essfi

Open full view…

Lukijalta: Kannabis – harmiton huviko? - ESS.fi

Wed, 13 Nov 2019 10:33:22 GMT

Kuha on Lahesta
Wed, 13 Nov 2019 10:46:20 GMT

Mitä on "puhdas pöytä ja neutraali suhtautuminen? Onko se tilanne jossa "päättäjät" etsitään jostain missä ei ole minkäänlaista tietoa tai kokemusta päättämisen kohteesta? Jos näin ei ole on aina olemassa "ennakkoasenne", kokemus, tai muu vastaava johon jokaisen henkilökohtainen mielipide perustuu.

milla magilla
Wed, 13 Nov 2019 11:47:49 GMT

Sormunen jaksaa ladella omia mielipiteitään "voi olla portti" ei ole missään todennettu asiaa. Suomessa on todella iso määrä aikuisia, työssäkäyviä normaaleja tavallisia ihmisiä jotka viihdekäyttävät cannabista, koska eivät halua juoda sen vahingollisuuden takia. Eihän se kaikille sovikkaan ja aikuinen ihminen kyllä tietää kokeiltuaan sopiiko vai ei, alkoholihan ei sovi juuri kenellekkään, mutta aikuiset ihmiset saavat ihan itse valita mitä käyttää ja mikä sopii omaan elämään parhaiten. Alaikäiset ovat ihan eri asia niin cannabis kuin alkoholi ovat todella vahingollisia kehittymättömille aivoille. Olen tämän sanonut monesti, cannabis myyntiin apteekkiin tai vastaavaan valvotusti, aikuisille ihmisille on monta kertaa parempi vaihtoehto kuin alkoholi, verotulot valtiolle. Kaikista väkivaltarikoksista yli 90% tehdään kännissä, pilvipäissään ei kukaan edes tappele. Näistä löytyy tilastoja eikä sitä voi yliannostaa. Valtio menettää valtavan määrän veroeuroja alkoholin haittojen takia, kysynkin kuinka paljon cannabiksen takia? Oikeasti alkoholihan se pitäisi kieltää sen vaarallisuuden takia, mutta sitä on jo kokeiltu huonolla menestyksellä, mitenkähän käy cannabiksen?

milla magilla
Wed, 13 Nov 2019 11:56:44 GMT

Vielä cannabiksestä siihen ei minkään tilaston tai tutkimuksen mukaan ole kuollut kukaan. Terveydelle haitallisena ei ole todettu muuta, kuin keuhkoille jos sen sekoittaa tupakkaan netistä löytyy kuitenkin laitteita joihin ei tarvita tupakkaa.

Kuha on Lahesta
Wed, 13 Nov 2019 12:00:16 GMT

just just...

Päijät-Peikko
Wed, 13 Nov 2019 12:48:23 GMT

Lainaa: "Kannabis – harmiton huviko?" (loppu) Kysy nykyiseltä sisäministeriltä joka puoluekannaltaan edustaa Virheitä..... Vaaratonta päihdettä ei ole olemassakaan ja kaikkien niiden käyttö johtaa sietokyvyn kasvamiseen jolloin päihtymyksen saavuttaminen vaatii ensin suurempia annoksia ja lopulta kovempia aineita. Onko sanonta "joka keskikaljalla aloittaa, se väkiviinaan hukkuu" tuttu ? Miksi tai miten kannabis tekisi tähän poikkeuksen ?

Jofa
Wed, 13 Nov 2019 13:54:17 GMT

Jollain Vihreiden valkokaulus käyttäjillä tilanne voi olla hallinnassa muttei niillä nuorilla, jotka aloittaa kannabiksesta ja siirtyy siitä vahvempiin aineisiin, se on tie joka on pilannut monen nuoren elämän. Tässä asiassa kannattaa kuunnella poliisia muita asiantuntijoita. Onneksi Vihreiden risuparroilla ei ole sen suurempaa kannatusta.

Kauno
Wed, 13 Nov 2019 14:47:49 GMT

Kannabiksen puolustajien (ja muidenkin) kannattaisi tutustua aivan tieteelliseen tutkimukseen perustuvaan aineistoon kannabiksen vaikutuksesta ihmisen mentaalisen elämään. Samoin kannattaisi tutustua joidenkin maiden (esim. Kanada) kokemuksiin (negatiivisiin) kannabiksen vapauttamisen seuraamuksista. Asiasta kuin asiasta olisi hyvä puhua sen tutkitun aineiston perusteella, joka on kohtuudella saatavilla.

