essfi

Open full view…

Yksinäisyyden ongelma näyttää pahenevan - ESS.fi

Mon, 06 Jan 2020 10:13:21 GMT

Hennala
Mon, 06 Jan 2020 10:13:21 GMT

Kun nyt autettaisiin yksin asuvien taloudellista puolta ensin. Otettaisiin se huomioon asumistuessa ja verotuksessa ym.Yksinasuva vastaa asumisestaan ja muista menoista yksin kun taas pariskunnat yleensä jakavat menonsa.Huonosti toimeentuleva yksinäinen eristäytyy helpommin sosiaalisista tilanteista

--ss--
Mon, 06 Jan 2020 10:14:15 GMT

Hyvä kirjoitus tärkestä asiasta. Nimittäin yksinäisyys tulee myös lapsettomuuden takia kasvamaan tulevaisuudessa aivan uusiin mittasuhteisiin. Ydinperheen katoaminen, monikulttuurisuus, äiti-roolin katoaminen perheistä ja kaupungillistuminen saattavat tulla yhä lisäämään ongelmaa.

--ss--
Mon, 06 Jan 2020 11:25:58 GMT

Hennalan kommenttiin yksinasumisesta: Ehkä yksinäisyys kertoo, on seuraus huonoista arvoista. Yksinäisyys, varsinkin nuorilla koulutetuilla sinkku-naisilla, näyttää tulleen ihannoiduksi elinmuodoksi. Siinä samalla yhteiskuntaan on muodostunut eliittiluokka. Minä-käsitys oireilee keskeisyytenä. Ajast'aikaan ollaan siirrytty äidin maailamanrauhan ja ydinvoiman pelosta omaan ilmastofobiaan. Mutta lopuksi Hennalalle yksinasumisesta; ei se mikään sairaus ole. Se nyt vielä puuttuisi, että yhteiskunta ryhtyisi sitä sponssaamaan.

hilavika
Mon, 06 Jan 2020 12:06:27 GMT

Yksinäisyys on oma valinta. Poisluettuna sairaat liikuntakyvyttömät ja vastaavat henkilöt. Ei ole veronmaksajien velvollisuus kustantaa nuorehkojen ja keski-ikäisten elämää. Invalidit ja liikuntakyvyttömät on eri asia. Jos terve ihminen ei halua kontakteja maailmassa joka pullollaan erilaisia järjestöjä ja yhteisöjä, niin elää sen mukaan. Jos kaksi ihmistä pärjää taloudellisesti paremmin kuin yksineläjä, ei se ole heidän vikansa. Kun yksineläjä haluaa elää puritaanista elämää, pitää hänen itse harkita haluaako sitä. Ei varmaankaan muiden velvollisuus maksaa siitä. Pitänee varmaan myös miettiä oman luonteen osuutta yksinäisyyteen. Narsistit ja omahyväiset ihmiset ei välttämättä löydä suhdetta. Sekään tuskin on toisten syytä...

AtteKumiorava
Mon, 06 Jan 2020 14:33:51 GMT

> @hilavika > Yksinäisyys on oma valinta. Poisluettuna sairaat liikuntakyvyttömät ja vastaavat henkilöt. Ihmisillä voi olla myös muita kuin fyysisiä rajoitteita, joiden vuoksi he syrjäytyvät. Masennus ja ahdistushäiriöt eristävät ihmisiä muista ja niihin on vaikea saada apua.

rips
Mon, 06 Jan 2020 16:27:51 GMT

Kuka on se vihansa huutaja sitten, no se on ulkopuolelle jäänyt tai sitä pelkäävä, joka koittaa miellyttää viiteryhmäänsä - näitä ei muuten ole pelkästään siellä mitä aina peitellysti vihjataan, vaan kaikkialla, sitä kiivaampina mitä kauemmas kultaisesta keskitiestä on eksytty. Mitä yksinäisyyteen sitten tulee, moni yksinäinen voi olla sellainen joka uskaltaa tai on tavalla tai toisella pakotettu olemaan ja elämään kaikenlaisen ryhmittelyn ulkopuolella, maksaen siitä raskaan hinnan. Myös erinäisten asioiden häpeäminen monelle tuottaa eristymisen tarvetta ja näin yksinäisyyttä, ei siis pelkästään yksinäisyys aiheuta häpeäntunteita.

hilavika
Mon, 06 Jan 2020 17:12:32 GMT

Etenkin jos jää kotiin, ei apua voi saadakaan...

-53
Mon, 06 Jan 2020 18:50:28 GMT

Yksinäisyyttä tuntevatko olisi narsisteja tai omahyväisiä, ehkä he eivät yksinäisyyttä tunne, aika julmaa kategorointia yksinäisyydestä. Ehkä se ymmärtämättömyys onkin se suuri syy siihen yksinäisyyteen.

Vaavi
Tue, 07 Jan 2020 05:54:35 GMT

Todellakin; yksinäisyyttä ja siihen johtaneita syitä eivät voi edes kuvitella ne, joilla on sukulaisia, ystäviä tai tuttavia. Se paistaa kommenteista välittömästi. Vanha sanonta "rahalla saa ystäviä" pitää kyllä paikkansa myös nykypäivänä. Ilman rahaa et pääse sinne ihmisten luo, et voi harrastaa mitään. Omasta piiristäni olen huomannut sen että jokainen yksinäisyydestään maininnut on köyhästä perheestä ja erittäin hyväkäytöksinen. Tämä käytöstapojen noudattaminen tarkoittaa tarkimmillaan sitä ettei tuntematonta ihmistä edes puhutella ellei ole todellista ja tärkeää asiaa. He eivät huuda kovaan ääneen puolitutuille ruokamarketin käytävillä "Moi mitä kuuluu?"

Kauno
Tue, 07 Jan 2020 05:55:10 GMT

Kirjoituksen aihe on tärkeä. Yksinäisyys on nimenomaan tunne, ei pelkästään olotila. Tähän tunteeseen voi vaikuttaa. Yhteiskuntamme kehitys on kulkenut pitkään hyvin yksilöllisyyttä korostavaan suuntaan. Se on omiaan kuljettamaan ihmisiä yksinäisyyden tunteen suuntaan.

hilavika
Thu, 09 Jan 2020 08:39:17 GMT

Väärinymmärtäjien valtakunta. Ollaan yhdessä melankolisia ja kuunnellaan musiikkia syvistä metsistä. Maailman onnellisin kansa ? Kun ystäväni haluaa olla yksin, niin ymmärtämätön ja jotenkin häiriintynyt. Vaikutta enemmän muiden ongelmalta kuin hänen. Hyvä ja empaattinen ihminen. Nuoriin pitäisi panostaa enemmän.

Vaavi
Thu, 09 Jan 2020 09:13:03 GMT

Maailma ja arvot ovat myös muuttuneet. Ennen se kovaäänisin, röyhkein ja uteliain juorukello nähtiin negatiivisessa sävyssä. Tällainen henkilö oli myös hyvin itsekeskeinen ja kerjäsi huomiota sekä kehuja. Nykypäivänä nämä ominaisuudet nähdään positiivisina ja niputetaan kaikki yhden määritelmän - sosiaalinen ja ulospäin suuntautunut- alle. Juuri tällaisten ihmisten seurassa saa useimmiten hävetä.