essfi

Open full view…

Lukijalta: Ensin vahvan markan, nyt kilpailun vankina - ESS.fi

Mon, 13 Jan 2020 09:38:18 GMT

Zembalo
Mon, 13 Jan 2020 09:38:18 GMT

"_Tällainen ammattiosaamisen puute laittoi sitten 35 000-50 0000 yritystä"........._ Aika laaja skaala, luulisi oikean luvun sattuvan kohdalleen ainakin yläpään osalta.

AtteKumiorava
Mon, 13 Jan 2020 12:09:37 GMT

"Paradoksaalista on, että ay-liikekin tiesi, mihin devalvaatio-inflaatio-politiikka johtaa, mutta oli helppo levitellä käsiään ja sanoa, että emmehän me mitään devalvaatiolle voi!" Itse asiassa ammattijärjestöjen syntisäkki tässä politiikassa oli tätäkin raskaampi; ne vaativat aina toinen toistaan suurempia nimelliskorotuksia palkkoihin, jotta olisi helpompi röyhistellä jäsenistölle. Tämän takia inflaatio kiihtyi ja palkkojen reaalikasvu jäi joka tapauksessa pieneksi.

Kauno
Mon, 13 Jan 2020 12:50:22 GMT

Oman markan onnea! Markka oli liian pieni valuutta liian pienelle taloudelle. Olemme nyt osa vakaampaa ja vaativaa talousyhteisöä. Tämä talous voidaan pilata ensisijaisesti liian kovalla kustannusinflaatiolla. Sellaisella, joka ylittää tuottavuuden kasvun. Nyt on hyvät merkit sille olemassa.

Tilulilulei
Mon, 13 Jan 2020 13:01:08 GMT

Palkkojen pitää nousta joka vuosi koska hinnatkin nousee (inflaatio). Jos hinnat ei nouse, talous ei kasva eikä palkat voi nousta (stagnaatio tai deflaatio) - pysähtyneisyys tai takapakki. Inflaatiota tarvitaan mutta devalvaatiota ei. Suomalaiset yritykset voi pärjätä kansainvälisessä kilpailussa ainoastaan kehittämällä parempia, kehittyneempiä ja entistä kalliimpia tuotteita - eikä KIKYttämällä devalvoiden työntekijöiden palkkoja ja siirtymällä ulkomaalaisen vuokrahalpatyövoiman käyttöön ja siten laskemalla bulkkivientituotteiden hintaan täyttääkseen tilauskirjoja ja yritysten omistajien taskuja. Vain kehitysmaat devalvoi - kehittyneet maat innovoi, myy ja tekee fyrkkaa kuten Amerikkalaiset ja Kiinalaiset. Heille riittää omien valuuttojen hallittu strateginen "kelluttaminen" EUROon verrattuna parin prosentin haarukassa, yli 20 % prosentin yhdessä yössä tapahtuvien devalvaatio/konkurssi/kansanköyhdyttämis pommien sijaan - joista tolkun maissa valtiojohto ripustettaisiin roikkumaan pää alaspäin lyhtypylväistä. Kekkosen, Koiviston, Ahon jne devalvaatiot tappoi enemmän ihmi siä kuin sisällissota, eikä EUROstakaan ole ollut meille mitään muuta kuin harmia. Ruotsi on pärjännyt omalla Kruunulla ilman paniikkidevalvaatioita erinomaisesti.

--ss--
Mon, 13 Jan 2020 17:43:48 GMT

Ensin vahvan markan, nyt ay:n vankina.

Hynkkel
Mon, 13 Jan 2020 20:24:36 GMT

Häkämiehen toiveuni.Paikallista sopimista3.50 e/h. Kyllä pitäisi pärjätä.Eu mafian vankina olemme.Turha on itsenäisyydestä puhua.

Kauno
Tue, 14 Jan 2020 12:30:40 GMT

Merkittävä suomalainen teolosuus on tosiasiassa kansainvälistä. Sen tuotteet myydään pääosin ulkomaille ja suuri osa tuotannostakin on ulkomailla. Mikäli kustannustasomme ylittää merkittävästi ulkomaisen kustannustason, tuotteitamme ei osteta. Tuotanto siirtyy jo pelkästään kustannussyistä muualle. On hienoa, jos omistajille jää liiketoiminnan riskin ottamisesta riittävä tuotto. Sitä voi käyttää edelleen investointeihin.