tosqa

Open full view…

wiki

-a-v-
Fri, 27 Jun 2014 19:39:00 GMT

Het lijkt mij handig om naast het forum een wiki te hebben. Een forum is voor discussies, een wiki beschrijft de laatste stand van zaken. Het is vaak lastig, imho, om de kern uit een forum te halen.

jcw
Fri, 27 Jun 2014 19:58:55 GMT

Mee eens, de vraag is wat we hiervoor kiezen. Ik zou het liefst iets zien dat perfect in deze site geïntegreerd kan worden, of anders GitHub.

-a-v-
Sat, 28 Jun 2014 14:15:42 GMT

Geen idee wat er nodig is om te integreren. Ik schrijf m'n eigen dingen op in DokuWiki omdat m'n belangrijkste eis was dat de pagina's in tekst files komen en dus goed in een versiebeheersysteem kunnen. Wat jou eisen zijn weet ik niet ;-)

peteruithoven
Sun, 06 Jul 2014 21:07:03 GMT

Ik zou zelf iets met weer een bbcode/markdown/... syntax die net anders is dan alle andere platformen willen vermijden, maar dat is waarschijnlijk persoonlijk. Mij bevalt de wiki die we voor Doodle3D gebruiken prima, maar die is wel gemaakt in Drupal en dus wat langzamer. Wel zijn voordelen dat de menu structuur erg makkelijk te organiseren is en er een redelijke wysiwyg editor in zit. http://doodle3d.com/help/wiki Anders zou ik etherpad lite wel eens willen proberen als wiki, bij veel projecten bij De War werkt dat prima. We hebben wat addons om makkelijker links te maken, de auteurs wat subtieler weer te geven, plaatjes te kunnen uploaden en headers te kunnen maken. Een voordeel wat mij betreft is dat er geen barrière is voor mensen om even bij te dragen. Een ander voordeel is dat er veel addons bijkomen, zo kan je bijv. video chat toevoegen mbv webrtc. http://kladblok.planb.coop/