essfi

Open full view…

Näkökulma: Lahden päättäjille annettiin väärää tietoa, väittää lakkautettavan kun

Fri, 25 Oct 2019 05:53:37 GMT

Skalpelli
Fri, 25 Oct 2019 05:59:07 GMT

Alkaa kunnallispoliittinen matematiikka lähestyä luovuudessaa matkailu- ja urheilumatematiikkaa. Johdon kuluja ei oteta huomioon kate- ja kannattavuuslaskelmissa. Voi rähmä. Ehkä Green Capital työllistää Työn Paikan työntekijät ja muun väen siellä?

jarge
Fri, 25 Oct 2019 07:50:30 GMT

"Meidän yhtiömme luvuissa ovat mukana kaikki kulut toimitusjohtajan palkkaa myöten. Kaupungin lukuihin ei allokoida johdon kuluja." No tuossahan Kotiaho juuri paljastaa miksi Työn Paikka on niin kallis. Ei muissa yksiköissä ole nimettyjä toimitusjohtajia vetämässä työllistämispalveluita vaan ne on yhdistetty muihin johtamistehtäviin. Alasajokirjaukset 3MEUR on pahin skenaario, tilioista ja vaihto-omaisuus varastoista saadaan varmaan myyntituloja. Työllistämisen sakkomaksuja tulee vain jos näitä irtisanottavia ei pystytä uudelleensijoittamaan muihin työllistämispalveluihin. Sitäpaitsi Patinalle löytyy kyllä jatkaja ihan normaalina liiketoimintana jos luvuilla pystytään osoittamaan että tämä toiminta on kannattavaa. Työn Paikan toiminta on yksinkertaisesti ollut kannattamatonta veronmaksajien rahan haaskausta ilman vastaavaa hyötyä...

Finlandia66
Fri, 25 Oct 2019 08:05:39 GMT

Totta onkin, että Lahden Työn Paikalla ei ole mennyt taloudellisesti erityisen hyvin. Yhtiö on tehnyt tappiollisia tuloksia vuodesta 2015 ja sen liikevaihto on pienentynyt neljänä vuotena peräkkäin. Kaupungin tekemässä selvityksessä Työn Paikkaa vertailtiin muihin vastaaviin toimijoihin. – Työn Paikka on suhteellisesti aika hintava. Työn Paikka ei myöskään ole pärjännyt vaikuttavuusarvioinnissa kovin hyvin. Tappiota tekevä yritys eli pulinat pois ja uutta tilalle joka tuottaa jotain ,eikä ole mikään suojatyöpaikka joillekkin.

Iteaattelija
Fri, 25 Oct 2019 09:12:18 GMT

Tässä kiukuttaa ennen kaikkea demarien tapa jatkuvasti unohtaa äänestäjänsä. Demarien ja Hildenin mielestä on helpompi maksaa Kelalle pitkäaikaistyöttömistä isoja sakkomaksuja kuin tehdä kuntouttavaa työtä työttömien valmentamiseksi taas työelämään.

Töttersröm
Fri, 25 Oct 2019 09:27:48 GMT

Monikohan ihan oikeasti työllistyy näiden kuntoutustoimien ansiosta. Järjestetään kuntouttavaa toimintaa ja erinäköisiä kursseja joilla ainoastaan saadaan työttömyys hetkeksi katkaistua ja sen jälkeen ollaan taas työttömiä. Aikoinaan kun sairastuin ja jouduin pitkälle sairauslomalle jouduin työttömäksi työnhakijaksi ja minulle ehdotettiin työnhakukurssia. No olin jo 30v aikaisemmin ollut valitsemassa työnhakijoista sopivaa ja yrittäjänäkin olin työhakemuksia vastaanottanut, joten katsoin osaavani homman ilman kurssiakin. TE keskuksen virkailija sanoikin sitten suoraan jotta tämmöiset kurssit on vain tarkoitettu työttömyystilastojen kaunisteluun, eikä niistä ole mitään apua työllistymiseen.

Finlandia66
Fri, 25 Oct 2019 10:33:37 GMT

Töttersröm olet täysin oikeassa.Kukaan päättäjä ym ei vain halua asiaa myöntää.

Tapsaa
Fri, 25 Oct 2019 13:53:59 GMT

Onhan Työn Paikka Oy:llä sentään yhdeksän jäsenen suuruinen hallitus toimitusjohtajan lisäksi. Pitäähän sitä hallintokoneistoa olla riittävästi, kun päärahoittajana on kaupunki.

Jouce
Tue, 29 Oct 2019 03:32:58 GMT

Yksi suojatyöpaikka vähemmän.