essfi

Open full view…

Kun maailma voi pahoin, ihminen kaipaa lohdutusta – puheet syntisistä vauvoista e

Tue, 14 Jan 2020 05:48:18 GMT

Skalpelli
Tue, 14 Jan 2020 11:30:54 GMT

Nyt selvisi sekin, mille Saara nauraa. Hyvä.

AtteKumiorava
Tue, 14 Jan 2020 11:54:14 GMT

> @TapsanTahtiin > Kristinuskon sanoma on ilosanoma > @SAKARI SORMUNEN > vauvakin on perisynnin alainen Ilosanomahan tuo...

-53
Tue, 14 Jan 2020 12:25:38 GMT

Siis tämä perisynti, ihmispolo ei juuri parkasua enempää ole ehtinyt maailmaan tultuaan tehdä mutta synnit on jo niskassa. Pitäkää löpertelynne. Hyvä kirjoitus Saara Larkio.

Luki Härö
Tue, 14 Jan 2020 12:36:58 GMT

En minä kirkossa käy, vaan pojat kyllä.

j.jokinen
Tue, 14 Jan 2020 13:32:38 GMT

Kun lukee mitä tänne on kommentoitu (luetteko muut) ihmettelen kuinka jyrkästi tulee kahtiajako. Niin se sitten tulee, kun Jeesuksen toinen tuleminen on esillä. Mutta on hyvä muistaa, jos tutustuu Raamattuun. Jumalan hyvyys on niin käsittämätöntä, että Hän toivoo että kaikki pelastuisivat. Elämän kokemukset kyllä saattavat tosiaan muuttaa. Minä vuonna 1960 viisivuotiaana oli hukkumassa järveen. Sen muistan kuin elisen päivän, että laiton kädet ristiin ja sanoin mielessäni: "Jumala pelasta minut", kun olin vajoamassa viimeistä kertaa järven pohjaan.. Niinhän siinä kävi että kehitysvammainen siskoni riensi rannan mökille, ja sanoi että Jussilla on hätä järvessä. Sieltä sitten serkkupoika sukelsi järveen ja nosti minut ylös..

-53
Tue, 14 Jan 2020 14:04:17 GMT

Niin olin minäkin hukkua samoihin aikoihin kuin Jussi, tuskin samaan järveen kuitenkaan, oli muuten Kymijoki. Miten ne hukkumiset tähän asiaan kuuluu, velipoika pelasti minut, enpä tiedä montako kertaa on katunut, varsinainen syntisäkki on minustakin tullut. Painaahan siellä toki myös ne isien synnit monista polvista omien lisäksi.

j.jokinen
Tue, 14 Jan 2020 15:25:59 GMT

Lukekaa Raamatusta Jesaja 53 luku. Kirjoitettu 700 vuotta ennen kuin Jumala tuli maan päälle Kristuksena, sovittamaan meidän synnit. Edm. luku on juutalaisille kova paikka. Juutalaiset odattavat, että Messias tulee ensimmäisen kerran, me uskikset sitä toista.

--ss--
Tue, 14 Jan 2020 15:35:07 GMT

Kaikki alkoi muutama vuosikymmen sitten kirkolliskokouksessa, jossa objektista tehtiin subjekti. Pappiskoulutus on mahdollinen syy ongelmiin, koulutettavan mieskohtaisen usko ei ole prioriteeetti niin ehkä osaltaan siksi kuulija voi pahoin. Mikä muuten on kirkollisten uskontoimintojen tarve nykyihmiselle - kasteen, ripin ja viimeisen voitelun ohjelmatoimistoko se vain on?

Päivi (2850b2007a8f)
Tue, 14 Jan 2020 16:47:47 GMT

Minä olen kokenut saavani kirkosta iloa, rauhaa ja rakkautta. Jumalan täydellisen hyväksynnän ja rakkauden meitä keskeneräisiä kohtaan. Armoa epäonnistuneelle, toivoa toivottomalle, rakkautta rikkinäiselle. Jeesus on tullut pelastamaan maailman, ei tuomitsemaan. Siunausta Saara sinullekin!

j.jokinen
Tue, 14 Jan 2020 17:23:32 GMT

Hyvä Päivi. Kirjoitit kaiken tarpeellisen. Toivottavasti ESS-toimituksessa huomisessa aamupalaverissa käydään näitä tekstejä läpi. ( No, kaikkea saa toivoa ja kuvitella.)

Limes
Tue, 14 Jan 2020 20:11:37 GMT

Saara Larkio kirjoittaa jälleen rohkeasti ja asiaa. Kirkko syyllistää tavallisia ihmisiä pappien saarnatessa ikuista liturgiaansa synnistä ja kadotuksesta. Jumalanpalveluksessa istuminen on jo fyysisesti karmeaa, hirveistä penkeistä johtuen. Kirkon palveluksessa on erittäin ahdasmielisiä henkilöitä ja toisaalta naiveja matujen "auttajia". Kirkko myös usein toimii päinvastoin kuin opettaa. - Toivottavasti Saara Larkio jatkaa hyvää yhteiskuntakriittistä kirjoittamista jatkossakin.

