa lainausmerk keihin. Tämä ulkoa johdettu valtuustoporukka ei kykene mihinkään muuhun kuin tekemään Lahdelle sen suuren taloudenhoidon karhunpalveluksen. Alijäämää alijäämän päälle. Palvelut eivät parane vaikka systeemiä paisutetaan ja sinne kipataan kottikärryillä tuohta. Lopulta olemme Carunan, Fortumin tai jonkun muun ovella. Hattu kourassa. Ja silloin on ostajan eikä myyjän markkinat. Jos saisimme kaupungin talouden alamäen käännettyä, niin joku toinenkin KPMG:n konsulttivisioista voisi toteutua Energian kohdalla. Pitkäjänteinen omistajuus ja arvon- sekä tuloutuksen kasvatus on ainoa oikea toimintamalli kunnan perusinfran hallinnassa. Tätä ei kyllä SDP pysty meille kuntalaisille toimittamaan.

metelinmäki
Sun, 29 Sep 2019 09:26:53 GMT

Tämä on aina sama juttu tässä kaupungissa. Kun todella taitamaton poliittisten päättäjien joukko on ajanut kaupungin talouden katastrofin partaalle, ollaan myymässä Lahti Energiaa. Noiden poliitikoiden osaaminen riittää sellaisen asian päättämiseen, millainen liikennemerkki pannaan jonkin kadun päähän, mutta satojen miljoonien omaisuuserien hallintaan se osaaminen ei riitä. Senkin päättäminen vielä onnistuu, päällystetäänkö katu asfaltilla vai nupukivillä. Niilläkin päätöksillä on onnistuttu saamaan "sutta ja sekundaa", ja rahaa palaa kaikkeen jonninjoutavaan. Päitä pölkylle, eli vastaamaan tekosistaan. Mutta sitähän ei koskaan tapahdu. Kukaan poliitikko ei ole vielä tullut esiin tunnustamaan, että olen ollut mukana tekemässä huonoja päätöksiä. Toivottavasti seuraavissa kunnallisvaaleissa äänestäjät osaisivat valita oikein, ja miettiä sitä, keillä on osaamista ja ymmärrystä taloudesta. Nyt on jo kaksi vaalikautta peräkkäin ollut todella taitamatonta väkeä.

ÖLLIKKÄ
Sun, 29 Sep 2019 10:09:56 GMT

KPMG- lyhenne...tuli mielenyhtymä moottorisahan tulppaan. Täytykö tämäkin todisteluun(LE) käyttää jonkun perhanan "tulppakoodi" porukan lausuntoja. Lypsävää lehmää ei hävitetä,mutta Kallen mainitsemat koijarit esiin koloistaan(möysäläinen) alkuasukkaan maamontusta...tuokaa nyt,joku tietäjä nää nimekkäät puuhastelija päättäjät esille,nimetkin riittää.

Kauno
Sun, 29 Sep 2019 11:57:16 GMT

Tämä kannattaa katsoa. Millä resursseilla Lahti kehittäisi itse tätä yhtiötä? Se on nyt jo poliitikkojen avustuksella sijoittanut esimerkiksi melko epävarmaan Pyhäjoen (Rosatom) voimalaan useita kymmeniä miljoonia varojamme. Ammattilaisen käsissä harkintaa olisi.

Tattia
Sun, 29 Sep 2019 12:03:05 GMT

Myyntiä puoltavat aivan muut ihmiset kuin Lahden asukkaat. Helppo huudella Heinolasta, heh heh.

Duumari
Sun, 29 Sep 2019 12:07:08 GMT

Noniin- tulikin aurinkopaneelien ja vesi-ilmalämpöpumpun hankinta 2-3 vuotta aiottua ennemmin eteen. KUN LE myydään rahat "katoavat" parissa vuodessa "greencapital" ääliömäisyyksiin, "hillotolpalle" kerääntyneiden konsulttien sekoiluihin ja älypyöräteihin, sekä kaukolämmön ja sähkön siirtohinta hyppää taivaisiin. Tottahan sijoittajat haluavat sijoitukselleen maksimituoton. Nostan vieläkin virtuaalista hattuani niile jotka päättivät perustaa Kymijärven voimalan tuottamaan kuntalaisille kohtuuhintaista sähköä ja kaukolämpöä. Kauas on kadottu päättäjien joukossa niistä arvomaailmoista.

Skalpelli
Sun, 29 Sep 2019 12:59:49 GMT

Ratia uhrattiin ja valmistaudutaan samalla pormestaripeliin. Kenestä puoluepoliitikosta on symppis juttu huomisessa lehdessä juorulehtien tyylilajilla?

Duumari
Sun, 29 Sep 2019 13:38:48 GMT

Skalpelli: Pormestarinvirasta: Ihan oman villi veikkaus että kun rouva B suhmuroitiin greencapital-pomoksi niin samassa sopimuksessa mainitaan erä sosialistien jalkakäytäväleventäjä, joka ei vaaleissa saa kuin max.200 ääntä...

Lahe.Laine
Mon, 30 Sep 2019 07:21:59 GMT

Konsulttifirmaa käytetään keppihevosena kun tarvitaan haluttu lopputulos. Kysykää vaikka Hämeenlinnan kaupungilta kannattiko, voitte saada ilmaisen vastauksen joka on EI TODELLAKAAN.

pH_7
Tue, 01 Oct 2019 07:30:27 GMT

>Nostan vieläkin virtuaalista hattuani niile jotka päättivät perustaa Kymijärven voimalan tuottamaan kuntalaisille kohtuuhintaista sähköä ja kaukolämpöä. Kauas on kadottu päättäjien joukossa niistä arvomaailmoista. Mistä löytyisi tällaisia päättäjiä nykyaikaan. Järkeviä päätöksiä jahkataan ja tehdään kompromissejä josta kuntalaiset ei hyödy. Hölmöimmät hommat menee kuitenkin sukkana läpi.

Saga Viklund
Wed, 02 Oct 2019 08:17:03 GMT

Lahti Energian myyminen olisi kuin kusisi pakkasella housuun: hetken lämmittää ja sitten on entistä kylmempi.

Kalle Tusina
Wed, 02 Oct 2019 08:30:12 GMT

Olisi mielenkiintoista kuulla KPMG:n laskun loppusumma ja lukea sillä varmaankaan-ei-pikkusummalla saatu raportti. Konsultti on sellainen, joka kaivaa organisaatiossa olevan tiedon järjestelmällisesti esiin, kirjoittaa sen raporttiin ja laskuttaa tiedon lähdettään. Kartuttaa omaa tietopankkiaan ja rientää sillä rokottamaan seuraavaa, joka ei uskalla luottaa omaan asiantuntemukseensa.

next