Tosentti Päkman
Wed, 13 Nov 2019 15:39:07 GMT

Malmön kaupunki Ruotsissa on hyvä esimerkki ahkerasta kannabiksen käytöstä. Nimenomaan kannabismarkkinoiden hallinnasta myyjäjengit taistelevat ja teini-ikäisiä teloitetaan kadulle. Käyttäjät ovat ne jotka luovat tarpeen ja myyjät seuraavat rahakkaille markkinoille perässä.

lahest
Wed, 13 Nov 2019 16:38:07 GMT

> @milla magilla > Sormunen jaksaa ladella omia mielipiteitään “voi olla portti” ei ole missään todennettu asiaa. Suomessa on todella iso määrä aikuisia, työssäkäyviä normaaleja tavallisia ihmisiä jotka viihdekäyttävät cannabista, koska eivät halua juoda sen vahingollisuuden takia. Eihän se kaikille sovikkaan ja aikuinen ihminen kyllä tietää kokeiltuaan sopiiko vai ei, alkoholihan ei sovi juuri kenellekkään, mutta aikuiset ihmiset saavat ihan itse valita mitä käyttää ja mikä sopii omaan elämään parhaiten. Heh, kirjoittaja taitaa olla vielä ihan pöllyssä viimeisimmän marisätkänsä jälkeen kun tuollaista kirjoittaa. Ihanan trendikäs "cannabis" on siis täysin harmitonta mutta alkoholia ei osaa kukaan nauttia humaltumatta ja muuttumatta piruksi? Gannabigsen käyttäjä osaa kontrolloida käytön jotta ongelmaa ei tule? Itsepetoksen malliesimerkki. Kannapiss on ihan samanlaista paskaa kuin muutkin huumeet, vain käyttäjät kieltävät mahdolliset ongelmat ja kieltäyvät uskomasta aineen haitallisuuteen.

Anssi Mikkola
Wed, 13 Nov 2019 17:40:11 GMT

> @milla magilla > Terveydelle haitallisena ei ole todettu muuta, kuin keuhkoille... Älä viitsi. Tässä muutama tuore tutkimus, joista voisin luetella paljon tutkittuja haittavaikutuksia. _"Charlotte Väyrynen & Juliaana Pitkänen. Kannabiksen haitat odottavalle äidille, sikiölle ja syntyvälle lapselle. Kirjallinen opas äitiysneuvolan asiakkaille (2018)"_ _"Cannabis-kasvisuvun biologisesti aktiivisten yhdisteiden haitalliset ja terapeuttiset vaikutukset. Juha Sorsa. Pro Gradu -tutkielma. (2018)"_ _"Kannabis ja terveys. THL. (2014)"_ Lainaus viimeisestä: _"Kannabiksen käyttö on erityisen haitallista nuoruusiässä."_

Kuha on Lahesta
Wed, 13 Nov 2019 18:30:41 GMT

Tuleekohan tilannetta jossa tämä "paikallisjulkaisu" alkaisi rajoittaa tätä huumeyhteiskunta-lobbaamista?

Jukka Ryhänen
Wed, 13 Nov 2019 21:17:02 GMT

Julkinen kirjoittelu jossa huumausaineita puolustellaan olisi perusteltua säätää rangaistavaksi.

Pekka O Seppelin
Wed, 13 Nov 2019 21:36:42 GMT

Vain päihdeongelmaiset kinastelevat siitä, kumpaa on suotavampaa käyttää, alkoholia, vai huumeita. Päihdekeskustelussa täytyy muistaa, että alkoholikin on huume. Anssin kanssakin olen samaa mieltä. Tutkimuksia en ole paljon lukenut, mutta kentällä nähnyt käytön seurauksena tulleita haittoja sitäkin enemmän.

aropupu
Wed, 13 Nov 2019 21:57:09 GMT

> @milla magilla > milla magilla 9t ! >Vielä cannabiksestä siihen ei minkään tilaston tai tutkimuksen mukaan ole kuollut kukaan. Terveydelle haitallisena ei ole todettu muuta, kuin keuhkoille jos sen sekoittaa tupakkaan netistä löytyy kuitenkin laitteita joihin ei tarvita tupakkaa. Tuota, miten cannabiksen savu eroaa normaalista savusta, joka kyllä on hengitettynä haitallista keuhkoille? Onko se sitä hyvää savua, joka ei sisällä partikkeleita?

nuiveliini
Thu, 14 Nov 2019 05:06:48 GMT

> @aropupu > Onko se sitä hyvää savua, joka ei sisällä partikkeleita? Ratkaisu tähän on vaporisaattori, kotimaisemmin höyrystin. Höyrystin kuumentaa kukinnon sellaiseen lämpötilaan (alle 230 astetta) missä vaikuttavat aineet höyrystyvät mutta kasviaines ei syty palamaan, haitallisuus on murto-osa perinteiseen polttamiseen verrattuna. Vielä hengityselinystävällisempää on syödä tai juoda kannabis vaikka leivoksina tai kaakaona, tetrahydrokannabinoli rasvaliukoisena antaa lukuisia mahdollisuuksia.

