fungus

Open full view…

Many issues with the visual flowchart?

alatriste
Wed, 15 May 2019 21:36:37 GMT

Hi, I don't know if it's just me, but since recent updates, I noticed some problems with the flowchart window. Usually, I'm encountering the following issues: - Variable fields behave wrong: the text is not written in the proper field or not written at all. Workaround: edit the variables from the inspector window. - Impossible to move multiple blocks together: The only way to move them is one by one. - Blocks selection: As a side effect of the problem above, the blocks remain selected and dangerous can happen, like blocks disappearing. Luckily restarting Unity fixes the problem. Is it just me or more people are experiencing these issues? Unity 2018.3.13f1 & Fungus 3.11.3

wolfrug
Thu, 16 May 2019 05:44:27 GMT

No problems in UNity 2018 D: Is that the latest (2019-optimized) Fungus version? You could always downgrade to see if that fixes things!

grimork
Thu, 16 May 2019 10:28:04 GMT

Have not experienced those issues with Unity 2018.2.7f1 and Fungus from AssetStore.

Steve Halliwell
Fri, 17 May 2019 21:54:57 GMT

Haven't seen the variable field issue. I'm chasing down some multi-select related issues in the next few days.

alatriste
Sun, 19 May 2019 14:50:12 GMT

Thanks! I might try to downgrade if I don't see a fix to those problems in future updates. :)

vlaxep
Tue, 28 May 2019 00:10:17 GMT

Yes I am having similar issues. All to do with selecting, moving, copying, duplicating etc. Unity v2018.3.10f1 Issues trying to de-select blocks, and dragging over multiple boxes for a group action like copy or duplicate sometimes works sometimes doesn't. Having multiple block selected often causes blocks to disappear with any block linking lines still attached to their invisible position. Drag selecting over them again makes them re-appear. I'll try drag selecting a group to duplicate or copy but it will only perform the action on the single one or last/first I selcted ( can't remember which). But then I'll try to deselect all to do them all individually and it'll perform the action on all minus the one I selected. So overall it feels like there are some weird issues with the 'Selection'' of the blocks. So it seems like the root of the problem is not being able to accurately 'de-select' blocks. They remain highlighted when clicked away from, and can't unselect them. And then its impossible to know whether they are now selected or not, as is evident when performin g an action as sometimes what I thought was deselected is actually still selected. Currently I can still achieve what I need, however it is slow going as I have to copy or duplicate every block individually and place. Bummer because I'm currently working on a flowchart which has hundreds of blocks whose content is identical and I need to duplicate them over and over to just edit the bojects each command points to.