essfi

Open full view…

Koulun ja päiväkodin lakkautusesitys kismittää Hollolan Paimelan asukkaita – "Lap

Mon, 28 Oct 2019 20:24:44 GMT

JJ75
Mon, 28 Oct 2019 20:31:25 GMT

Kouvolassa löivät jäihin säästöesitykset viikoksi tänäpäivänä. Ongelma on siinä, että luovatko säästöesitykset mitään lopullisia säästöjä kuitenkaan. Ja toisekseen.. eikö se olisi parempi sitten jakaa lapsiperheille ainakin Kouvolassa muuttotappiokunnassa suoraan poismuuttorahat kouraan. Sillä kait niitä säästöjä tulee eniten Hollolaankin.

SAKARI SORMUNEN
Tue, 29 Oct 2019 03:52:21 GMT

Voi voi. Kaikkien pitäisi voida olla koulussa siellä missä haluaa. Kuntapoliitikkojen epäkiitollinen tehtävä on etsiä tähän rahat. Niitä ei valitettavasrti vain ole, kun esim. lähes jokainen koulu ja mm. Soramäen paloasema on ollut pakko rakentaa kahteen kertaan. Kulut ovat olleet hirvittävät.

Kauno
Tue, 29 Oct 2019 05:47:12 GMT

Usein nämä kuvitellut säästöt koulujen lakkauttamisissa jäävät kuvitelmiksi. Lapset joutuvat lisäksi reissuamaan aamuin illoin pidemmälle kouluun. Kuntapäättäjät ovat mielestään keksineet viisasten kiven, jonka viisautta ei ole todistettu.

Kuha on Lahesta
Tue, 29 Oct 2019 05:52:42 GMT

Miten yhteiskunta on muinaisina aikoina toiminut? Koulut, postit, kaupat jne joka kylässä? Nyt on rahaa enemmän kuin ikinä milloinkaan, mutta ei sitä vaan riitä mihikään ja vaikka riittäisikin niin mikään ei oikein toimi eikä tule kunnolla tehtyä?

Junttila
Tue, 29 Oct 2019 07:34:30 GMT

Koulusäästöt Hollolassa ovat osa luonnollista kehitystä vaikka se oman perheen kohdalle sattuessa ikävältä tuntuukin. Oppilasmäärä supistuu ja hajakouluissa vajaakäyttöä ja varmasti myös sisäilmaongelmia jotka osaltaan ovat nopeuttamassa kouluverkon supistamista. Ei kunta näitä päätöksiä pahaa pahuuttaan tai tyhmyyttään tee vaan joutuu ne tekemään aika suuressa taloudellisessa hädässä yrittäessään vastuullisesti hoitaa kunnan taloutta.

Lahe.Laine
Tue, 29 Oct 2019 07:48:34 GMT

Onkohan nyt taas laskettu kokonaiskustannuksia ja -vaikutuksia?taksikyytien kulut, lasten koulupäivien piteneminen ja odottelut. Aikaisemmin tehdyt näennäiset säästöt tulevat maksettavaksi moninkertaisena kuten nyt nähdään mielenterveyspuolella.

Annabella
Tue, 29 Oct 2019 07:53:43 GMT

Herra Ruotsalaisella on väärä tieto Kärkölän osalta: Marttila ei ole ainoa kehittyvä osa Kärkälässä. Mm. rakennuslupia on tänä vuonna myönnetty eri puolille Kärkölää, tontteja on myyty eri puolilta Kärkölää (niin omakoti- kuin teollisuustontteja), rakentamista tapahtuu eri puolilla Kärkölää ja kinteistöt menevät kaupaksi kaikissa Kärkölän osissa. Toki uusi puukoulu, joka on ensimmäinen valmis ja käyttöönotettu osa uuden Kärkölän Yhtenäiskoulun kolmen rakennuksen kokonaisuudesta, houkuttelee lapsiperheitä erityisesti kävelymatkan päähän koulusta ja muista palveluista. Herra Ruotsalaisen kannattaa tarkastaa faktat, ennenkuin käyttää tuulesta temmattuja esimerkkejä perusteluina :)

Tavallii
Tue, 29 Oct 2019 08:06:40 GMT

Kärkölä ei käy verrokiksi sen enempää hyvässä kuin pahassakaan. Kaikista uudisrakentamisista huolimatta Kärkölä on vahvasti muuttotappioinen kunta. Vuonna 2008 väkimäärä kunnassa oli 4987 asukasta, kun se vuonna 2018 oli enää 4451 asukasta. Eli kymmenessä vuodessa asukasmäärän alenema oli yli kymmenen (10) prosenttia. Mielenkiintoista on nähdä kumpi ensin romahtaa kriisikunnaksi, Hollola vai Kärkölä.

Janteri
Tue, 29 Oct 2019 09:14:33 GMT

Viimene sammuttaa valot

m.v.
Tue, 29 Oct 2019 09:33:43 GMT

Matkaavatko Vesikansan yläkoululaiset nyt Lahteen kouluun, vai muistanko väärin? Miksi he eivät voisi käydä kouluaan Kalliolassa ja sen ansiosta Hollal voisi säilyttää alakoulut kylillä, jos kerran on oppilaspulaa? Saako Hollola jotain etua siitä, että kuljettaa yläkoululaiset Lahteen? Maksaako Lahti taas viulut tässäkin niin kuin lukioasiassa?

🤡
Wed, 06 Nov 2019 12:17:35 GMT

Nyt pikapikaa perustamaan vähintäänkin 10 henkilön virkamiestyöryhmä keskimäärin 10 000 euron kk palkalla pohtimaan muutamaksi vuodeksi tilannetta ? Virkamiehiähän Suomeen tarvitaan, ? , koululaisista ja tulevista veronmaksajista veet välitetään, vaikka lapsuus / nuoruuskokemukset vaikuttavat joko kielteisesti tai myönteisesti meidän muidenkin tulevaisuuteen ! Soini taputtelenee kai ihraisia käsiään aikaansaannoksistaan Suomen suurimpana takinkääntäjänä kautta Suomen Historian, saapa vain nähdä, miten Suomelle käy ..? Paimelalaistenkin olisi kai muutettava lahlen keskustaan ja velvoitettava ostamaan kolminkertaisilla hinnoilla asuntoja mm. WOLTER RAMSAYN- kadulta, jotta paimelalaisetkin saataisiin sopeutetuksi nykyiseen kiky- uhteiskuntaan ? Maaseudun väestö on kai jo tuhoon tuomittu, kaikkien pitää ahtautua lahlenkin torin ympärillä oleviin kerrostaloihin ja auta armias, jos et sulaudu joukkoon ja ole ulospäin suuntautunut ja lompsa auki liikkuva, niin et kuulu joukkoon..;)