Heartbeat
Thu, 14 Nov 2019 05:08:56 GMT

Jos aikuiset ihmiset todella tietäisivät, mitä he tekevät, moni lapsi olisi paljon onnellisempi tässä maassa! Hullu maailma ja vielä hullumpi media.

milla magilla
Thu, 14 Nov 2019 12:48:22 GMT

lahest tiedoksi sulle kun ei näytä olevan mitään oikeaa tietoa. Itse en polta enkä juo, mutta lähipiiristä, ystävistä ja kavereista on kuollut suoraan tai epäsuorasti noin 50 ihmistä viinaan. Ei ainuttakaan tuntemistani polttajista, joita olen oppinut tuntemaan elämäni aikana. Olen -50 luvun ihmisiä siitä huolimatta käytän järkeäni ja silmiäni ja kuuntelen muutakin kuin omaa ääntäni ja haen tutkittua tietoa,mikä sinulta näyttää puuttuuvan. Taidat olla doku ja kirjoitustyylistä päätellen kännissä ja jos et tiennyt, niin alkoholi vaikuttaa korkeisiin aivotoimintoihin mitkä ovat otsalohkossa muodostaen ihmisen minuuden, järjen, motoriikan, tiedon ym. aiheuttaen otsalohkodementiaa, alzhaimeria, aivosolujen kuolemista mikä aiheuttaa "tyhmentymistä"ym.ym. puhumattakaan sisäelinten ongelmista. Kaiken tämän lisäksi yli -90% väkivaltarikoksista tehdään kännissä, kerropa nyt mitkä näistä edellämainituista faktoista tapahtuu pilvenpolttajille? Se vaikuttaa muistiin, muttei viikonloppupolttajilla eli viihdekäyttäjillä sen enempää mitä nyt iän ja elämän mukana huononee ja nuiveliin i jo kertoi mikä siihenkin auttaa. Tunnen myös ihmisen joka on hoitanut kipuja 30v. pilvellä ja on aivan normaali työssäkäyvä ihminen, käyttää myös unilääkkeenä. Ei ole univaikeuksia, ahdistuksia, mielenterveysongelmia, eikä rahaongelmia ja on elävä esimerkki cannabiksen hyvistä puolista ei myöskään polta röökiä.

milla magilla
Thu, 14 Nov 2019 12:51:31 GMT

Anssi Mikkola puhuin aikuisista normaaleista ihmisistä, ei kai kukaan normaali järjellä varustettu odottava nainen polta tai juo raskauden aikana, etkö ihan tosissaan muuta keksinyt?

milla magilla
Thu, 14 Nov 2019 12:54:12 GMT

Jukka Ryhänen miten sun mielipiteesi sopii valtion myymään viinaan joka on huume?

PASI (1d9f8785ed4c)
Tue, 19 Nov 2019 19:58:50 GMT

Pakko kommentoida tätä samaa asiaa. Toisilla on mielipide että kannapis on pelkää myrkkyä ja ei missään nimessä lailliseksi. Ja kun se ei riitä ni sit tulee huumeet kuvioihin. Itse käytin kannabista 20v. Ja en ole tarvinnut mitään huumetta, kun se ei toiminut enää. Ja nyt kun kannabista on kielletty sitä myyvät voivat pitää hinnat korkeina. Ja nuoret joutunut kaivamaan enemmän rahaa, koska ne käyttävät sitä joka tapauksessa oli kiellettyä tai ei. Mitä positiivista kannabiksessa on? Toiset jotka vastustaa sitä ni ei nää tätä puolta ollenkaan. Viinaa saa ottaa, kun se on laillista. Mut mitä käy kännissä, sammuu lumihankeen aivot jäätyy et tulee vihannes, tappelut toisilla on pakko kännissä tapella ja hakata heikompi, tai ajaa kännissä pienen lapsen yli autolla jne. Mielestäni kannabista lailliseksi tai sit viinat laittomiksi. Et ottakaa selvää mitä haittoja laittomassa kannabiksesta tai laillisesta viinasta. Näen enemmän terveys haittoja laillisesta viinasta kuin la ittomasta kannabiksesta. Ja aina kun on puhe kannabiksen haitoista ni miettikää sitä perhettä, jonka pienen lapsen yli ajoi rattijuoppo. Eli joko kumpikin lailliseksi tai laittomaksi

next