piratpartiet-eolm

Open full view…

Refleksjoner ang. EOLM / infrastruktur

orjanlangbakk
Sun, 09 Dec 2018 02:27:36 GMT

Okay... 1. Dette forumet er himla elendig. Seriøst. Vi må virkelig få til noe som er hakket bedre enn dette, om man skal kunne ha noe slikt som dette for et hovedlandsmøte, med en langt større deltagelse, diskusjon mm. 2. Polys... okay, jeg er ikke imponert enn så lenge. For det første brukte den himla lang tid på å fortelle meg at det ikke var noen avstemminger, uten noen som helst info, kun en spinnende sirkel (har den hengt seg opp, er det noe som ikke slipper igjennom pga. adblocks, etc.), før den plutselig poppet opp med "det er ikke noe galt, det er bare veldig mange som vil stemme"... okay, det er ikke en tillitserklæring... 3. Jeg må ærlig innrømme at opplegget vi har hatt tidligere, selv om det også hadde mangler og annet, var langt bedre - dog er jeg klar over at i alle fall avstemmingen var en betalingsgreie, noe som jo kan være ugunstig. Jeg håper uansett at vi kan finne en bedre platform i alle fall for diskusjonene i fremtiden.

Targeir Attestog
Sun, 09 Dec 2018 11:23:25 GMT

Olav Handeland er nok den beste til å svare på spørsmåla her. Når det gjeld val av Polys, er det kostnad som har vore avgjerande for val av verktøy (slik Olav har fortalt meg det), sidan PollEverywhere skal ha blitt mykje dyrare med minsekostnader (trur minstetida for abonnement har blitt lengre). Eg synest pålogginga til Polys var forvirrande, men enkel når ein fann ut av det. Eg opplevde ikkje det så treigt som du gjorde det. Påloggingsteknikken burde ha blitt forklart tidleg på møtet. Ein registrerer nemleg e-post og får tilbake linkar å gå til utan bruk av passord. Du er flink til å grunngi meiningane om Polys, men ikkje om Muut. Akkurat kva er det som er elendig med dette forumet? Kom gjerne med forslag om verktøy som du meiner er betre.

orjanlangbakk
Sun, 09 Dec 2018 15:55:12 GMT

Okay. Det er ingen indikasjon på hvilke "tråder" som har oppdateringer, ingen måte å velge "forum" når man skriver et nytt innlegg, ingen fargekoding, ingen særlig god måte å skille brukere, ingen "see all unread", ting flytter på seg (det som er sist oppdatert havner øverst) etc. etc. - det er rett og slett ikke et godt forum for noe som bør være relativt kategorisert og strukturert.

Olav Handeland
Sun, 09 Dec 2018 20:10:25 GMT

Jeg skal ikke si meg altfor uenig i noe av det som er sagt her, men det er viktig å understreke at løsningene representerer plan B. Det er ikke meningen at vi skal fortsette med noen av verktøyene fremover, men pga. tekniske problemer med de systemene vi har benyttet før, så måtte vi få på plass noe som hadde en basis-funksjonalitet. Det var enten plan B, eller å avlyse aktivitet - sistnevnte var ikke fristende. Fremover til neste gang blir det viktig å få Discourse til å fungere igjen, samt at vi prøver ut flere stemmegivingsverktøy (gjerne lokalt) for å finne et godt verktøy vi ønsker å benytte i større grad fremover. I den sammenheng er det også i utgangspunktet ønskelig å få ned antall "systemer" for å unngå å forvirre folk. Eksempelvis hadde det vært STORARTET dersom noen kunne lage en akseptabel stemmegivingsmodul til Discourse.

Olav Handeland
Sun, 09 Dec 2018 20:11:21 GMT

Den største irritasjonen så langt er at det ser ut til å være en bug som gjør at en ikke ser når nye svar/tråder dukker opp. Det klapper meg ikke riktig vei...

Olav Handeland
Sun, 09 Dec 2018 20:14:23 GMT

Lenke til innlegg på Discourse-forum angående modul for stemmegiving, til informsjon: (https://meta.discourse.org/t/is-there-a-project-for-making-a-secure-anonymous-voting-poll-system/88400)

Targeir Attestog
Sun, 09 Dec 2018 21:51:07 GMT

Synest også at Discourse var betre som forum. Dei to stemmeverktøya synest eg er omtrent like gode, viss ein er klar over den uvande påloggingsmåten i Polys. Men eg er open for endå betre alternativ og gjerne med forum og avstemming på same plassen.

Targeir Attestog
Mon, 10 Dec 2018 19:10:05 GMT

Etter meir bruk av forumet må eg seie meg einig med Ørjan Langbakk som kor lite brukarvennleg det er. Er svært vanskeleg å finne fram til nye svar når det ikkje er synleg pop-up. Vi bør gå tilbake til Discourse som forum, ikkje alle fall heller enn å bruke dette.

Olav Handeland
Mon, 10 Dec 2018 19:15:59 GMT

Til orientering har det aldri vært snakk om å gå bort fra Discourse, det er etter mitt syn - og mange andre sitt syn - et svært godt produkt. Men vi kan per dags dato ikke benytte det pga. et teknisk problem som gjør nye registreringer umulig. Forumet er "hard-wired" til vår gamle epost-server, og det kreves noe arbeid av teknisk karakter for å endre dette. Jeg skulle gjerne ønske at vi allerede nå var på en bedre plattform, men noe måtte gjøres for å få avholdt EOLM. Dersom vi ikke makter å reparere gjeldende Discourse-forum, så får vi sette opp en ny instans og ta det derfra.