startisback

Open full view…

Broken search

rmdhn
Sat, 24 Apr 2021 05:24:56 GMT

i use DEVX windows theme it was working perfectly, but when I updated to 2.9.10 (from 2.9.8 I believe) it broke the search, it's transparent now [Screenshot (366)](screenshot366.png)

startisback
Sat, 24 Apr 2021 22:33:59 GMT

You didn't attach screenshot. I've compared search window and don't see difference in 2.9.10 vs older versions

hickerybickery432
Thu, 29 Apr 2021 02:08:42 GMT

Same issue here with 3rd party themes. 2.9.9 works just fine, but search is broken in 2.9.11 sadly.

startisback
Thu, 29 Apr 2021 18:47:20 GMT

What theme? Please attach screenshot

hickerybickery432
Fri, 30 Apr 2021 07:35:59 GMT

Theme: Matte - https://www.deviantart.com/kdr3w/art/Matte-758699852 On Windows 10 LTSC build 1809 With SiB 2.9.9: [N1MvT6E](//muut.com/u/startisback/s3/:startisback:8UcP:n1mvt6e.png.jpg)

hickerybickery432
Fri, 30 Apr 2021 07:36:27 GMT

With SiB 2.9.9: https://i.imgur.com/N1MvT6E.png With SiB 2.9.11: https://i.imgur.com/lcGTQla.png

xbeniceplease
Fri, 30 Apr 2021 10:18:49 GMT

My search menu background is broken too on SiB2.9.11, was fine before I update SiB. Theme: Nord - https://www.deviantart.com/niivu/art/Nord-Windows-10-Theme-837266272 Nord Theme Search Menu: [explorer_gezrbljoa2.png](//muut.com/u/startisback/s1/:startisback:ROOG:explorer_gezrbljoa2.png.jpg)

startisback
Fri, 30 Apr 2021 18:35:30 GMT

All those themes work fine for me. Some other app is conflicting. Try the fix for Fences: http://www.startisback.com/StartIsBackPlusPlus_setup.exe

xbeniceplease
Sat, 01 May 2021 03:11:42 GMT

Issue still persist with that SiB setup, I have tried restarting my PC and closing all mine apps but the issue still persists. I tried copy over the *Nord Darkest.msstyle* to SiB styles folder and apply the Nord menu with various theme and the the issue on some theme is there and while some isn't there... Is there any place I could re-download SiB 2.9.9 to test it? I am on Win 10 x64 20H2 (19042.964) if that helps. Nakiri Ayame Theme: https://andrea37mythemes.blogspot.com/2021/01/nakiri-ayame-windows-10-20h2-by-andrea37.html Nakiri Ayame with Nord Menu: [Nakiri Ayame with Nord Menu](//muut.com/u/startisback/s1/:startisback:W2RJ:nakiriayamewithnordmenu.png.jpg) After Dark Cyan Theme: https://www.cleodesktop.com/2020/05/after-dark-cyan-and-green-theme-for.html After Dark Cyan with Nord Menu: [After Dark Cyan 6 with Nord Menu](//muut.com/u/startisback/s1/:startisback:fao7:afterdarkcyan6withnordmenu.png.jpg) Default Win 10 with Nord: [Win 10 Default with Nord Menu](//muut.com/u/startisback/s1/:startisback:YOcj:win10defaultwithnordmenu.png.jpg)

hickerybickery432
Sat, 01 May 2021 08:24:16 GMT

The Fences build fixed the issue for me, thank you. @startisback When installing the themes, are you choosing the corresponding StartMenu theme in SiB included with the themes? Also, what patcher are you using to install said themes?

hickerybickery432
Sat, 01 May 2021 08:25:47 GMT

What I'm talking about: https://i.imgur.com/C9dZKwQ.png

hickerybickery432
Sat, 01 May 2021 08:30:17 GMT

Strangely the issue came back a few minutes later, not sure why it worked at first but the search is broken again. Weird. Reinstalling it fixes it temporarily until it breaks just some minutes later somehow. With it working: https://i.imgur.com/xSbG4LS.png With it broken: https://i.imgur.com/hpxtuah.png

xbeniceplease
Sat, 01 May 2021 09:04:02 GMT

I just tried reinstalling again with the fence fixed version again, seeing that hickerybickery432 said he got it working temporarily after installing it. After the reinstallation is done, I immediately bring up the search menu and it looks fine. Then I clear out the search field and retype something into the search field again and the issue is back again with the transparent background.

xbeniceplease
Sat, 01 May 2021 10:16:33 GMT

Just to add on, I realize restarting the PC, on the first search the background is fine. But subsequent search the transparent background issue is back. So I tried disabling all startup programs and restarted my PC, same result. The first search is fine, but subsequent search the transparent background is back.

xbeniceplease
Sat, 01 May 2021 12:09:08 GMT

Probably not recommended solution to it. So I remembered that I had an older version of SiB on another PC. Which is on 2.9.8 apparently. What I did was end explorer.exe task on my current PC and copy over the the 2.9.8 StartIsBack64.dll with Powershell, and restarted the PC. And it seems the background issue is not present with the older version StartIsBack64.dll file.

startisback
Sat, 01 May 2021 19:01:47 GMT

With your description I've compiled new fix build, please test: http://www.startisback.com/StartIsBackPlusPlus_setup.exe

hickerybickery432
Sun, 02 May 2021 03:15:50 GMT

Sadly the issue still persists with that build.

xbeniceplease
Sun, 02 May 2021 12:49:42 GMT

Can confirm that the issue is still there. And I also realized upon restarting explorer.exe the search menu background color is fixed for the first search. But on subsequent search the issue is back again. To get the BG color back again, I have to restart explorer.exe and it only fixes the first search again.

startisback
Mon, 03 May 2021 12:23:26 GMT

http://www.startisback.com/StartIsBackPlusPlus_setup.exe Now it should be fixed for sure

hickerybickery432
Mon, 03 May 2021 12:29:10 GMT

Awesome! It seems to be working so far, thanks very much for your quick response and amazing support.

xbeniceplease
Mon, 03 May 2021 23:08:41 GMT

Can confirm that it's fixed too. Thanks a lot.

next