kneikenforum

Open full view…

Can we pickle it? Gruppeterapi for Anonyme Konserveringsnerder

Jan Kristian Hagen
Fri, 26 Jun 2015 21:06:30 GMT

Har fått litt dilla på å lære konservering av mat, og koker syltetøy av alt mulig for tida. Har ikke smakt på noe av det ennå, og kanskje er det derfor jeg har beholdt entusiasmen? Vel uansett; det kunne vært artig å sylte/salte/safte/sprite/tørke/male/gjære/lute/røyke/fermentere og kanskje lage kimchi av grønnsakene på Kneiken. Andre som er like hardt rammet som meg?

Andrea Menendez
Fri, 26 Jun 2015 22:12:01 GMT

Jeg er med. Å fryse er også en utrolig enkelt fin metode :D

Andrea Menendez
Fri, 26 Jun 2015 22:17:06 GMT

Surkål?

Morten Skogly
Mon, 29 Jun 2015 08:16:42 GMT

Er også veldig gira på å teste endel ting. Her er en rabarbravin-oppskrift: Til 25 liters dunk: 7 kg eller mer rabarbra. Skjær i biter og legg i vann over natta.Dette for å få ut oksalsyra som rabarbraen har mye av. VIKTIG: Vask stamp/kar til sats og ballong med kaustisk soda og skyll godt før bruk. Kjøp vingjær til hetvin. Så koker du vann-10-15 liter. Ha rabarbra i rengjort stamp, hell over det kokte vannet. La stå til det er ca 30 grader. Fordi rabarbra er så sur har den tungt for å gjære. Lag en forkultur av 1/2 pakke rosiner(de gjærer lett), kokt avkjølt vann og gjær i et litermål el.l. Vent til du ser at forkulturen er kommet igang. Hell dette i stampen med rabarbra og kokt vann. Legg et håndkle over stampen og la den stå på et temperert sted(kjøkken, bad). Rør et par ganger om dagen. Etter tre dager + - har all rabarbraen lagt seg øverst, og blandinga er klar til neste skritt. Kok opp 5 kg sukker+ vann nok til at det blir lake. Avkjøl. Ha satsen fra stampen på ballongen,uten rabarbrabitene. Ha sukkerlaken på ballongen. Sett på gjærlås og la stå. Har du kompost haug hiver du den gjæra rabarbraen der, og venter spent på kråker og skjærer som kommer og tar seg en bit! Mye artig flyging kan observeres.. Ta kontakt hvis du lurer på noe. Når dette har gått seg ferdig(gjærlåsen har slutta å bluppe) smaker du, koker mer sukkerlake og setter det til. Det kan også være lurt og tappe om i samme farta!

Jan Kristian Hagen
Mon, 29 Jun 2015 20:39:31 GMT

vi kan spørre Bekkenjordet om de skal høste av rabarbaraen oppi bakken, så kan de jo få av rabarbravina :) Den nærmer seg høstingsklar