telosystools

Open full view…

SQL Server dbrep creation error

abu0khalique
Mon, 10 Aug 2015 20:08:36 GMT

While connecting to SQL Server from Telosys database.dbcfg seems like everything works except Generating repository. getting Exception com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerException: Invalid object name 'dbo.FIRM_RELT'. Even if I use jTDS driver get Exception java.sql.Exception : Invalid object name 'dbo.FIRM_RELT'. Here is configuration <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="no"?> <databases defaultId="0" maxId="4"> <db dialect="org.hibernate.dialect.SQLServerDialect" driver="net.sourceforge.jtds.jdbc.Driver" id="0" isolationLevel="TRANSACTION_READ_COMMITTED" name="SQL-SERVER" poolSize="3" typeName="SQL_SERVER" url="jdbc:jtds:sqlserver://localhost:1433;instance=SQLEXPRESS"> <property name="user" value="REMOVED"/> <property name="password" value="REMOVED"/> <metadata catalog="svmpdb" schema="dbo" table-name-exclude="" table-name-include="" table-name-pattern="%" table-types="TABLE"/> </db> <db dialect="org.hibernate.dialect.SQLServerDialect" driver="com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerDriver" id="1" isolationLevel="" name="SQL-SERVER" poolSize="1" typeNam e="SQL_SERVER" url="jdbc:sqlserver://localhost:1433;instance=SQLEXPRESS"> <property name="user" value="REMOVED"/> <property name="password" value="REMOVED"/> <metadata catalog="svmpdb" schema="dbo" table-name-exclude="" table-name-include="" table-name-pattern="%" table-types="TABLE"/> </db> </databases>

abu0khalique
Mon, 10 Aug 2015 20:28:27 GMT

This is the log [LOG] 13 : [file:/C:/Users/u299650/.m2/repository/net/sourceforge/jtds/jtds/1.2.7/jtds-1.2.7.jar] [LOG] 14 : [file:/C:/Users/u299650/.m2/repository/com/microsoft/sqlserver/sqljdbc4/4.0/sqljdbc4-4.0.jar] [LOG] Specific Class Loader created. [LOG] Driver loader ready. [LOG] Try to get a database connection... [LOG] . Driver class = 'com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerDriver' [LOG] . JDBC URL = 'jdbc:sqlserver://localhost:1433;instance=SQLEXPRESS' [LOG] . Properties : [LOG] . 'user' = 'svmpowner' [LOG] . 'password' = 'Password1' [LOG] Loading the driver class 'com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerDriver' ... [LOG] Loading with specific class loader ... [LOG] Driver class loaded. [LOG] Creating new driver instance ... [LOG] Driver instance created. [LOG] --> Repository generation [LOG] . get meta-data [LOG] ... Metadata parameters : [LOG] ... * Catalog = svmpdb [LOG] ... * Schema = dbo [LOG] ... * Table Name Pattern = % [LOG] ... * Table Types Array = [TABLE] [LOG] getTables(..., 'svmpdb', 'dbo', '%' ) [LOG] getTables : result set ready [LOG] getTables : try to build table #1... [LOG] getTables : table #1 built ( name = FIRM_RELT ) [LOG] getTables : try to build table #2... [LOG] getTables : table #2 built ( name = sysdiagrams ) [LOG] getColumns(..., svmpdb, dbo, FIRM_RELT) [LOG] getPKColumns(..., svmpdb, dbo, FIRM_RELT) [LOG] getFKColumns(..., svmpdb, dbo, FIRM_RELT) [LOG] getAutoIncrementedColumns(..., dbo, FIRM_RELT)

abu0khalique
Fri, 04 Sep 2015 15:26:19 GMT

after instance add databaseName in JDBC URL

abu0khalique
Fri, 16 Oct 2015 21:11:53 GMT

including databaseName in JDB URL fixed problem.