TapsanTahtiin
Wed, 15 Jan 2020 05:58:10 GMT

"Ihmisten tulee löytää perustavaa laatua oleva voimattomuus, että hän ei tästä selviä. Ei ole tarkoituskaan, että hän selviää, vaan että hän tajuaa sen, että tarvitsee rakkautta ja yhteyttä. Usein ihminen ei ymmärrä tätä, ennen kuin hänellä on hätä." "kärsimys ei tule rikkomaan ja tekemään pahaa, vaan opettamaan" "Jotta ihmisestä tulisi kiitollinen, hänen täytyy menettää." Tommy Hellsten ESS 13.1.2020

Päijät-Peikko
Wed, 15 Jan 2020 09:02:17 GMT

Mitenkäs siinä Raamatussa taas huolehdittiinkaan mm. eläinten oikeuksista ? Uhrattiin tuhansia lampaita yms. polttouhreina, sotapäälliköt ottivat niin ja niin monta hevosta itselleen ja "lopuilta katkaistiin jalkajänteet." Taitaa olla sellainen kirja, että jokainen löytää sieltä haluamalleen asialle oikeutuksen. Kirkkoon ei ole pakko kuulua eikä liioin mennä. Jos kuitenkin menee ja alkaa tuntua tuolta kuin kirjoittajasta, niin ei kai ketään ole lukittu penkkiin, pääseehän sieltä pois.

milla magilla
Wed, 15 Jan 2020 13:29:35 GMT

Hyvä kirjoitus Saara Larkio ja niin totta.

SAKARI SORMUNEN
Wed, 15 Jan 2020 22:32:24 GMT

Hyviä ja Raamatun Sanan mukaisia kommentteja j. jokinen. Päijät-Peikolle tiedoksi, että Raamatun eläinuhrien käyttö oli Vanhan Testamentin aikaa. Jeesus omalla ristinkuolemallaan ihmiskunnan syntien sovitukseksi teki eläinuhrit tarpeettomiksi ja me elämme Uuden Testamentin aikaa.

Vave
Thu, 16 Jan 2020 06:08:05 GMT

Ilman kristinuskon ja raamatun syvempää ymmärtämistä ei kannata heitellä moisia yleistäviä faktoja. Vuorisaarnassa on Jeesuksen opetuksen ydinasioita (vihkitilaisuudessa kyse on Paavalin kirjeestä Korinttilaisille!), mm. "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi" (Matteus 7: 1)

j.jokinen
Thu, 16 Jan 2020 14:48:17 GMT

No, kirjoitetaan vielä. Esalainen kolumni, pitäisi mielestäni olla faktaa edes kirjoituksen runko. Kirkossa vihkiessä ei kyllä Vuorisaarnaa käytetä Raamatun tekstinä. Kyllä siellä luetaan hääparille 1 korinttilaiskirjettä, luvusta 13. Mutta nykyään ESS-toimitukselle nämä viestit ovat kuin helmiä sijoille. Saara Larkio hieroo käsiään, ja suunnittelee mitä seuraavaksi voisi rienaavasti kirjoittaa elämän perusteista. Mutta tyttö, tyttö. Voi käydä niin, että elämäsi voi hyvinkin muuttua niin, että Jumala kutsuu sinua. Minulle kävi niin. Ja kun Jumala kutsuu omiaan, se voi olla hyvinkin rankkaa kokemusta. Mutta joka tapauksessa rukoilen teidän kaikkien toimituksen jäsenten puolesta. Uskomalla Jeesukseen, Hänen sanaansa, evankeliumiin pelastus on mahdollista.

Kauno
Thu, 16 Jan 2020 15:05:56 GMT

Uskonto ei voi perustua pelotteluun. Käsitykseni mukaan keskeistä kristinuskossa on armo ja anteeksianto.

j.jokinen
Thu, 16 Jan 2020 15:46:15 GMT

Niin. Ja kaikki armo ja anteeksianto tapahtuu Jeesuksen kautta. Jumala tuli ihmiseksi maailmaan sovittamaan meidän syntivelan. Kaikki on kovin yksinkertaista. Jumala tahtoo että kaikki pelastuisivat.

Humanum
Fri, 17 Jan 2020 15:23:33 GMT

Mielenkiintoista miten ohuella tietämyksellä voi toimittaja asioista kirjoittaa. Ja mitä vähemmän ymmärrystä, sitä kovemmalla paatoksella tuomitaan ja mutkia oikaistaan. Teksti lähentelee vihapuhetta. Toivottavasti toimittaja ei keksi kohta kirjoittaa syväluotaavaa teosta islamilaisuudesta. Siitä hän ymmärtänee yhtä vähän/paljon kuin entisestä valtionuskostamme. koko kirjoitus on niin täynnä virheitä ja vääriä olettamuksia, ettei kannattane lähteä edes yrittämään asioiden oikaisua. Onneksi en ole Etlarin tilaaja nykyään. Olisi niin kova vaiva taas irtisanoa tilaus. Kuulin myös yhdestä perheenisästä, jota niin kovasti loukkasi ammattitaidoton journalismi ja asenteellinen mutu-kirjoittelu. Pohtivat perheessä kovasti etlarin tilauksen lopettamista...

next